» »

Uvoz avtomobila - Mint avto

Uvoz avtomobila - Mint avto

«
1
2

marsovcek ::

Razmišljate o nakupu rabljenega avtomobila? Vas mika uvoz iz tujine? V nadaljevanju opisujem svoje izkušnje z uvozom preko podjetja, ki se s tem ukvarja...


Ker slovenski trg ni ponujal tistega, kar sem si želel, sem se odločil za uvoz. Za uvoznika sem izbral podjetje Mint avto (v nadaljevanju: uvoznik), tudi zaradi dobrih referenc s forumov. Zgodba je pa sledeča:

- 22. 2. podpiševa pogodbo z rokom dostave vozila 1. 3., jaz plačam celo kupnino.
- do določenega datuma avta ni. Po nekaj klicih je številka postala nedosegljiva :\, a s skoraj 14-dnevno zamudo je avto prišel. Po pogodbi bi moral uvoznik urediti še homologacijo in tehničnega, kar naj bi bilo storjeno v kratkem.
- ko so mi Zoll tablice potekle, še vedno ni bilo homologacije. Baje so na LPP narobe prepisali številko šasije, skratka, dobil sem 3-dnevne preizkusne tablice in v tem času naj bi se uredile manjkajoče obveznosti.
- na dan poteka preizkušnje mi je uvoznik obljubil, da mi dostavi manjkajočo dokumentacijo, ki da je že urejena. Je ni bilo.
- naslednjih nekaj dni ni odgovarjal na moje klice. Mimogrede sem preveril na LPP, kjer pravijo, da avto še ni bil v postopku homologacije :\.
- ko sva se zopet slišala, je rekel, da so v DE pozabili overiti nek podpis in da dobim preizkušnjo, da bom avto lahko uporabljal. Zopet je ni bilo.

Doslej sem svoje poti nekako opravljal s sredstvi javnega prevoza, sedaj pa sem nujno rabil avto, zato sem na svoje stroške pridobil trodnevno preizkušnjo. Homologacije še vedno nimam.

Avto je pri meni en mesec, od tega je 14 dni neregistriran stal doma. Od prodajalca sem ves čas dobival samo prazne obljube in laži. Danes sem se oglasil pri odvetniku in zaenkrat sva sestavila opomin pred tožbo. Če ne bo pomagal, pa...

Bistvo tega sporočila ni slaba reklama, ampak opozorilo vsem, ki nameravate uvoziti avtomobil. Uvoznikov je kot listja in trave in dobro premislite, komu boste zaupali svoje težko prislužene €.

DimmniBurek ::

Raje povej kaj za eno raketo si kupil!

Sicer pa sej veš kako je to s temi papirji in agencijami...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Dejancek ::

Garant je uvozil novega Yugota :D

Pujcek ::

...jaz plačam celo kupnino...

ocitno ni bil tko tezko zasluzen denar...
:)

perci ::

Nikol plačvat celga zneska za avto, dokler niste prepričani, da je bil DMV plačan. Sicer ne boste mogli opravit homologacije.

Verjetno gre za kako vrednejše vozilo, kjer je uvoznik mislil, da bo davčno okoli prinesel z nižjim računom, tam pa so mu opalili cenitev in DMV po cenitveni ceni.

Sedaj se je pa odločil, da zadeve ne bo plačal, najebal si pa ti.

marsovcek ::

Razmišljal sem tudi o Yugu, a me nekako ni prepričal :P . Gre se za 5 let starega Saaba 9-3, cena je bila pa čisto realna, tako da davkarija nima kaj komplicirat.

AndrejS ::

Morda mi moral najeti gorile >:D

perci ::

Gre se za 5 let starega Saaba 9-3, cena je bila pa čisto realna, tako da davkarija nima kaj komplicirat.
O verjamem, da si ti realno plačal, hehe. Vprašanje je samo, kakšna je cena na računu >:D.

marsovcek ::

Nisem bil dovolj natančen; videl sem račun iz DE in na njem je bila realna cena.

ru7 ::

Če lahko vprašam za dejansko razliko v ceni z avtom iz DE (z davki in ostalim vred) in avtom kupljenim v SLO. Mišljeno je tko, da si dejansko na cesti in se voziš.

Kokr opažam te Saabi niso tko pogosti pr nas ampak vseeno, torej glede na stanje avta koliko ocenjuješ da bi bil vreden pri nas in koliko si dal tam, da se ti je splačalo uvažat?

