» »

Pritozba na placilni nalog (obvestilo o prekrsku)

Pritozba na placilni nalog (obvestilo o prekrsku)

«
1
2

antonija ::

Zadeva je sledeca: Danes zjutraj mi je prijazni policaj napisal listek za
- Prehitevanje po odstavnem pasu
- Napacno uporabo svetlobnih opozorilnih znakov
med tem ko sem mu blendal naj se spoka iz _prehitevalnega_pasu_ ker je v trenutku zmanjsal hitrost na tako ki je _krepko_pod_omejitvijo_hitrosti_.

Small talk aside, kako zdaj poteka postopek za oddajo "zahteve za sodno vastvo"? Kaj poslat, komu poslat, koliko napisat in pa najpomembnejse: a obstaja kaksna varianta da imajo taki prepotentni policaji probleme ker se izzivljajo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
  • spremenilo: antonija ()

perci ::

Pravnega pouka nisi uspel prebrati?

Highlag ::

Težka bo. :P
Brez kakšnih prič je tvoja beseda proti njegovi.


Drugače sem enkrat uspešno spodbijal listek za napačno parkiranje.
Napisal sem "Ugovor na plačilni nalog" in ga priporočeno poslal na Policijsko postajo, ki je bila pristojna za mesto, kjer sem parkiral. Priložil sem fotografije lokacije, iz katerih je bilo razvidno kakšen so bile oznake na cestišču in znakih... V glavnem sem dobil čez 2-3 tedne obvestilo, da stroške postopka krije država :D .

Prekršek dejansko ni bil storjen. Policaji so potalali listke celi vrsti avtomobilov, ki so bili parkirani na opuščeni avtobusni postaji. In to samo zato, ker se je v to kolono parkiranih avtomobilov - umaknjenih iz cestišča (brez označb o kakšni avtobusni postaji, prepovedanem parkiranju) zaletel avto, ki se je "izognil" nekomu, ki ga je izsilil. Moj avto ni bil razbit:D .
Never trust a computer you can't throw out a window

t909 ::

kdo je tolk butast da gre policaju blendad lol

_marko ::

antonija: :)
Si me pa nasmejal. Upam, da ti rata s pritozbo.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Tilen ::

Koliko pa ti je napisal gor? Bi bilo dobro vedet koliko so kazni za prehitevanja po odstavnem pasu. Saj ne da to počnem, pa vseeno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

@nny ::

Nekaj kazni je naštetih tukaj.
15 k SIT-ov?

igor0203 ::

kdo je tolk butast da gre policaju blendad lol


Eni smo jih že prehiteval, ko so vozil 60km/h, kjer je bila omejitev 90km/h :D

Tilen ::

@nny, tisti spisek je malce star. Pri 0.25 zdaj že plačaš kazen. Čeprav je to enako kot prej 0.5. Spremenili so mersko enoto...

Se pravi 15k za taksen hec. Hja, ni ravno poceni. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ThinMan ::

Blendanje - neravno cestišče :)



lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

antonija ::

Blendas lahko glede na zakon... se celo hupal bi mu lahko, ker sva bila izven naselja in ker je dokaj nahitro zabremzal iz 60 na 40 km/h.
Na sreco smo bli pa na srecu trije v avtu (jaz + univerzitetna profesorica + asistent; vsi na sluzbeni poti).

Drugace so pa kazni sledece:
Blendanje: 41,73EUR
Prehitevanje po odstavnem pasu: 125,19EUR

P.S.: Vse to se je dogajalo na odseku Ljubljana Vrhnika kjer so dela na cesti in zato sploh ni odstavnega pasu tam...:\
P.P.S.: Pa policaj je bil beli ford mondeo brez oznak...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija ::

Sej drugace sem pa uspel najti vse texte o vlaganju zahteve za sodno varstvo; Zakon o prekrskih clen 57. in pa clen 63. (postopek resevanja pritozb).
Prekrske sem pa (baje) naredil po ZVCP1 clen 38 odstavek 5 (prehitevanje) in ZVCP1 clen 64 odstavek 1. (uporaba svetlobnih opozorilnih znakov).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

perci ::

Še enkrat vprašam, za slepe: KAJ PIŠE V PRAVNEM POUKU?

