Forum » Elektrotehnika in elektronika » eagle--pad-i
eagle--pad-i
Jackal ::
Pad-i za običajne "through-hole" elemente že imajo ponavadi ustrezne luknje. Če ti pa luknje pri določenem elementu ne ustrezajo, bo treba pa v knjižnici naredit nov element z željenimi pad-i. Premer lukenj v pad-ih pa spreminjaš z ukazom drill.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
BluPhenix ::
Dej prilimaj eno sliko, pa da vidimo kaj ti naredi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
link_up ::
bo najboljse, da izvozis v eno slikco ja... pa da vidimo :)
drugace pa isci "pad" v library :) al pa "pads"...ala google
drugace pa isci "pad" v library :) al pa "pads"...ala google
In and Out
kondezator ::
Zdaj po nekaj dneh, ko sem imel shranjeno so se naredile luknej v pade kar same???
Mam občutek da mi Eagle nekaj šteka.
Vseno mi pa še ni jasno kako se povečajo luknje na posameznih pad-ih, in kako se povečajo pad-i.
SLIKA
Mam občutek da mi Eagle nekaj šteka.
Vseno mi pa še ni jasno kako se povečajo luknje na posameznih pad-ih, in kako se povečajo pad-i.
SLIKA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kondezator ()
BluPhenix ::
Luknje povečaš tako, da greš v control panel od eagle -> File Open Library. Odpreš knjižnico elementa, ki ga hočeš uredit ( v kateri knjižnici je element ugotoviš tako, da z i klikneš na nega. Ko imaš odprto knjižnico klikneš v orodni vrstici na package, zbereš ohišje elementa (spet pogledaš tip ohišja z i-jem na elementu, najbolje da oboje narediš prej.
Prestavilo te bo v editor ohišij, sedaj vzameš francoza (francoski ključ - change) in klikneš drill izbereš toliko kot rabiš, nato poklikaš vse luknje ki bi jih rad razširil na elementu. Save. Greš nazaj na Board okno in tam Library->update all.
Spremenile se bodo vse luknje tipa elementa ki si ga spremenil v knjižnici. Če moraš tako spremeniti več elementov pač slediš zgornjemu opisu za vsak element posebej.
Prestavilo te bo v editor ohišij, sedaj vzameš francoza (francoski ključ - change) in klikneš drill izbereš toliko kot rabiš, nato poklikaš vse luknje ki bi jih rad razširil na elementu. Save. Greš nazaj na Board okno in tam Library->update all.
Spremenile se bodo vse luknje tipa elementa ki si ga spremenil v knjižnici. Če moraš tako spremeniti več elementov pač slediš zgornjemu opisu za vsak element posebej.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
kondezator ::
Hvala za nasvete, uspelo mi je povečati pad-e in spremeniti luknje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kondezator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava tiskanega vezja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11575 (4306) | driver_x |
» | I: servis za prenosnike na nivoju menjave elementovOddelek: Pomoč in nasveti | 1291 (955) | Alen T 1978 |
» | profesionalna izdelava PCB 2.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4219 (3602) | korenje3 |
» | gif v schOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1180 (1057) | __wacko |
» | Lotanje čipaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1563 (1378) | Scorpia |