» »

Na kaj moram paziti ob nakupu rabljenega prenosnika (kako vem, da ni ukraden)

Na kaj moram paziti ob nakupu rabljenega prenosnika (kako vem, da ni ukraden)

LordPero ::

Torej, razmišljam o nakupu rabljenega prenosnika in me zanima, na kaj moram paziti ter kako vem, da ni ukraden (oz. kako to preverim, npr. za HPjeve in ASUSove družine).

Kar se tiče samega hardwara mi je nekako vse jasno (stestiram komponente, pregledam ohišje, ...), bolj me zanima, kako preverim kako serijsko in če je garancija veljavna in to (ravno sem gledal HPjevo stran, ampak Support je trenutno in še vedno error page).
Predlagate kake (manj znane) diagnostične programe?

Za vse izkušnje/nasvete hvaležen!

LP
LordPero

rkasteli ::

Pokliči na policijo in vprašaj ali je bil prenosnik mogoče prijavljen :) Drugega ne vem če lahko kaj narediš.
rkasteli

Hm, to pa bi trajalo par dni za odgovor :D.

Bolj me je zanimalo, če se da kaj takega vodeti s prijavo oz. registracijo produkta na domači strani ali kaj podobnega (HP, ASUS, Toshiba, ...)?

Anyone?
LordPero

dzinks63 ::

:)) Od lastnika zahtevaj , da ti da original račun in garancijski list , ki ga je dobil ob nakupu prenosnika. Če se pa izgovarja, da ga nima, pol pa ne kupit .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Hm, a HPji in ASUSi sploh imajo garancijske liste ali gre vse preko nalepk na komponentah?

Je res, da ima HP foro, da prvič ko greš na internet, se abak poveže s HPjevim serverjem in tako začne garancijsko dobo?

Glede računov pa ja, seveda original, a včasih (laserski tiskalniki) je razlika med originalom in (začinjeno) fotokopijo precej majhna.

Je kakšna pot on-line preverbe garancije? Registracija?
LordPero

rkasteli ::

Hm, to pa bi trajalo par dni za odgovor :D

Reči da si na železniški čisto slučajno najdu en prenosnik in te zanima če je mogoče prjavljen k bi drugač ti obdržu :))
rkasteli

nurmaln ::

Ja. In ostal bo brez prenosnika.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Kaj kupiti
850192142 (1232) MikeRotch
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

20654306 (14272) Han
»

Nov laptop hp250 - ventilator

Oddelek: Pomoč in nasveti
121439 (1083) solatko
»

HP garancija

285689 (3703) mat xxl
»

HP prenosniki: saj niso resni ?!