Hvala, LP

marsovcek ::

@ru7: cena samega vozila bi bila pri nas po moji oceni približno enaka, kot "zgoraj". Ampak takega avta v Slo niti približno ni bilo naprodaj (malo za lušt: slabih 130 kkm, servisna knjiga, avtomatska klima, vse v usnju & elektriki, meglenke, komande za radio na volanu, 8 alu platišč z gumami, zimski grelec,...).

Dodatni stroški so bili: prevoz (nekdo mora priti gor in nazaj, cestnine,...), začasne tablice, DMV, eko taksa, homologacija, tehnični in zaslužek uvoznika. Dodatkov je tako bilo za dobrih 1000 €.

perci ::

Firme, ki kupujejo vozila pri italijanskih leasing hišah (arval, leaseplan, inieste) dobijo avtomobile precej precej ceneje. Je pa res, da jih kupijo po 20-30 naenkrat.

mintavto ::

Vsaka zgodba ima dve plati. Res smo preko našega podjetja uvozili SAABA, ki ga gospod opisuje. Tudi do 11 dnevne zamude pri uvozu vozila je prišlo. V podjetju delam sam in sem malo padel v gužvo, tako da nisem mogel ujeti roka. Vozilo je bilo predano v brezhibnem stanju, kot vsako vozilo, ki sem ga do sedaj uvozil. Pri predaji vozila sem gospodu tudi obljubil, da mu bom povrnil stroške, ki jih je imel zaradi nezmožnosti uporabe vozila. Zapletlo pa se je pri dokumentaciji oz. računu. Vozilo je bilo kupljeno v SAAB ZENTRUMU v LEIPZIGU. Na račun so nam pisali svoje podjetje in poleg tega še ime gospoda lastnika vozila. Na davčni upravi nam zaradi tega niso hoteli izdati potrdila (fizična oseba mora overiti svoj podpis pri notarju v Nemčiji). TAKOJ sem klical v avto hišo kjer so mi obljubili, da bo zadeva hitro rešena. Lastnik vozila je odšel na dopust in smo ga morali čakati, vmes sem moral tudi sam spet v Nemčijo. Oglasil sem se tudi v Leipzigu, vendar se nismo uspeli dogovoriti za račun, ki bi glasil samo na ime firme. Lastnik vozila se je z dopusta vrnil šele v sredo in v četrtek nam je poslal overjen račun. Zadeva bo rešena v naslednjem tednu. Mislim, da je nesmiselno govoriti o utaji DMV, ker je na to ceno potrebno plačati cca. 275 EUR. Razumem tudi gospoda, ki je vložil na policiji v Domžalah ovadbo zoper moje podjetje. Zadeva se je res zavlekla, vendar mislim, da vsak uvoznik ve, da je urejanje dokumentacije najbolj enostavna stvar (najtežje je pripeljati dobro vozilo), na žalost pa je v življenju tako, da se najbolj enostavne stvari zakomplicirajo. Priznavam krivdo za dolgo čakanje in se gospodu tudi javno opravičujem. Dane

V-i-p ::

Bravo mintavto, tako se piše! Si dobil velik plus pri meni in ker ravno v tem obdobju tudi sam kupujem drug avto, definitivno pokličem tudi tebe! Lp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

perci ::

Lepo je videti, da si tudi druga stran upa pojasniti svojo plat zgodbe.

Kakorkoli že, oba poročajta o končnem razpletu.:)

TRIROG ::

bom reku samo ... ŠOK!!!!

mislim da je to prvič da berem da je nek prodajalec/uvoznik/trgovec/... na forumu javno priznal napako, in se tudi javno opravičil ... huh ... Le tako naprej ...

o stroških se boste pa pogovarjali sami in upam da bodo tudi povrnjeni ...

tudi sam bom v kratkem iskal saaba ... se definitivno oglasim pri Vas ... ( samo verjetno ne s 100% avansom - mam zadnje čase slabe izkušnje s tem )

igor0203 ::

Lepa poteza s strani uvoznika oz. prodajalca.

sparklyslo ::

- naslednjih nekaj dni ni odgovarjal na moje klice. Mimogrede sem preveril na LPP, kjer pravijo, da avto še ni bil v postopku homologacije .

