» »

P4 1.6A Northwood

P4 1.6A Northwood

«
1
2

Black Adder ::

Kot kaže, je Intel končno spet naredil "pravi" procesor za navijanje.

Na overclockers.com je povprečna hitrost navitih 1.6A cca 2.3 GHz in to praviloma z retail hladilniki.

Žal nisem mogel do konca pogledati testa tega procesorja, ker je stran težko dostopna.

Vaši komentarji zaželeni!
BlackAdder stroke again!

Black Adder ::

Nobenega komentarja :D

Ne vem, a ste sami AMD fani ali vas tematika pač ne zanima.
BlackAdder stroke again!

ABX ::

Point je v temu da z tako hitrostjo kot mečejo ven nove proce je postalo o/c manj zanimivo.

Poleg tega pa je Intel predrag.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dami ::

Ja sam tist k ga hoče met bo verjetn tega vzel. Pr nas sicer pride 66jurjev. Nekje v avstriji sem ga pa videl že za pod 50jurjev. Kmal bom mogu še eno mašino zamenjat in ziher bo not Intel. Kakšen, bomo paše vidl.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Buggy ::

Zgleda, da je koncno prisel Intel-ov favorit za mnozice.
Cez kaksen mesec ali dva, bo ta procesor odlicna izbira, ko mu pade cena, ki pa tudi sedaj ni veliko za kar potencialno ponuja.
AMD me zgleda se nekaj casa ne bo videl na svoji strani, saj mi bo po C300@450 in C633@950, prav prijetno v masini imeti P41600@2400.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

krucymucy ::

Je pa res, da ma še vedno problemčke sam s sabo...
In če ni nič oc-jan ... je po moje glih en mal razlike med kakim celerončkom, ki melje pr 1gigahercu al pa mal več!!! Zaenkrat je AMD moj favorit...

Black Adder ::

Krucymucy, a si lahko mal bolj konkreten glede problemov, ker jaz v dosedaj pregledanih ocenah nisem zasledil česa posebej negativnega.

BlackAdder stroke again!

krucymucy ::

Vse piše na slo-techu v testu... pač še največ pa kot sem že reku slaba izkoriščenost takta...

sector ::

Nič ne zgrešiš če boš kupil Intela. Sam mam 1.5 @ 2.0 G z zračnim hlajenjem. Temperatura procesorja se mi dvigne le za 7°C pri obremenjenem procesorju (kompresiranje DVD v DivX - cel film 2-5 ur). Programi za merjenje procesorske moci pa so relativni in se je ze v preteklosti pokazalo, kaksna je razlika v procesorski moci (P1 ali ciryx) ko so na P1 delali mp3-ji, na ciryxu pa ne, ceprav so bili ciryxi hitrejsi na testih. Tudi programi ne izkoriščajo čiste procesorske moči, tako da teh razlik le ni toliko,kot jih prikazujejo v testih, pa še P4 se odlično navija.
P4 1.6A je odlična rešitev za nov sistem!
SECTOR, No limits!!

Chessman ::

SECTOR : Se popolnoma strinjam s teboj.

Sam uporabljam P4 1,4 vendar z samo 256K, z navadnim hladilnikom ki sem ga dobil zraven pri procesorju deljuje na polni obremenitvi na 1862 MHz.

Bom pa v naslednjih dneh sprobal P4 2.0 512k in bomo vodel kako se bo odrezal le ta. Na kakšnih 2660 bi skoraj lahko delal.

sector ::

Chessman.
Ko bos sprobal napisi rezultate. Frend je ravnokar nabavu celerona 1.2 tualatin in je full zadovoljen, ker se ga da tudi full dobro navijat in je low price varianta. Pri meni velja: Intel inside, AMD outside. :)
SECTOR, No limits!!

_Mortal_ ::

Intel: trash inside. Moj pregovor.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

hatch ::

P4 1.6A je kewl zadeva.. meni je morda celo malo zal da sem kupil amdja
ASUS P4S333 ATX S478 DDR 41,040
INTEL P-4 (478) - 1.6 GHz OEM 55,560

10-15k vec kot sem dal sam... niti ni hudo.

TheJack ::

P4 1.6A stane 66 jurjev. AthlonXP 1600+, ki dotičnega Intelčka poje za zajtrk pride pa 20 jurjev ceneje. O kakršnikoli ''ugodni rešitvi'' je pri P4 škoda govort.
Navijanje? Tud Athlona se da navit. Poleg tega navijanje nima veze (in je pri primerjavi procesorjev skrajno nepošteno). Večina ljudi, ki bo ta procesorček nabavila, ga tako ne bo navila. Družine z majhnimi otroki in razni poslovneži (ki so trenutna klientela Intela) ponavadi ne navijajo procesorjev, ne?
Bonis nocet, qui malis parcit.

