Forum » Hlajenje in modifikacije » Zasnova vodnega bloka
Zasnova vodnega bloka
subz ::
Zanima me koliksen del povrsine obicajnega vodnega bloka dimenzij cca 50x50 dejansko odvede najvecji del toplote in ce morebiti vecina vodnega bloka ni le zaradi povecevanja mase le tega. Razmisljal sem kako bi se obnesel vodni blok dimenzij cca 30x30 ce pac nekako ne razmisljamo o problemu pritrditve. Bi vodni blok manjsih dimenzij se uspel odvesti dovolj toplote glede na to da bi se max. povrsina na kateri se toplota prevaja s kovine na vodo precej zmanjsala? Ima kdo prakticne izkusnje s tem da ve kolik del bloka odvede najvecji del toplote, ker izvor toplote (jedro) je razmeroma majhno. Z zmanjsanjem vodnega bloka bi precej pridobil pri zmanjsanju mase bloka, manjse sile bi delovale na jedro in s tem bi bilo veiko manj moznosti za poskodbo jedra. Pojavil bi se problem pritrditve a tudi to bi bilo mogoce uspesno resiti. Ostalih tezav ne vidim in zato sprasujem na forumu kako bi se stvar obnesla ker pac s tem se nimam prakticnih izkusenj.
Bevcan ::
Napaka, pri manjšem vodnem bloku bi bile možnosti poškodbe procesorja večje, manjša površina bi pritiskala na procesor z večjo silo. Teža bloka ne vpliva na silo na procesorju saj je kot prvo blok pritrjen na OP ali na podnožje procesorja, kot drugo pa procesor ni pod blokom ampak poleg njega razen če imaš ležeče ohišje (ne tlači vodnega hlajenja v ležeče ohišje).
subz ::
Erm...ja, zdej se lohk zacneva kregat :) Ker vecji blok vecje momente ustvar in pol .... :) No, vseen lepo da sm dubu vsaj en drgacn pogled na zadevo od mojga. Vseen me pa zanima kk bi se obnesu manjsi blok pri odvajanju toplote. Recimo ce bi dal na proc podobno velikega kot jih dajejo na bridge al pa graficne.
Well, does size matter or not? ;)
Well, does size matter or not? ;)
AngelOfDeath ::
Boljše večji kot premajhen. Manjši blok se bol segreva in zahtava večji pretok vode. Večji se že sam od sebe mal ohlaja,sicer ne dost pa vendar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodni bloki na voljo (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6253 (3974) | Fury |
» | Vodno hlajenje - vprašanjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1948 (1648) | Boško |
» | Hipoteza: "VODNO HLAJENJE" >>>>resnica čakaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2339 (1766) | VASkO |
» | On die hlajenje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1204 (913) | krucymucy |
» | Novi vodni blok !Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1694 (1207) | morphling1 |