Mene pa takšne stvari zelo motijo!
Če neka stranka vplača kupnino za avto, ki (še) nima urejenih papirjev, prodajalec pa ne omogoča kontakta, pri vsem skupaj pa očitno še laže, je javno opravičilo še najmanj, kar lahko stori. Mislim, a je takšen problem 1x na dan stranko obvestiti o samem poteku pridobivanja papirjev ? Kje je tu prodajalčeva odgovornost ? Odnos do stranke za bruhat.

marsovcek ::

Po dolgem času spet jaz :).

Mene je najbolj motilo pomanjkanje ustrezne komunikacije. Lažje bi prenesel zamudo, če bi točno vedel, kaj je problem in dobil poštene podatke. Mislim, da v sodobnem svetu ni problem napisati e-maila ali pa poklicati? Tudi zadnje novice sem (slučajno) izvedel preko foruma, prej pa poslušal zvonenje v prazno...

Glede posla: papirje sem že predal odvetniku, v sredo se zopet sestaneva, da dorečeva kako in kaj. Če bo do takrat dokumentacija urejena, dam odvetniku za pivo in greva vsak na svojo stran, če ne, pa verjetno sestaviva tožbo. "Ta teden" se sicer sliši lepo, a to sem že (pre)večkrat slišal.

Sicer pa tudi jaz podpiram, da tudi druga stran poda svoj vidik. Lepa poteza!


/edit: typo

Zgodovina sprememb…

marsovcek ::

Malo nadaljevanja:

V sredo (25. 4.) sem dobil na e-mail sken overjenega računa iz DE, ki naj bi medtem prihajal po klasični pošti, in obrazložitev zapletov. S prodajalcem sva se tudi dogovorila, da pošlje preizkušnjo, v ponedeljek (t.j. danes) pa na LPP urediva homologacijo.

Preizkusnih tablic do danes ni bilo, tako da sem še vedno pešec :| , da ne omenim, da se tudi homologacija še ni imela zgoditi. Brez kakršnegakoli obvestila o novi zamudi.

Poročam, ko bo kaj spremembe.

marsovcek ::

In še zaključek:

4. 5. sem končno dobil preizkušnjo, 7. sva opravila homologacijo in tehnični pregled, tako da sem danes avto lahko registriral. Vmes sem sicer moral še prevoziti ~ 200 km zaradi par listov, ki so se mi pozabili izročiti :\ , a na koncu se je vse uskladilo. Sedaj morava urediti samo še povračilo mojih stroškov, ki so nastali zaradi zamude in dela odvetnika.

Zgodba se je torej srečno iztekla, a grenak priokus zaradi načina komunikacije ostaja.

zapeljan ::

PREVARA MINT AVTA

Na internetu sem iskal uvoznika vozil iz Nemčije. Videl sem oglas Mint avta iz Domžal. Zavrtel sem telefonsko številko in na drugi strani se oglasi prijeten sogovornik. Po nekaj minutnem pogovoru sva se dogovorila, da ga obiščem v pisarni. Razložim mu kakšno vozilo potrebujem. Takoj mi je povedal kako to poteka in tudi njegove obveznosti do stranke. Izbrala sva vozilo in napisala pogodbo dne 17.09.2007. Vozilo je bilo plačano 11.800 eur. Dostavljeno naj bi bilo najkasneje do 28.09.2007. Nato pa naj bi uredil vse ostalo glede homologacije. Bil sem zelo vesel, saj se je uvoznik potrudil z iskanjem vozila po mojih željah.

Pričele pa so se težave o dostavi vozila. Na vezi sva bila vsak dan in razumel sem, da pri takem poslu pride do zamude (kakšen dan). Njegovi mehaniki so vozilo pregledali v Nemčiji in vse je bilo v redu. Po dolgem čakanju je vozilo le prišlo v Domžale vendar mehaniki niso opazili, da barva avta ni metalna kot je bilo dogovorjeno. Uvoznik je priznal napako in obljubil, da mi bo denar vrnil in pripeljal drugo vozilo. Na ta denar sem čakal, ker je moral on to vozilo najprej prodati. Tako je minilo nekaj mesecev, da sva napisala novo pogodbo za drugo vozilo in sicer dne 18.05.2008. Plačal sem aro 5.000 eur. Tako je on vozilo rezerviral. Ostali denar sem mu prinesel 22.05.2008 (7.000 eur). Rok dobave vozila max. 3 tedne. Vozilo je bilo v odličnem stanju, pregledano iz strani njegovih mehanikov. Od tu naprej pa zopet težave. Ko naj bi se vozilo prevzelo v Nemčiji so mu pogoreli kabli za elektroniko. Uvoznik mi je obljubil, da se bo vozilo peljalo na pooblaščen servis in da se napaka odpravi. Vozilo je bilo popravljeno in pot naj bi nadaljevali po nekaj dneh. Potem pa se je zopet pokvarilo in pristalo na servisu. Vozila niso znali popraviti ne njegovi mehaniki, ne pooblaščen servis v Nemčiji (gre za vozilo VW). Tako je vozilo ostalo nekje okoli Munchna. Ponudil sem mu, da se vozilo pripelje prek AMZS in se bo popravilo pri nas. Obvestil sem mojega mehanika, kateri je bil pripravljen takoj odstraniti napako na elektroniki.