ABX ::

TheJack: wrong!

Zakaj?

Ker post ni namenjen moji babici ampak o/c skupini. Kdo kupi ta proc za 60k, ne kupi Intel 1.6 ampak P 2.2.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

TheJack ::

Če bi se v ceno še navijanje vštevalo, bi imel vsak procesor drugačno ceno :\
Bonis nocet, qui malis parcit.

PeTe13 ::

No pol sem jst dobil za 27.000 Sit Tbirda 1.6 Gh, ki se brez težav kosa s 2.2 P4
Capitalism stole my virginity!

Chessman ::

Danes sprobano v službi

Plata ABIT bl7-raid
procesor P4 1,6 GHz 256K BOX
dimm 133MHz
MX400 64mb + TV
+1 ura setija
CPU - 41 °C

ponovljen test vendar
P4 1,6 GHz navit na 2,08 GHz
+1 ura setija
CPU - 46 °C

kot opozorilo :
- hladilnik ki sem ga dobil zraven procesorja
- nepetost na plati default, torej brez spremembe

sector ::

Za vse fane AMD-jev.

Le cas nam bo povedal kdo je imel prav pri izbiri procesorjev, zato se vam ni treba razburjat. Vam so pač všeč amd-jevi, nam pa intel-ovi. Vsaj za enkrat je v preteklosti bilo že dokazano kdo je imel večjo procesorsko moč, tako da se bomo o tem lahko pogovarjali ko bodo prišli dovolj zahtevni programi in se bo res pokazalo tisto kar se mora. Dobr razlog za nakup intela je nepregrevanje, dobro navijanje, novejsi ukazi..., ter slabi pa cena. Osebno sem raje dal malenkost več za intela in vem da mi bo sluzil dooooolgo in zvesto. P.S.: Kolega ima amd-ja in je rekel: Prvič sem se zafrknil, ko sem kupil celerona (266 brez cash rama), drugič ko sem kupil thunderbirda 1000. Napake ne bom ponovil in naslednič le kupil čistokrvnega intela! Kolega dela z grafiko, tako da ze vidi on razliko.
Pa ne se jezit :))
SECTOR, No limits!!

hatch ::

P4 1.6A bi kupili iz istega razloga iz katerega je folk kupoval celerone 300A.. zato ker so jih lahko brez problema navili na 450MHz+.
Kdor je pa hotel hiter racunalnik si je pa raje kupil P3 450 ali kaj slicnega...

krucymucy ::

Tvoj kolega bo v tretje spredvidel, da je rek 'V tretje gre rado!' za lase privlečen in bo spoznal, da se samo v drugo (AMD) ni zafrknil :D

element ::

AMD po ceni/performansah poseka intela po celi črti, to sploh ni debate. Vi daste 60 čukov za P4 1,6A pa ga navijete na 2 ghz, jest si pa za 5000sit cenej nabavim ATHLON XP 1800P+ (1.53GHz), pa ga navijem na 1,7ghz in pelje intela scat kot za šalo. Pa še za krüh&mleko mi ostane... :D To so dejstva...

Buggy ::

element: Dejsto je da se P4 1.6A navije povprecno na 2300 MHZ in ne na 2000, kar so dobre performanse starega jedra ki je grajen v 0.18 mikornski tehnologiji. Poleg tega pri tej frekveci laufa z RETAIL!!! hladilnikom, ce pa si omislis malo boljse hlajenje in pa se kaksne volt modifikacije plate pa stvarca "laufa" tudi nad 3000 Mhz.
Na drugi strani pa je povprecen overclock XP 1800 AMD-ja 1700 Mhz in to po vecini z vodnim hlajenjem ali pa ventilatorji ki ustvarijo vzdusje Litostroja.
Glede cene pa tako. Preprican sem da bo v mesecu ali dveh cena P4 1.6A padla na dobrih 40 tisocakov in takrat bo nakup sistema s tem procesorjem vec kot dobra nalozba za nov sistem.
Vprasanje sedaj je samo to, kaksen napredek bo AMD naredil z prehodom na novo tehnologijo in koliko bo to ugodno vplivalo na overclockanje. V vsakem primeru zmagamo mi - Kupci. Pa brez zamere.

PeTe13 ::

Ok Baggy se strinjam s tabo, samo vseeno p4 1.6A nikakor, niti z vodnom hlajenjem in volt modom ne boš navil na 3000 Mgh. Ja P4 2.2A bo šel do 3000, samo 1.6 pa nikakor ne.
Capitalism stole my virginity!