Super Sonic ::

Verjetno misliš na tem odseku (slika priložena), da ni možno voziti po odstavnem pasu. Pa je. Tako kot tale in vseh 156 Moronov, ki so vozil po odstavnem pasu na dan, ko sem se sam peljal mimo.




Vem, da je na tem odseku norišnica in da se dogaja marsikaj.

To, da se pa spraviš blendat policaju more biti pa res velik EGO.

V vsakem primeru obilo sreče.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Roadkill ::

Kok je bila pa omejitev?
Ker kokr jaz razumem tole tvoje pisanje, je bilo delo na cesti, postavljena neka omejitev. Potem se je pa našel en idiot, ki je dejansko po omejitvi vozil po "prehitevalnem pasu", tebi se je strgalo, si mu malo blendal in ga nato prehitel po desni.

Še dobro, da je bil policaj.
Ü

igor0203 ::

Samo a ni nekaj takega, da če je samo en policaj, da ti ne more napisati kazni?

Tilen ::

Kako bi pa potem pri redarjih vedel, da ni bil sam? A tam to ne velja? Ker če velja, potem bi poleg slike mojega avtomobila[ki predstavlja dokaz o prekršku] morala biti tudi slika z obema redarjema zraven, da bi bila kredibilna. Huh bi pritožbe padale. Skoraj si upam reči, da tole kar praviš ne drži.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

igor0203 ::

Saj ne pravim, da drži. Samo en kolega mi je govoril, da ga je enkrat ustavil policaj tam na koncu dolenjske avtoceste in je bil sam. Pa se je kolega pritožil in seveda pritožbo dobil. Zdej pa ne vem, če je to res al ne. Zato pa sprašujem. ;)

Tilen ::

Lahko kdo tole preveri? Se sliši preveč lepo, da bi bilo res.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Liker ::

"Blendanje" je kot jaz vem prepovedano.
Razen ce je nekdo ogrozen v prometu. (preprecitev nesrece...).

Berite ZVCP, clen je 6x (x e [0,9] - ne vem kolk je x na pamet, poiskat se mi pa ne da :P)

P.S.: To se ti je zgodilo na AC ali na regionalki?
Ce je bilo na regionalki, in je bilo delo na cesti sem skoraj 100% da je omejitev tam 40 >:D

antonija ::

Ni bil tisti odsek... blo je tisto ko zamnjas stran avtoceste in imas tocno in samo dva pasova oznacena z oranzno (zacasno) barvo. Tam odstavnega pasu ni sploh. Je en "normalen" pas in en malo ozji, to je vse.

Omejitev je bila 60km/h. Kamioni na voznem pasu so vozili 40km/h in sva jih skupaj z "policajem" prehitevala, dokler se ni odlocil zabremzat. Varnostna razdalja je bila vec kot zadostna.

Bilo je na avtocesti A1 iz Ljubljane proti Vrhniki (oz. malo za izvozom Vrhnika tam na klancu kjer viadukte popravljajo pomojem...).

Sploh me pa policaj ni kaznoval zaradi "blendanja" ampak zaradi napacne uporabe svetlobnih signalnih znakov. Nikjer ne pise blendanje ;)

Sem pa ze od vec kolegov slisal da so jim ugodno razresili pritozbe, sploh ce so bili prekrski tako glupi (prehitevanje po odstavnem pasu kjer tega sploh ni).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Turtle ::

Če si preihiteval po desni in blendal....boš menda tudi to plačal...žal nisi policist....oni so vsemogočni (zakomplekasni v 90%)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Turtle ()

Liker ::

Ja saj "blendanje" je napacna uporaba svetlobnih signalov:

64. člen

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme uporabiti voznik le kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

3) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena

In to je to!

odstavek (2) ni pomemben za trenutno debato :P

In pa se: Ali je mozno da je tovornjak na desnem pasu malce zaneslo v levo, in je policist zaviral iz tega razloga?
Tisti 2m siroki pasovi so meni zelo neljubi za prehitevanje tovornjakov. Sploh ce vlece malce bolj soliden veter :D
Ce ga potem res nisi prehitel po desni, je seveda del kazni nepravicen, ampak "blendanje" je vsekakor placljivo >:D

aljazh ::

>>Ni bil tisti odsek... blo je tisto ko zamnjas stran avtoceste in imas tocno in samo dva pasova oznacena z oranzno (zacasno) barvo. Tam odstavnega pasu ni sploh. Je en "normalen" pas in en malo ozji, to je vse.

