Forum » Operacijski sistemi » Dual Boot Linux in XP
Dual Boot Linux in XP
matej_jack ::
Zadeva je taka. Imam inštaliran SuSE 10.1, ampak ker pač rabim ene stvari, sem sedaj nazaj, zraven linuxa inštaliral XP. Pojavil pa se je problem pri bootanju, namreč možnost za linux je izginila in se samodejno zažene xp. Zanima me s čim lahko popravim. V linuxu je inštaliran grub in lilo. Nekaj sem že probal z grub-install /dev/sda ampak mi napiše da je read-only.
Prosim za pomoč :)
Prosim za pomoč :)
matej_jack ::
Sem porihtal zdaj.
Rešitev je dokaj preprosta:
Vstavil sem DVD od SuSE, izbral varno inštalacijo, kmalu za tem pa sem izbral možnost "Zaženi nameščen sistem iz trdega diska" (nekaj v tem smislu). Zagnal sem YaST in tam uredil nastavitve za boot ;)
Rešitev je dokaj preprosta:
Vstavil sem DVD od SuSE, izbral varno inštalacijo, kmalu za tem pa sem izbral možnost "Zaženi nameščen sistem iz trdega diska" (nekaj v tem smislu). Zagnal sem YaST in tam uredil nastavitve za boot ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows xp in Pingo LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1487 (1245) | Highlag |
⊘ | mandrake ali suseOddelek: Operacijski sistemi | 1877 (1440) | BigWhale |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5098 (4384) | moj_nick |
» | SUSE LINUX 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4908 (3896) | Gandalfar |
» | LinuxOddelek: Programiranje | 1787 (1584) | Monster |