» »

Prekinja siolovo linijo...sem že zamenjal modem

Prekinja siolovo linijo...sem že zamenjal modem

ynos ::

Pozdrav!


Povprašal sem že dost ljudi o tem in odzivi so bli: ja men se je tud to dogajal, jaaa mojmu kolegu tud to dela..." a noben ne ve zakaj?!:\


Vsak drugi dan (približno) mi konstantno meče linijo dol! In to me zlooo moti. Najprej opazim da se prkine promet (monitorčka spodaj desno), potem vidim error pri firefoxu, ker noče odpret strani. Pogledam modem...utripa lučka WAN. Pogledam modem, prekine linijo in čez par sekund samodejno spet poveže.

To konstantno dela včasih na 5 minut...včasih pa na 15, 30..odvisno.

Ni važno kaj imam odprto. Npr. začne prekinjat, jaz resetiram PC, odprem samo firefoy in začne crkovati vse...

Klical sem na siol že xy-krat. Vedno mi povejo...uuu pa res vam prekinja, saj vidim. najbolje da pokličete telekomovo službo.;( Kaj sam to znajo povedat?! Kaj pa kej mogoče: poglejte, mogoče je vzrok v temu in temu....

Pokličem telekom:"blablabla...no bomo poslali tehnika." Pride tehnik, v 2-eh minutah zamenja modem in gre.

jaz resetiram PC in začnem surfat (BTW: ravno mi je prekinilo, medtem ko sem z neko žensko mel zanimiv pogovor prek MSN-ja :\ :D ) in mi SPET PREKINJA.


Zato pišem še na ta forum, če kdo tukaj lahk opomaga. Medtem ko mi je prekinjalo, sem moral na novo naložit še enkrat sistem gor in medtem sem formatiral še oba diska. Probal sem tudi v Koppixu zalaufat pa sem vseeno izgubil linijo.

Zanima me, ali je teoretično možno da je za moje napake kriva siolova stran? Ali obstaja neke vrste standardna napaka, ki se dogaja večim uporabnikom, na koncu po parih tednih, pa se ugotovi, da je kriv siol/telekom?

Hvala.

wishmaster ::

Isti problem je bil pri meni. 2x so mi menjal modem in nič boljš ,tak da sem najprej imel 4 Mega paket,potem so mi rekl da prekinja ker sem predaleč od centrale ,potem sem imel 2 Mega ,na konc je še pri 1 Mega tak delal. Največja fora je pa da sem res od centrale oddaljen 3,5 km ,pa ko so mi pred mesecom testiral linjo ,lahko imam skoraj 7 Mbitov. In to vse se je dogajal v enem tednu.Serviser je bil vsak dan pri meni.Nekateri serviserji so po domače rečeno budale. Je prišel drug serviser in me je sam preklopil nekam drugam v centrali ,pa imam že 2 leti mir.

farko ::

siool ma neke težave zato prekinja.
farko

ynos ::

Jst živim praktično v centu Lj. in so mi sprobali (prek telefona) in povedali da mam BP 4Mb linijo. Trenutno pa imam 1Mb, w2000 in brez routerja.

Jutr spet kličem. Še prej bom pa kable zamenjal, kot zadnja možnost. Mrežni sem že, še un tadrug. Mrežna k. je SMC. Edin nje še nisem zamenjal. Bo še to treba zgleda. Kot preventivo.

Gwanaroth ::

Če ti na modemu začne utripat lučka WAN, potem mrežna nima nobene veze. WAN začne utripat, ko modem ni sinhroniziran s centralo.. Tako, da je verjetno vzrok ali na centrali ali pa v tvoji oddaljenosti.
Lights often keep secret hypnosis..

ynos ::

Se pravi verjetno centrala, če sem iz centra Lj.? No to potrditev sem čakal. Da obstaja verjetnost, da je pri njih vzrok.

ynos ::

Če pa ugotovim, da je pri njih vzrok, lahko kar pozabijo na 50% avgustovske naročnine. >:D To traja že v nedogled.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ynos ()

bond007 ::

Tudi mene meče dol vse bol pogosto. Zadnji teden praktično vsake pol ure. Adsl imam že 2 leti in do sedaj nisem imel nobenih problemov. Tole je pa res kriza. Simptomi podobni - pač zgublja sinhronizacijo modem - WAN lučka začne utripat. Upajmo, da bodo to porihtal...;((

perci ::

Jst sem iz savca (blitu žalskega rondoja), pa zaenkrat vse dela tipi topi.

bond007 ::

ch]p ::

Meni se je pred leti podobno dogajalo, da je metalo dol vsakih par minut, na koncu pa sploh ni hotelo več povezat. Pa niso imeli pojma kaj bi blo in to je trajalo kar nekaj dni. Dokler ni en od tehnikov pogledal v neko kišto za telefon zunaj na bajti, kjer je naš telefonski kabel povezan na nek večji kabel. In tako je našel vzrok - na kontaktih se je nabral zeleni volk. Je spucal in potem je delalo kot je treba. :))
Sicer pa so pri siolu očitno sami diletanti, skoraj vsak dan nekaj šteka net, da o siol tvju ne govorim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prekinjanje internetne povezave

Oddelek: Omrežja in internet
162220 (1622) m0LN4r
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282330 (1579) Pyr0Beast
»

Prekinjanje ADSL povezave vsakih 5minut

Oddelek: Omrežja in internet
282197 (1441) Inja
»

Prekinjanje ADSL povezave

Oddelek: Omrežja in internet
252062 (1510) Ch4N93
»

ADSL problem ki ne izgine

Oddelek: Omrežja in internet
51338 (1010) Soprano

Več podobnih tem