» »

Uvoz avtomobila - Mint avto

Uvoz avtomobila - Mint avto

1
2
»

šernk ::

mislim da nobenega ne moti to kar ti pišeš, temveč to da se je vse skupaj dogajalo pol leta od tega, pišeš pa kot da bi se dogajalo danes...raje povej zgodbo do konca, kot pa da vsak teden daš en odstavek...če je že resnična
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

imagodei ::

Brez oznak in žaljivk, prosim.
- Hoc est qui sumus -

R33D3M33R ::

mislim da nobenega ne moti to kar ti pišeš, temveč to da se je vse skupaj dogajalo pol leta od tega, pišeš pa kot da bi se dogajalo danes...raje povej zgodbo do konca, kot pa da vsak teden daš en odstavek...če je že resnična


Točno tako. Nalepi vse.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

bluefish ::

točno tako, to je bil moj point.
Mi je trenutno vseeno, ali se gre za zgodbico ali resnico, vendar bi vsakdo napisal svoje izkušnje takoj in ne za pol leta nazaj, pa še takrat brez epiloga.

Okapi ::

Mogoče pa hoče, da bi bralci bolje občutili, kako se je on počutil, ki so ga nategovali:))

O.

TOP ::

Tista pogodba o uvoženih vozilih ti nič ne pomen,zakaj ker te še vedno lahk nategnejo,sedaj ti bom dal še eno informacjo,ker očitno ne veš da se dobi da so servisne knjige ponarejene,očitno nisi še slišal,oziroma se je zgodil da so jo ukradli in popravili kot da je od tega vozila,v resnici je blo od drugega.In ti verjameš da je blo vozilo resnično kupljeno recimo v Nemški avtohiši to se v današnjih časih da vse uredit z malo denarja,to mislim na privat uvoznike.

Super Sonic ::

TOP - sicer ne bi rad skakal v to vašo brezvezno debato, ampak bi ti rad samo povedal, da se v glavnem za vsa vozila višjega razreda zunaj naših meja vodi elektronska servisna knjiga. Brez izjeme.

V Sloveniji to nudi Toyota, kjer so vsa nova vozila brez servisne knjige. Dobiš samo password in naslov strani, kjer se vodi vsa zgodovina vozila. S tem se bo tako "šušmarjenje" močno zmanjšalo. Pa še zabavno je, ker lahko iz katerega koli dela sveta preveriš kaj se je dogajalo z vozilom.

Sicer je pa tako - v tujini imajo vsa vozila več prevoženih km, ampak to je slabo samo za "Kekce" v Sloveniji. Namreč v tujini se vozi izkjučno relacija, kar je pa za avtomobil lahko samo dobro. Pri nas imajo vozila res manj prevoženih (v enakem obdobju), ampak zato furamo po totalno razfukanih cestah, da o kulturi vožnje sploh ne govorimo (tišanje mrzlih motorjev, sunkovita zaviranja, ipd). Pri 100k prevoženih je vsako vozilo razvrednoteno, ker je v glavnem vse odvisno od lastnika kako je teh 100k prefural.

Tako postane vozilo iz tujine kmalu realna opcija, tudi zato, ker za enak denar dobiš še več opreme.

Je pa treba paziti, tole kar piše uporabnik zapeljan, je tipično šušmarjenje.

Kot, da se je toliko težko usesti v avto in se sam odpeljati v Nemčijo (ali kamor koli drugam).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

TOP ::

To o elektronski servisni knjigi sem slišal,sam tega vsi nimajo samo višji razred in večina SLo pa kupujejo srednji sam to nima veze zdej napisal sem sam kako delajo razni šišmarij.Kar se tiče da greš sam pogledat se pa strinjam s tabo Super Sonic.

zapeljan ::

ZAPELJAN

22.09.08 po telefonskem pogovoru mi uvoznik pove, da je moje vozilo zopet v avto hiši, kjer je bilo kupljeno. Tam ga mora prevzeti itd itd. Ne vem zakaj tako podle laži saj je bilo vozilo vendarle že kupljeno in z vso potrebno dokumentacijo pripeljano skoraj do Avstrije.

Pokličem lastnika avto hiše v Nemčijo in doživim šok.

To »moje vozilo« sploh ni bilo prodano, še manj znano pa mu je podjetje Mint avto. Položena ni bila nobena ara ali kakšna rezervacija, če pa ima ta oseba namen kupiti to vozilo je še vedno v prodaji, mi pojasni lastnik. Prosim ga, da vozila nekaj dni ne prodaja, saj imam jaz čisto druge informacije od mojega uvoznika. Zelo prijazen lastnik AH mi ponudi pomoč za vse informacije, ki bi me zanimale.

Pokličem uvoznika! Zaman! Se ne oglasi!

27.09.08 ga končno dobim in se dogovoriva za sestanek. Zopet problemi na njegovi strani.