Torej velja splošno pravilo, kjer je desni pas vozni, levi pa prehitevalni. In po desnem ne smeš prehitevati. Pika. Lahko bi se morda izvlekel le, če je policist res uporabil člen, ki prepoveduje vožnjo po odstavnem pasu, saj tega tam ni - sta kot že rečeno vozni in prehitevalni. Če pa je uporabil člen, ki prepoveduje prehitevanje po desni (in si njegovo vozilo res prehitel po desni), je kazen utemeljena.

>>Omejitev je bila 60km/h. Kamioni na voznem pasu so vozili 40km/h in sva jih skupaj z "policajem" prehitevala, dokler se ni odlocil zabremzat. Varnostna razdalja je bila vec kot zadostna.

Morda pa je policist na zožanem prehitevalnem pasu ocenil, da ne bo mogel varno prehiteti tovornjaka. Ne tako redko se zgodi, da tovornjak malce "uide" na zožani prehitevalni pas (tudi vozni je ožji kot običajno) in v tem primeru je edina rešitev upočasnitev. Pa pravzaprav to sploh ni vprašanje. Upočasnitev iz utemeljenega razloga ni prepovedana.

>>Sploh me pa policaj ni kaznoval zaradi "blendanja" ampak zaradi napacne uporabe svetlobnih signalnih znakov. Nikjer ne pise blendanje ;)

In kaj je blendanje od zadaj drugega kot napačna uporaba svetlobnih signalnih znakov? ;> Blendanaš lahko le v primeru opozarjanja na nevarnost, v praksi pa se tolerira tudi opozarjanje na neprižgane luči in še kakšno strpno opozorilo, katerega namen je skrb za večjo varnost. Blendanje "počasnetu" od zadaj sem zagotovo ne spada.

Sicer pa praviš, da je bil bel civilni Mondeo - ali je bil slučajno opremljen s sistemom Provida? V tem primeru dileme ni - če te je policist neutemeljeno kaznoval, se lahko zadeva razreši že z ogledom video posnetka.

Poleg tega (morda kot opozorilo vsem), kolikor mi je znano, policija v zadnjem času preizkuša nekaj civilnih avtomobilov z vgrajenim snemalnim sistemom (ni Provida), ki omogoča samo snemanje dogajanja, ne meri pa hitrosti tako kot Provida.

antonija ::

Noben ni prehiteval po desni. Oba sva prehitevala po levi.

Najprej me je model prepriceval da je va _vsakem_ gradbiscu (tudi takem ki ima dva pasova v vsako smer) prepovedano prehitevanje. Kar je BS. In ko je to pogruntal (al mu je povedal kolega) se je moral nekaj novega izmislit.
Pol mi je tezil s hitrostjo, sam se je strinjal z mano da sva se oba drzala omejitve.
Naslednje je sitnaril z obvezno opremo (in jaz sem prvic vozil sluzbenega cliota) in sem mu jo vso najdu.
Blenda se res da lahko samo v nevarnosti (oz. zdaj v avtosoli ucijo da se tako tudi opozarja nase, in da je priporocljivo v vec primerih kot "samo nevarnost"), ampak tisti policaj je predstavljal dokaj veliko nevarnost za ostale voznike. Upam >:D

Policist je vsekakor "ocenil da ne bo mogel varno prehiteti tovornjaka", zato bi se pa lahko spokal na vozni pas (kjer je imel vec kot dovolj prostora) in se umaknil ostalemu prometu. Sej razumem da se je pokakal in ni upal mimo, sam zato mu se vseeno ni treba ustavit prometa na avtocesti...

In po kar nekaj voznje za njim (in veliiko prostora na desnem pasu) sem mu poblendal naj bo kulturen in se spoka stran ce ne misli it naprej. Zgleda to tako zelo poskoduje policajski ego da si je izmislil vsaj en prekrsek.

In pa avto ki zabremza (zmanjsa hitrost za 50%) sredi avtoceste je vsekakor nevarnost. Ce bi jaz to naredil bi dobil listek za to (ce bi me vidu policaj).