Buggy ::

Pete13: Kar sem mislil z "malo boljsim hlajenjem" seveda nisem mislil zracno hlajenje in priznam da taka modifikacija seveda ni za nas "navadne smrtnike". A vseeno so frekvence v rangu 2500 Mhz nekaj cisto normalnega. 50% in vec pa je za moje pojme edini pravi OC in ce ga lahko dosezes z navadnim zracnim hlajenjem pri tem pa imas tiho in stabilno masino in si privarceval zajeten kupcek denarja je to zame vec kot prepricljiv argument.
Kot zanimivost in pa razlago o 3000 Mhz in vec, ki so jih dosegli z "prekrasnim" 1.6A pa naslednji link(seveda tega ne delajte doma :D ).

http://www.vr-zone.com/guides/Intel/Nor...

Lep pozdrav
Buggy

hatch ::

www.overclockers.com -> 2.6GHz z retail hladilnikom... tja do 2.2GHz z def. napetostjo...
Pa ne pozabite da je P4 1.6@2.2GHz precej hitreje od P4 2.2GHz.. zaradi precej visje frekvence FSBja...

Seveda se pa tega proceosrja ne splaca kupovat.. ce ne mislis navijat. To je dejstvo...

Buggy ::

Samo za informacijo: P4 1.6A BOX verzija (z retail hladilnikom) stane v Belbledu z davkom vred - 55.000 SIT !
Primerjava: P4 1.6@2.4 stane 55.000 SIT, ima pa boljse performanse kot P4 2.2 ki stane 213.000 SIT.
AMD 1800XP+ stane 56.000 SIT + hladilnik 6.000 SIT, pa tudi ce ga navijete na 2000+ so rezultati se vedno mocno v prid INTEL-u.
AMD 2000XP+ ki stane 102.000 in v benchmarkih tekmuje z P4 2.2 pa se bolj pokaze, koliko je P4 1.6A trenutno dobra kupcija.
Toliko v razmislek vsem tistim, ki se vedno brez razloga pljuvate cez INTEL-a ravno zaradi cen. Koncno je ponudil procesor ki je vec kot vreden svoje cene.

Pozdrav,
Buggy

Chessman ::

Saj pravim če bi intel in amd nudila podoben procesor sem za intelovega pripravljen plačati vsaj 25% več, saj je vsaj za 50 % bolj zanesljiv.
Torej cena in hitrost ni vse.

tha_man ::

Hja, P41.6A se nekako splača če ga naviješ, drugače pa nikakor ne. Ob novem Celeronu 1000A (ki se tudi lepo navija in ima ugodno ceno) je tale P4 hkrati edini Intelov proc ki se ga splača nabavit. Lahko pa za manj denarja kupiš AMD XP (1700 je trenutno best buy - okrog 50k SIT s hladilnikom vred)), ki bo brez navijanja marsikje tako hiter kot navit P4... In ne pozabit, da se z navijanjem stabilnost sistema zmanjša, kar nekako odpravi 'prednost' Intela v primerjavi z AMD-jem.

Intel se je poboljšal v primerjavi z lanjskim letom, ampak še vedno ni konkurenčen AMD-ju.

Pa še to: ne se zavajat da bo P4 1.6A (Northwood) kdaj stal 40k SIT. Ta cenovni razred je rezerviran za Celerone. Ti so trenutno še na P3 arhitekturi, kmalu pa pridejo oskubljeni Willamette P4, ki bodo po mojem slabši kot trenutni Tualatini... Žal.

OldSkul ::

Kaj se prerekate sej vidite da eni ne popustijo, tako da jih ne prepričevat da je Intel oz. 1.6 ghz northwood boljši ker ga bodo takos spluvali ker enostavno navijajo za AMD.
Jaz govorim v prid Intelu, razlogi so našteti že v prejšnih postih!

_Mortal_ ::

Že spet ta intel BS. Jz in vsi ostali k mamo Athlon-e vemo da je AMD boljši ine cenejši in tuki vi ne morete nč reč ker je pač to resnica in konc. 25.10.01 sm kupu nov proc in matična. PII mi je dojadijo. Uzel sm 1500 xp in elitko. dozdej mi se sistem ni niti enkrat sesul in se nč ne pregreva. Mam pa en 80x80 vent noter(za zdej)
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

sector ::

Za vse tiste ki navijate za AMD imam eno lepo novico >:D Pri kolegu smo gledali film na thunderbirdu 1.2 in se je po par minutah stvar zablokirala! Ok, ponoven zagon, stvar ponovno zazenemo in nadaljujemo gledanje, nakar cez 10 min spet enako. Restart....stvar se je ponavljalaz blokiranjem in restarti.... v nedogled.

