Forum » Strojna oprema » Na kolko mi dela RAM
Na kolko mi dela RAM
Simko ::
Evo: imam ABIT KT7 . Vse tri reže za ram imam polne, in sicer 2x PC100 RAM in 1x 66Mhz RAM. V biosu imam nastavljeno za frekfenco rama: HOST CLOCK+PCI CLOCK. Zdaj pa ne vem kaj je host clock...a je to FSB al je to pač najnizja frekvenca rama, ki je v slotih? Ker,če je to FSB pomeni to, da mi RAM dela s 100+33 = 133 MHz!!! To pa ne vem, če gre no....neki stari ram, da bi delal na 133 Mhz...sicer na CAS3...ampak vseeno.
asteroidk ::
mislm da ti ram nebi mogu delat s 133 ... se posebej ne tist PC66
Vse se da, le potruditi se je potrebno!
Zipper ::
Performanse Rama v vseh treh rezah bodo performanse reze v kateri imas najsibkejsi clen, to se pravi PC 66. Tega dejstva nemores spremeniti z nastavitvami v biosu. predlagam ti, da das v vse reze ram PC 100 ali se boljse PC 133.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
Zipper
to ne vem, ce je res...na KT133 cipovju lahko celo RAM do neke mere dela neodvisno od FSB ja... in sicer +- PCI CLK...
čemu bi ble te nastavitve v biosu, ce ne vplivajo na RAM? Pa tudi testi mi kažejo drugačne rezultate, če spreminjam nastavitve....
to ne vem, ce je res...na KT133 cipovju lahko celo RAM do neke mere dela neodvisno od FSB ja... in sicer +- PCI CLK...
čemu bi ble te nastavitve v biosu, ce ne vplivajo na RAM? Pa tudi testi mi kažejo drugačne rezultate, če spreminjam nastavitve....
Zipper ::
Simko: Jaz ti nisem nikjer napisal, da nastavitve v biosu ne vplivajo na ram. Napisal pa sem ti, da z nastavitvami biosa ne mores vplivati na dejsvo, da se ti bo celokupni ram( v vseh treh rezah) obnasal tako kot najsibkejsi clen PC 66!!!! Po mojih izkusnjah, PC66(7 nano/sek) z nastavitvijo v biosu na cass3, lahko dela brez napak tja do 100 MHz fsb-ju. Poudarjam... LAHKO!!! Lep pozdrav.
To je ze res....Verjamem, da mi 66 MHz ram vse upočasnuje . Vendar, še zdaj ne vem na kolko MHz dejansko laufa moj ram, če imam nastavljeno zgoraj omenjeno. Na 66 MHz mi ziher ne, vprašanje je le, če mi mogoče na 133, kar težko verjamem, vendar vseeno vprašam, če je kdo ziher, da dela na 100 oz. 133.
LP
LP
Caboose ::
Hitrost ram-a lahko lepo ugotoviš z programčkom, ki ga najdeš pod download....Vse ti lapu napiše..Tako da kojci odpeketaj in doldaj vse supaj...
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.
Tisti programccki nick kaj ne napisejo...napisejo le dejansko specifikacijo, ne pa na kolko ram trenutno dela..
CTSPD pa celo ne najde vseh ramov...
CTSPD pa celo ne najde vseh ramov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9081 (6520) | tiborrr |
» | Ram pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1698 (1300) | element |
» | Več RAM-a => slabo ?!?!Oddelek: Strojna oprema | 1582 (1193) | VASkO |
» | FSB, win nestabilni pri 107mhzOddelek: Navijanje | 1863 (1619) | VASkO |
» | Bedarija na ABIT KT7aOddelek: Pomoč in nasveti | 2058 (1816) | VASkO |