Ergo pritozba je ze na poti. Po besedah kolega/odvetnika vec kot upravicena. Zdaj mam pa baje priblizno 2 leti casa da dobim odgovor od njih...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sese12 ::

Eh ti policaji. Zmerja vse zaj..... Če njih ne bi bilo, ne bi bilo nobenih prekrškov na cestah, ker so prekrški očitno samo, ko jih ugotovijo policaji.
Samo ne vem, zakaj nekateri na cestah umirajo, kjer daleč naokrog ni nobenega policaja ?

primzx ::

..ne seri. Verjamem ti da je res vozil pod zahtevano hitrostjo, vendar to še ni vse kar je blo narobe. Človk te NI opazu. Kaj to pomen?To pomen, d tipo sploh neve zakaj so ogledala. Mogoče bi ga , če bi ga, v tem smilsu "pojebal". Sam ker je kaps, bo JEBA:D :D :D :D :D . Veliko sreče ti želim. Ravno obratno pa tistim kapsom.:D :D

Barakuda1 ::

Zelo na kratko.

Trenutna zakonodaja je takšna, da je Policija prekrškovni organ I. stopnje.

Če se z odločitvijo prekrškovnega organa ne strinjaš (Policije torej) lahko podaš zahtevo za sodno vastvo.

O zahtevi odloča redno sodišče (Okrajno). Odločitev sodišča je dokončna in zoper takšno odločitev NI pritožbe.

Če se torej odločiš, da boš vlagal zahtevo za sodno varstvo, priporočam, da že v zahtevi sami navedeš vse relevantne okoliščine in predloge, ker se sicer lahko zgodi, da boš razočaran nad izidom odločitve sodišča.

Na nek nenavaden način (meni osebno zelo sporen) imajo sedaj I. stopenska sodišča vlogo neke vrste prejšnjega senata II. stopnje.

Eto, to je to, zlo na kratko, če komu kaj koristi ;)

mp5 ::

Ena nula za policijo. Po pravici povedano imam pol k.... ljudi, ki vozijo agresivno po cestah in "blendajo" vsakemu, ki ne vozi tako kot on. To je dobra fora, da policija s civilnimi vozili odkriva takšne agresivne in neučakane voznike. Zdaj si vsak k.., ki ima malo močnejši avtomobil misli, da je boga za jajce prijel, ko pa ga "navaden" policajček spravi na realna tla, pa takoj v jok in na drevo ter takoj klicati prijatelje odvetnike, da bi se izognil kazni. V tujimi se folk ubija zaradi takšnih dejanj, kot npr. pred nekaj dnevi je človek ubil žensko, ker mu je zasedla parkirno mesto. Dej sem malo umiri, plačaj kazen in naslednjič pazi komu oz. zakaj blendaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mp5 ()

perci ::

Barakuda: Afaik pritožba na odločitev okrajnega sodišča je možna - vendar nad določenim zneskom (mislim, da 500 EUR - ne da se mi it gledat>:D ).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

antonija ::

Kje vi najdete agresivne voznike in prehitevanje po desni in podobne neumnosti.... S sluzbenim vozilom sem peljal svojo mentorico (starejsa gospa) in njenega asistenta (netoliko starejsi, a se vedno starejsi od mene, umirjen mozakar) na sluzbeno pot. Ce vozis take ljudi se na cesti pac ne divja in vozi agresivno, ampak se drzi predpisov kolikor se le da.

Ampak: Ce se ti za 5 min naguzi pred tebe nekdo ki ne upa prehitet kamijona in se ne misli umaknit na vozni pas (kjer lahko pocne isto kot na prehitevalnem pasu), ga bom seveda opozoril na svojo prisotnost (ker tud oviranje prometa je preksek, tako kot agresivna voznja).

Glede pritozbe pa: Zdej je ze zelo sfrizirana... Se celo oblikovana je tko da izglega kot uradni dokument. Nitri so napisani vsi razlogi za izpodbijanje placilnega naloga (vkljucno z zakoni; ena napacna ugotovitev stanga in en prekrsek neznatnega pomena za katere se izreka opomin namesto globe), predlogi kaj naj z njim naredi policija in sodisce (pa Nisem napisal naj si ga nekam vtaknejo>:D), ..... in vse kar k parkljem spada.

Sam nisem ziher ce naj ze gor napisem kdo so bili potniki v avtu, a se to pusti pri miru za morebitne "hude case".
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Super Sonic ::

"Omejitev je bila 60km/h. Kamioni na voznem pasu so vozili 40km/h in sva jih skupaj z "policajem" prehitevala, dokler se ni odlocil zabremzat. Varnostna razdalja je bila vec kot zadostna"

Hja tam je vse relativno. Včasih ti tovornjakarji vozijo še malo po levem pasu in lahko, da je zavrl zaradi njih. To so zelo relativne stvari in kilometrski zastoji nastajajo ravno zaradi ljudi, ki vozijo po levem pasu in ne upajo nikogar prehiteti.