Odpiram svojo firmo, ker z stricem ne morem sodelovati, ker je …. Prosi me, da jaz z njegovim stricem ne govorim, ko me bo poklical »za neke informacije«. Mu bom že jaz naložil nekaj stvari, da mi nakaže denar, potem pa prekinem sodelovanje z njim.

Ko mu povem, da sem govoril z lastnikom AH in da vozilo ni bilo prodano pa zopet laži in sprenevedanja. Po dolgem pregovarjanju mi obljubi, da bo takoj poklical tega »turka« in mu nakazal denar vozilo pa bo pripeljal 100%. Prosim ga da mi pošlje fax da je vozilo plačano ali za arano.

09.10.08 ob 9.25
Njegov sms: Najkasneje do 3h boste imeli fax. Morm še nemca »turka« klicat. Zgleda da bom kredit dobu pa da štartam po avto.

9.44
Njegov sms: On bo imel danes 2 na računu, jz pa rihtam kredit za firmo.

11.10.08 ob 10.40
Njegov sms: ob 17h vs pokličem da se zmenmo. Učer sm dobil kredit.

19.37
Njegov sms: nism v Slo, prihajam v ponedeljek, dvignem denar in štartam. Pokličem vas da potrdim odhod.

17.10.08 ob 11.49
Njegov sms: potrdil ne bom pošiljal k nemc hoče gotovino, zmenjena sva za ponedeljek. Od are papirje imam v Slo, tko da jih dobite v nedeljo.

20.10.08 ob 11.17
Njegov sms: potujem iz Frankfurta proti Berlinu.

15.35
Njegov sms: mene tud signal zajebava, skos vn meče tako da ne morem nobenga klicat. Jz se vozm proti Berlinu k sm pristal v Frankfurtu, tko da bom za dons zamudu in bom najdu en motel blizu AH in bom prespal do zjutri da pol prevzamem avto in grem takoj nazaj.

Potem pa od tega dne ni bil več dosegljiv. Pokličem AH v Nemčiji da se prepričam o položeni ari. Zopet laži z uvoznikove strani- are ni vplačal (a potrdilo ima doma)  KATASTROFA

Iz vsega tega sklepam, da uvoznik sploh ni imel namena kupiti to moje vozilo. Vse je ena velika laž. Tudi njegovemu nakladanju da je bil večkrat v Nemčiji ne verjamem. Ukradel mi je denar, pogovori in sms-i pa so prišli iz Domžal.

Po vseh teh prevarah in lažeh pa mi pred 1 mesecem sporoči, da si lahko izberem zopet drugo vozilo za 12.000 eur. O izgubljeni ari in novi pogodbi ki pa je overjena in podpisana pa naj bom raje tiho, češ, da ga izsiljujem in če ga bom prijavil policiji mi bo zagrenil življenje itd.

To so besede »direktorja« Mint avta iz DOMŽAL. Taka oseba meče slabo luč na ostale uvoznike, ki imajo stvari urejene.

Uvoznik Mint avta je prevarant, lažnivec in goljuf, ki se gre privatnika in je nedorasel temu poslu. Namesto, da bi priznal napako in človeku pogledal v oči se raje skriva »za filmi borilnih veščin« in hoče s tem ustrahovati prevarane.

Mene in še nekatere ne bo.

Nadaljevanje:
Pogovarjam se z podjetjem v Puli, last njegovega strica, ki mi je obljubil da bo problem rešen v kratkem. Bomo videli.

Lep pozdrav!

LuGi ::

Ti še kar to trobis a marca smo ze.. smeh

Dr_M ::

Najbolje da gres sam po avto.

Evo, moj kolega si je uzel 1 teden casa, da si je poiskal avto na netu (pri nekem uradnem prodajalcu mercedesov v nemciji) in ga sel enostavno iskat. V cetrtek popoldne sta s kolegom startala, v petek ponoci je bil avto doma.
Po vseh stroskih, ki jih je imel, je prisparal cca 6000€ napram sloveniji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

YaN-cH ::

Denar je preveč pomembna zadeva, da bi ga imeli v rokah naivneži. Kaj ti čem drugega povedat.

connel ::

če mene vprašaš je vse tole en velik nateg, s strani pisca teh romanov, da se razume,... Le kdo pri zdravi pameti bi pisal zgodbice za več kot pol leta nazaj, svežih pa ne, še manj pa da bi sploh kupoval avto na ta način, ne morem verjet
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz avtomobila iz Nemčije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6432821 (1848) korenje3
»

Uvoz avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
4524297 (4368) benjaminp
»

Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11014983 (11331) solatko
»

Ali je potrebno imeti potrdilo o skladnosti vedno pri sebi v vozilu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10930434 (14974) GrimReaper
»

Audi Q7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8617748 (15221) sandmat

Več podobnih tem