Kljub moji pomoči pri prevozu vozila on nato ni pristal, češ da avto mora biti vozen kakor sva dogovorjena. V najslabšem primeru ga bo on (uvoznik) prinesel na hrbtu……

……se nadaljuje!

xabre ::

Kje je tukaj prevara?

dolenska ::

men tale mintavto al kaj je že orenk smrdi. namreč že v prejšnem problemu je bilo čutiti laž s strani podjetja, nategovanje strank....

tomaz- ::

bom še sam malce dodal, čeprav nisem nikoli imel izkušenj z Mintavtom. Sem pa sam kupoval avto pri nekem zasebniku iz okolice Maribora, ki je drugače poslovni prijatelj mojega tasta. Dogovarjala sva se za Renault Scenic, letnik 2005. Takrat je to bilo cca 12000€ . Ravno tako se je par stvari rahlo zavleklo, ampak na koncu sem bil zelo zadovoljen, stisnila sva si roko in to je bilo to.. Pa je zrihtal avtomobile tudi mojim par kolegom, pa ni bilo bistvenih težav. Sva se pa s tem tipom takrat precej pogovarjala in mi je rekel, da je v tistem letu uvozil cca 100 avtomobilov in imel pri enih desetih kar nekaj težav, največkrat z birokracijo. Kaj hočem rečt: mi, ki smo bili zadovoljni, ga žal nikjer nismo JAVNO hvalili, oni drugi so ga grajali vsepovprek. Hočem samo povedat, da je prav, da se človeka pograja, ampak ni pa nujno, da zdaj pri njem vse "smrdi" in je vse "nateg" . Se pa strinjam, da je prava komunikacija zlata vredna in je vsekakor nujno potrebna, da ima človek vsaj občutek, da se dogaja, da je vse ok.. S tega vidika se pa mora očitno tale Mintavto še mal izpiliti, če ne želi izgubljat stranke. Ne verjamem pa glih, da je zdaj nevemkakšen "badguy". Tud sam bom v tem letu menjal za spet mal novejšo škatlico, pa bom verjetno tud njega kontaktiral. Imam pa tole že tretji avtek iz uvoza ( eden iz Ita, zadnja dva iz NE ) , pa ni bilo dozdej nikol večjih problemov, ne pri papirjih, ne s samim delovanjem.. TOKTOK po lesu, hehe
Aja, tud prodal sem jih brez problema, ne glede na to, da so bili uboženi iz tujine.

Bellzmet ::

@tomaz: bi bil tako prijazen in opisal (mogoce celo kar po alinejah) kako sploh poteka postopek nakupa avtomobila iz tujine, kaj potrebuješ, na kaj je potrebno biti pozoren, kateri papirji so nujni, DDV?, tehnični pregled,...

ali3n ::

- vozilo mora biti opremljeno z nasloni za glavo na vseh sedežih in s tritočkovnimi varnostnimi pasovi, tudi na zadnjih sedežih,
- glede emisije izpušnih plinov mora vozilo ustrezati zahtevam Direktive 94/12/EEC (EURO 2 motorji), ki je v EU obvezna za vsa vozila od leta 1997‏.


vir: http://www.amzs.si/?podrocje=419


Prepis v DE stane 56 EUR, tablice (rdeče 14-dnevne, zelena karta) 115 EUR,... ostanejo še tunelnine - karavanke in turska AC,... pa vinjete v A in SLO.
Zgoraj napisano velja za Julij 2008; lahko greš pa gor s prikolico in morda nekaj prišparaš.