Poleg tega me res zanima, kako boš dokazal, da je policaj zavrl na hitrost močno pod omejitvijo? Namreč tam imaš določen odsek omejen celo na 40 km/h.

Zaradi točno takšnih primerov pa jaz često vzamem na vožnjo fotoaparat (če ga pa pozabim, kar skoraj vedno ga, si pa pomagam z mobitelom). Jaz bi ga samo škljocnil in dal na net. NIč bledanja. Če te že ustavi imaš potem vsaj konkretno dokaz.

Ne pozabi, da se na tem odseku izvajajo gradbena dela (kolikor pač hitro se, ane) in da so podane omejitve precej relativna stvar.

Pomoje bo zelo tesna, ampak ok. :D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

antonija ::

Model mi je dal kazen za prehitevanje po odstavnem pasu. Tam odstavnega pasu ni sploh. Tesna? Me thinks not. Tisto blendanje bi ze lahko bilo bolj tesno, ampak za tistih 20 EUR se ne bom toliko sekiral. Bolj me moti 120 EUR za prehitevanje po odstavnem pasu (ki ga tam sploh ni).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OZZY ::

prehitevaš lahko po levi in ne po desni strani razen če ni treh pasov (brez odstavnega), kjer pa je tudi določeno, da se prehiteva po pasovih levo. In je desni pas za najpočasnejša vozila, srednji za bolj hitra tretji pa je prehitevalni...
Go with the flow.

antonija ::

Na avtomobilski cesti/cesti rezervirani za motorna vozila se prehiteva po desni ne sploh!!! Prehitevanje po desni je dovoljeno na regionalnih cestav z vec pasovi v isto smer (recimo celovska).

EDIT: Ce bi celovska imela odstavni pas se tudi tam nebi smelo prehitevati.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Roadkill ::

>> ker tud oviranje prometa je preksek, tako kot agresivna voznja

Tako kot agresivna vožnja, je tudi oviranje prometa precej natančno določeno:
"Kadar je hitrost vozila, za več kot 50 % nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti vse štiri smernike. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, mora zapeljati na prvem primernem kraju izven vozišča in pustiti mimo kolono vozil."

Se pravi, če bi se policaj peljal MANJ kot 30kmh in ne bi imel vseh štirih vklopljenih, bi bil v prekršku.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

poweroff ::

Čisto neobvezno vprašanje: je bil policaj sam? Ker se mi zdi malce čudno, če bi policaj hkrati vodil postopek in šel za pričo... malce me spominja na kadija tuži, kadija sudi.

Lahko kakšen pravnik pove kaj o tem?
sudo poweroff

perci ::

Matthai: Gre za ugotovitev pooblaščene uradne osebe. In tisti, ki ugotovi kršitev izda plačilni nalog. Na tega imaš potem možnost zahteve za sodno varstvo na okrajno sodišče. Tam odloča sodnik (ne policist). Tako da...

Ravno tako lahko policist, ki nekoga vidi, da stori kaznivo dejanje, priča pred kazenskim sodiščem. Ne vem kje imaš ti kadija tuži, kadija sudi.

poweroff ::

V bistvu se mi zdi rahlo sporno, da bi policist, ki vodi postopek lahko tudi pričal in bi njegova beseda imela večjo težo kot tvoja beseda (če ni materialnih dokazov). Policist namreč že izda plačilni nalog, ne? In to na podlagu svojega lastnega pričanja. Tukaj mi malo diši po kadija tuži, kadija sudi.

Če pa je policist domnevna "žrtev" prekrška, se mi pa zdi še bolj problematično, da sploh vodi postopek. Ker če nastopa hkrati v vlogi žrtve že zaradi tega ne bo nepristranski.
sudo poweroff

antonija ::

Policista sta vedno dva (vsaj jaz se nisem videl enega samega na sluzbeni dolznosti). Pritozbo pa pomojem obravnava sodisce in ne policaj, zato policaj verjetno lahko prica v postopku odlocanja o pritozbi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

perci ::

V bistvu se mi zdi rahlo sporno, da bi policist, ki vodi postopek lahko tudi pričal in bi njegova beseda imela večjo težo kot tvoja beseda
Nikjer ne piše, da ima policistova beseda večjo težo kot tvoja. Je pa res, da sodniki po defaultu v prekrškovnih primerih bolj verjamejo policistu kot pritožniku. Ali je to prav, je pa drugo vprašanje in ni povezano s tem, da policist vodi postopek.