Stroški v SLO: - DMV
Od tu naprej lahko avto normalno registriraš (tehnični,...).


Glede nategovanja - tudi gor je treba bit previden; vsak prodajalec lahko kaj zamolči,.. :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

tomaz- ::

@tomaz: bi bil tako prijazen in opisal (mogoce celo kar po alinejah) kako sploh poteka postopek nakupa avtomobila iz tujine, kaj potrebuješ, na kaj je potrebno biti pozoren, kateri papirji so nujni, DDV?, tehnični pregled,...


Mislim, da si me narobe razumel. Nisem šel sam osebno po avto, ampak sem ga naročil pri enem tipu, sem glihkar mal pobrskal, mam še njegovo številko, če te bo zanimalo. Tako da ne vem, kakšna je točno procedura, hotel sem samo povedat, da sem tud imel mal slab občutek, kaj bo, pa je šlo na koncu vse ok. Moj point je bil, da se je pri meni tud mal dlje zavleklo, kot sva bila dogovorjena ( cca 10 dni ), ampak na koncu sem dobil prav lušten avtek. Sem se pa odločil za tak nakup zato, ker pri nas ni bilo takega modela s tako opremo, kot sem jo jaz takrat želel.Oziroma bi ga iskal ko munjen.. Sem si ubodu Scenica 1,6 16v, pa praktično vso opremo, od elektronike, do prostoročne kartice, park senzorjev, svetle notranjosti, tempomata, ogrevanih sedežev, ipd.. To je bil moj razlog, cena je bila cca tamo tamo, kot pri nas, no s to razliko, da je bilo tukej res preeecej več opreme, tko da v bistvu cenejš.
Sam se pa ( še) nism spravil v uvoz, pa tud ne vem, če me to kej zlo mika.. Je tako kot pravi Ali3n, morš mal "poznat" zadeve..

Bellzmet ::

Ja sej glavni problem je takšen kot pri nas - moraš imeti srečo in dobiti brezhiben avto. Drugače pa vidim, da postopki niso ravno zakomplicirani...

Zaenkrat pa še nimam namena kupovati v tujini.

zapeljan ::

……nadaljevanje…….

ko je uvoznik zavrnil mojo ponudbo, da na moje stroške pripeljemo vozilo do mojega mehanika se je odločil za drugo rešitev in sicer prevoz vozila z njegovim tovornjakom. Vse lepo in prav sem si mislil. Toda tovornjaka ni in ni bilo v Slovenijo. Čez nekaj dni mi sporoči, da vozilo prihaja in bo iztovorjeno v Domžalah ali pa pri mojem mehaniku. Bil sem vesel in o tem obvestil mojega serviserja. Sprejel me je preko vrste in mi pokazal na dvorišču kje naj iztovorimo vozilo.

Zopet velika laž in v posmeh meni in mojemu mehaniku. Po dolgem klicanju po telefonu mi uvoznik pove, da je vozilo na Vrhniki, kjer odpirajo nov sedež podjetja. Poglej ga zlomka tudi tu ne duha ne sluha o vozilu.

Po tem dogodku pa je bil »krivec« njegov stric iz Pule, ki naj bi odločil, da se vozilo meni ne sme prodati, češ da ne bo zamere oz. sramote ker vozilo ni bilo izpravno. Vozilo se mora prodati na jug in še tisto noč prepeljati preko meje. Tako vozila nisem niti videl, čeprav mi je bilo obljubljeno 1000%, da je vozilo moje, samo moje!

Dostava tega vozila se je vlekla skoraj 5 mesecev.

…. se nadaljuje!

zapeljan ::

………naslednje obljube uvoznika……

Po dolgem klicanju njegove telefonske številke se mi zopet oglasi in se dogovoriva za sestanek.

Prvo je bilo nekaj izgovarjanja glede denarja- are, ki je bila položena. » Če prodajalec ne izpolni pogodbe se ara vrača v dvojnem znesku« to mu ni šlo v glavo, kmalu pa je »razumel« in mi rekel da naj si izberem drugo vozilo, katerega vrednost naj bo do 15.000 eur plus stroški homologacije itd. Vse lepo in prav! (2x ara+ 7.000 eur= 17.000 eur).

Novo vozilo sem našel na internetu, znesek 14.990 eur. Za vozilo je takoj vplačal nekaj denarja (2.000 eur?), ostalo pa ko ga bo dvignil.

Vozilo je bilo kupljeno in napoti v Slovenijo. Ko je prišel do Munchna je izvedel, da je nekaj narobe z njegovo taščo. Vozilo je pustil na bencinskem servisu in se z najetim vozilom odpeljal na Češko k tašči. Ko sem ga vprašal, zakaj se ne pelje z mojim vozilom mi je odgovoril, da je vozilo prevzel njegov šofer in bo nadaljeval pot v Slovenijo.

Pošljem mu sms, da bi izvedel kaj se dogaja.
Odgovor: šofer je še v Nemčiji, ma dž pa gužvo. Vas bom js obvešču, kdaj pridm zvečer v Slo. Vas pokličem k mi odpiše kje je točno.
Moj sms: kje je voznik?
Odgovor: js sm glih domov prišel pa ga še ni. Klicu sm ga verjetno spet ne voz ponoč. Js grem tud spat do 11h pa vs pokličem.

Informacija naslednji dan je bila sledeča ta voznik je moral prevzeti drugo vozilo, tega pa pustiti zopet nekje na bencinskem servisu. Med tem časom pa pride do neprijetnega dogodka (smrti). Vse smo preložili za nekaj dni.

Nato pa se je uvoznik zopet odpravil po avto …………

PaX_MaN ::

Če ne boš dobil avta, boš vsaj lahko prodal svojo zgodbo RTV, da posnamejo kriminalko.

LuGi ::

dobre zivce mas respect ;(

Double_J ::

Moj nasvet nekaterim je, da si raje kupite novega Cliota v Sloveniji, kot pa rabljena luksuzna vozila v tujini, če ste prerevni, da bi si lahko kupili nove.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

;-) ::

Sicer ni nekih velikih razlik v cenah med avti tukaj in v tujini. Jaz nebil kupil avta iz tujine tudi če bi bil nevem kolk cenejši že zato ker neveš kaj si kupil sploh pa preko posrednikov kupuješ mačka v žaklju.

zapeljan ::

Zgodbo trenutno prekinjam za 1 teden. Oglasil se je uvoznik in mi obljubil, da se bo zadeva rešila v tem tednu. Če bo pojedel tudi to obljubo bom pisanje nadaljeval. Kot ste opazili so mi prepovedali pisanje na forumu avtomobilizem.com, misilim, da to ni pošteno, saj imam za vse moje trditve pisne dokaze- nekatere tudi notarsko overjene. Ne gre za blatenje podjetja ali podobno, kot mislijo nekateri, hočem samo, da resnica pride na dan. Če pa ima kdo željo, da se prepriča v verodostojnost zogbe pa ga z veseljem povabim na kavo in ogled papirjev.

Good Guy ::

ma si ti en šalabajzer...
se jebeš kle z eno neznano(vsaj men) firmo..

kup avto v sloveniji, pri uradnem prodajalcu(lohk tut pri posamezniku).. boš meu vse živce tm k morjo bit + avto boš meu v enem dnevu(če ne bo nov). poleg tega se lahko prej prepričaš kaj kupuješ ne pa neki na slepo...

pa kaj če daš 2 jurja več.. se bo vsaj vse zrihtalo tko k se bo moglo..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

bluefish ::

Ampak tole je pa res fino večerno branje.

Binji ::

No mi imamo avto iz Nemčije pa je zaenkrat vse ok (tok, tok, tok). Je pa res, da smo ga šli na lastno pest iskat...

Upam, da se ti razreši ugodno.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

___ ::

najlažje boš zadevo rešil če greš gor in zahtevaš da ti avto izroči...

connel ::

ma če takole pogledam koliko časa se tole že vleče oziroma naj bi se vleklo (namreč vedno manj verjamem tvoji zgodbici), ti nekaj manjka, pol leta se greš klicanje, pošiljanje smsov, pisanja člankov po forumih, avta pa še kar nimaš,... Bognedaj iti tja osebno pa se postavit po robu nategovanju oz. najet odvetnika pa naj se on pol s tem ukvarja in/ali še opisat oz. poslat svojo zgodbico novinarjem, ni hudič da je ne bi nekje objavili in preverili,...
Btw če bi res hotel , da resnica pride na dan, bi naredil tako kot sem zgoraj napisal (novinarji), ne pa pisal po različnih forumih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: connel ()

imagodei ::

> "Btw če bi res hotel , da resnica pride na dan, bi naredil tako kot sem zgoraj napisal (novinarji), ne pa pisal po različnih forumih."