Ne vem pa kje si pobral tisto, da bi bil policist žrtev prekrška.

BluPhenix ::

Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme uporabiti voznik le kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja.

Sej si prehiteval zunaj naselja ...

Edino jaz še vedno ne razumem, si ga prehitel po desni ali ne?

Pa še to, glede na to, da je bil avto civilen. Lahko oni sploh v "civilnih" avtomobilih ustavljajo? Lahko te ustavi nekdo, ki ni del prometne policije?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Se enkrat da ne bo zmede: Na avtocestnem odseku sta zaradi del samo dva pasova (vozni in prehitevalni). Vozni je bil pol tovornjakov, po prehitevalnem sva vozla jaz in policaj. Policaja sploh nisem prehitel, ker ga je blendanje tako zelo zmotilo. Kazen za prehitevnje mi je dal verjetno zato, ker je bil sveto preprican da je prehitevanje tam, kjer se izvajajo gradbena dela _vedno_ prepovedano, tudi ce je na gradbissci 10 pasov v isto smer. Ko je pogruntal da temu ni tako je moral najti en drug clen zakona o prehitevnju in izbral je st.5, prehitevanje po odstavnem pasu (ki ga pa tam sploh ni).

Ce mene kdo vprasa jaz nisem naredil nobenega prekrska, ker tudi blendanje je dovoljeno zlasti pri prehitevanju (ni treba da se ga takoj smatra za agresivno voznjo, blendanje je tudi opozarjanje nase).

Avto pa ni bil "civilen". Oz je bil: uradno se mu rece Specializirana enota za nadzor prometa in v njem sedita dva uniformirana policista. Skrite ima lucke in tisto tablo "Policija, peljite za menoj". Spredaj ima verjetno se kamero in/ali radar.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BluPhenix ::

Jah pol pa sploh ne vidim problema. Zafrknil je. Naj za to plača.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

perci ::

blendanje pri prehitevanju imo ni dovoljeno, uporablja se žmigavc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

BluPhenix ::

Ja ampak v zakonu ni to nikjer točno definirano, tako da bi se morda lahko izmuznil.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

antonija ::

Poleg tega gre pri blendanju za prekrsek neznatnega pomena, za kar bi me po 54. clenu zakona o prekrskih lahko opozoril in zadeva resena. V zakonu pa pise "uporaba svetlobnih opozorilnih znakov" in ne "smernik".
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poweroff ::

To, da je bil policaj "žrtev" prekrška sem napisal zato, ker je bilo blendanje namenjeno njemu.

Mislim, saj verjetno razumeš, kaj sem hotel reči. Je pač razlika če bledanš nekomu tretjemu ali pa tistemu, ki potem vodi postopek.
sudo poweroff

KandazaR ::

Pa si mu ti sam enkrat "poblendal"? Res tisto o vožnji po odstavnem je čist mim. Glede blendanja pa verjetno ne boš ušel kazni. Drugič pa bolj strpno. Odsek ni dolg. Pa velikokrat se zgodi, da pri prehajanju na drugo polovico avtoceste tovornjaki peljejo po dveh pasovih in zato je verjetno policist zavrl.

perci ::

Eh, dejanje majhnega pomena...to je tko - sodnik si lahko to po svoje razlaga. Praktično je 50 posto naših prekrškov takih, da bi jih lahko z nekim izgovorom okarakteriziral za prekršek majhnega pomena. Recimo vožnja 10kmh cez omejitev. Guess what, za to te kaznujejo.

Matthai, ne, nisem te razumel kaj misliš z žrtvijo. Včasih pač ne dojamem tko hitr :D. In ja, zdej štekam tvojo dilemo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528112814 (89836) solatko
»

Policija - kazen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20131559 (24726) St235
»

Ali blendate nasproti vozečim? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20448900 (43746) kalko
»

ZVCP 37. člen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
508804 (8088) KoMar-

Več podobnih tem