Errr, se boš ti tega podjetja izogibal, ali ne? Če ja, potem je namen dosežen...
- Hoc est qui sumus -

jovan007 ::

Tale MINT AVTO pa je na zelo slabem glasu.Tudi v Domžalah ga vsi poznajo.Jaz preden komu takemu zaupam,se najprej pozanimam,če je varno.Ker sem ga klical,se pozanimal,a njegovo sumljivo obnašanje,mi ni dalo mira,tako da sem se pozanimal in ugotovil da gospod sploh nima nobene avtohiše,ter je na policiji in sodišču zelo znana oseba.Avto iz nemčije,pa se pripelje v 2 do 3 dneh.ceneje vas pride,če ga greste sami iskat.So pa ljudje,ki se s tem za svoj hobi ukvarjajo.pripeljejo na mesec 5 avtomobilov in jih tule prodajo,zaslužijo pa 2000 evrov na mesec.Dobro se je prej pozanimat,če komu ne zaupate.Lp

zapeljan ::

….nove obljube zastopnika Minta avta se niso uresničile, zato zgodbo nadaljujem….

V ponedeljek se bom odpravil v Nemčijo po vaš avto (ki je parkiran na bencinskem servisu). Z menoj gresta še dva šoferja.

Vozila nekaj časa niso našli, ker niso vedeli ali je parkiran na levi ali desni strani avtoceste. Končno ga najdejo.

16.09.08 ob 17.46 po sms-u ga vprašam če že grejo proti Sloveniji.
Njegov odgovor: Gremo, smo 100 km pred Munchnom, v 3 urah smo naredili 50 km, tko da bomo počakali da se gužva umakne, pol pa naprej. Vreme je katastrofalno.

Moj sms: Kdaj potem prideš? Obljubil si da bo avto danes pri meni.
Njegov sms: Bom probal čim prej, sam da se gužva umakne.

16.09.08 ob 20.09
Njegov sms: Smo v hotelu, ne gre naprej, ob 5h zjutraj bomo štartal, pa do 11h bomo pri vas na kavi. Nimam več denarja na računu, tko da se ne morem uglašat.

17.09.08 ob 08.24
Njegov sms: Zaspal smo, evo sedaj štartamo.

Potem pa obvestilo, da se morajo ustavit pri nekem tovornjaku, ker naj bi ga kupili po zelo ugodni ceni in imeli zelo velik dobiček. Zamudili naj bi se nekaj časa v zameno pa mi bo plačal celotno registracijo mojega vozila.

18.09.08 ob 14.55
Njegov sms: Sm še v Nurnbergu, čakam da dobim en denar, preko Vesteren Union Bank.

19.09.08 ob 16.19
Njegov sms: Evo sm še tukaj pri kamionu, bom štartal kmal.

20.09.08 ob 09.28
Njegov sms: Doma bom do 18 ure, tko da se vidimo.

Zopet same obljube. Vozilo zopet ni bilo dostavljeno. Ostalo je zopet na bencinskem servisu v okolici Munchna, nato pa mi je obljubil, da bodo vozilo pripeljali njegovi šoferji. Ko ga prosim, da mi pove telefonsko številko njegovega šoferja dobim sms.

21.09.08 ob 19.23

Njegov sms: Pošljem vam številko zjutraj k grejo trije gor pa ne vem kdo bo vašga vozu.

Potem pa zastopnik ni bil več dosegljiv do 27.09.08, ko mi sporoča naj se oglasim pri njem v Domžalah ob 9h. Pripelje se s »svojim« BMW-jem pulske registracije in me povabi na kavo. Začel je razlagati o problemih, ki se mu dogajajo in mi obljubi da mi bo poslal potrdilo o plačani ari vozila in številko šasije – motorja. Z namenom, da verjamem njegovi zgodbi.
Vozilo pa naj bi bilo zelo lepo ohranjeno, skratka odlično in se bo ponj odpravil takoj ko se vrne iz Pule. Prosim ga da napiševa pogodbo z katero se obvezuje, da bo vozilo dostavljeno v petih dneh oz. do 1.10.08. V nasprotnem primeru mi je dolžan 20.000 eur. Znesek bo nakazan 1.10.08. Pogodba je bila podpisana in overjena dne 26.09.08 v Domžalah.

….. se nadaljuje…..

dzinks63 ::

Kaj je to sedaj za eno nakladanje. Danes smo 14.03.2009, ti pa pišeš neke datume okoli 21.09.08. A to pišeš nek scenarij za komično predstavo. Ker če ni, povej kako je s tem danes. Si dobil avtomobil in vse bonitete ali ne. Nekih podatkov starih kot biblija nima smisla brati, kar je bilo je bilo. Takih in podobnih primerov je sigurno bilo ohoho, saj je uvoznikov rabljenih avtomobilov kot listja in trave in še kar novi rastejo. Uspešni in resni bodo preživeli, ostali pa vprašanje, samo če jih bodo podpirali naivni kupci, tudi tem ne bo šlo slabo.

bluefish ::

se strinjam. V čem je point pisati kronološko o nekih dogodkih, ki so bili pol leta nazaj. Ljudi tukaj verjetno bolj ko ne zanima, ali si dobil avto in kdaj, ne pa neke zgodbice, ki so lahko resnične ali pa ne.

R33D3M33R ::

To samo nateguje, da bi se tema obujala spet in spet in spet. Glede na to, da ima tako točno zabeležene ure in datume je zadeva že napisana, on pa dela samo copy&paste. Sploh pa bi vsakdo pri zdravi pameti po prvih mučkanjih zahteval denar nazaj.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Steinkauz ::

»svojim« znak copy paste z m3njalnika.
Vsaj pr men k sm enkrat kopiral mi je to notr našibal, drugje pa tega nism opazu

TOP ::

Ma tile zgodbi ni za verjet to je lari fari,ker da te nekdo tako nateguje si pa res cepec,če je res.Kot naslednje tako kupujejo avte samo cepci in nobeden drugi,prvo daš ves denar to je katastrofa,avto najti pripelje ti ostali keš na roko in adijo seveda z vsemi papirji.Ne pa da nekateri denar na roko in čakat avto 1 mesec.Jaz tako avta ne kupim nikoli ker tukaj ne dobiš po zakonu SLO seveda vsaj 3-4 mesece garancije če kaj poči,jaz sem dobil 6 mesecev.In rabljen avto kupit brez da bi ga videl je pa totalni idiotizem.To ni nov avto.sam očitno nekateri tega ne razumejo.Poznam kar nekaj ljudi ki je tako avto kupilo potem pa žalostno izvedelo da je bilo ukradeno pač v neki državi.Zato kot prvo vprašajte za št šasije potem pa brž na Upravno Enoto prosit naj preverijo,če je vozilo iz EU bodo to videli in od kje je v resnici prišlo,ker moj sosed je kupil ga kao iz Italije,potem pa izvedel da je prišlo iz Belgije in nakoncu največja žalost,njegov mehanik je ugotovil da je vozilo melo 100.000kilometrov več kot je blo na števcu.Zato pamet v roke.

zapeljan ::

Blue fish zgodbic ti ni treba brati, sploh pa če vanje ne verjameš. Če bi prebral vso zgodbo bi videl, da to ni nakladanje, kot mislijo nekateri.

R33D3M33R tudi jaz sem zahteval denar nazaj itd, itd. Kar se pa tiče točnih podatkov pa brez njih na sodišču ne gre.

TOP saj ti ni treba verjet zgodbi. Če boš kdaj prebral vse kar je in še bo napisano boš videl da si cepec ti, ker ljudi obsojaš že v naprej.
Ali si že kdaj videl pogodbo za uvoženo vozilo? Vidim da je nisi, zato pa govoriš o prevoženih kilometrih in ukradenih vozilih. Ne verjamem, da si bo danes uvoznik privoščil pripeljati tako vozilo in narediti homologacijo. Sploh pa če je vozilo kupljeno v Nemčiji, pri uradnem zastopniku. Tam je na voljo toliko točnih podatkov, kot je v tvoji kartoteki :))
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz avtomobila iz Nemčije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6432819 (1846) korenje3
»

Uvoz avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
4524293 (4364) benjaminp
»

Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11014982 (11330) solatko
»

Ali je potrebno imeti potrdilo o skladnosti vedno pri sebi v vozilu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10930422 (14962) GrimReaper
»

Audi Q7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8617747 (15220) sandmat

Več podobnih tem