Priklopimo drugo masino zazenemo in pogledamo v miru do konca. Priklopili smo INTELA!!!

Pa se nekaj. Amd ni bil nikoli navit, z hladilnikom za 6k sit, z 512 rama, plato abit, temp proca 50°C... PC bi moral delat kot je treba, ampak ker je amd se razsuva.Ni edini primer!
Pa naj se kdo rece da je amd boljsi, ker niste nikoli poskusli intela lahko to samo blebetate.

Ukrep je tak, da tega amdja prodaja in bo kupil INTEL P4 1.6A
Spelji se amd :))

P.S: A kdo kupi AMD-ja?
SECTOR, No limits!!

Matek ::

Hehe, sector, kak si pa tole mimo vseku. A zdaj pa že AMDji niso za DivXe gledat al kaj? A vedno ko zašteka, je kriv proc?:\
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

tha_man ::

sector, kr' neki :\

Jaz pa imam frenda s Celeronom 600 in Intel BX chipsetom, ki so mu DivX-i tako štekali da to ni res (skoraj slabše kot na mojem starem K6/233). Je dostikrat reinštaliral sistem, menjal grafično in skoraj vse ostalo, pa ni nič pomagalo. In to naj bi sedaj po tvojem pomenilo da je Celeron600 + BX chipset največji crap pod soncem, ka-li? :D

TheJack ::

Hehehe...tole se spreminja v zanimiv sociološki fenomen. Medtem, ko je v, khm, ''zunanjem svetu'' Intel takorekoč sinonim za procesor (poznam kar nekaj ljudi, za katere je pentium enako kot procesor), se tukajle notri stvari obračajo, oz. so že obrnjene. Za prebivalce Slo-Techa (a se ne sliši bolje kot obiskovalci?) ali pa vsaj za večino njih Intel sploh ni upoštevanja vreden (ok. morda se stvari spremenijo). Podobno velja za ostale HW strani. V tej skupnosti je splošno sprejeto mnenje, da je Intel za družine, ''poslovne uporabnike'' in firme. Vsi ostali, ki se na zadeve spoznamo ''valjda kupujemo AMD''.

In seveda potem pridemo do tega, da so sector in podobni nekakšni težki alternativci in posebneži, ker zagovarjajo kupovanje Intelovih procesorjev.

A ni to svojevrsten fenomen? Za večino prebivalcev in uporabnikov računalnika je Intel skorajda sinonim za procesor, večina od njih za AMD sploh še slišala ni, v HW skupnostih pa velja ''Intel Inside'' za težko alternativo.
Sem jaz edini, ki se mu zdi to zanimivo? Hmmm... A da ja? Okej, sej že grem...
Bonis nocet, qui malis parcit.

chucki ::

LOL še zdaj ne morem verjet da se da P4 res tak navit! ker AMD ne boš nikol spravil iz 1.6 na 2.0 ali več!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

chucki ::

fantje in dekleta malo pe počakite da AMD izda svojega novega KORENJAKA!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Muflon1 ::

Ja ampak ko bo AMD izdal novega korenjaka bo Intel že tud novga izdal:D
Drgač se pa ve da je AMD priznan predvsem med Overclockin' uporabniki. Vendar kot že neštetokrat:

Hitrost ni vse in tudi tista primerjava z avtomobilom v enem od postov tle je kar umestna. (Se mi zdi da Audi al Hyudai). Inteli majo še ogromno rezerve. AMD-ji so pa že tovarniško naviti (zato se pa tolk grejejo). se grem stavit da če bi se našel en mojster ki bi znal v Intela spustit na pravih mestih mal veš elektrike (da bi se Intel malo bolj ogrel) >:D bi prišli do tega da b bil takrat intel precej bolj enakovreden po surovi hitrosti. Samo za kakšno ceno? Da bi pol zgubljal stranke kar bi določen procent procesorjev bil preslab.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Muflon1 ()

chucki ::

jst bi imel P4 vendar so predragi!!!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

para! ::

Ravno si sestavljam nov sistem in se odločam za nakup komponent. 100% bom kupil Intel, in sicer P4. Tistih par 10k SIT se splača, glede na oc zmožnosti in stabilnost.

Res nimam časa, da bi se ukvarjal z raznimi extra hlajenji, ki so potrebna za dobro navitega AMDja in razno nestabilnostjo in podobnim sranjem...

Tisti čas, ki ga prihranim z Intelom, je zame vreden dosti več kot nekaj 10k SIT.
Death before dishonor!

Buggy ::

P4 1.6A + Gigabyte GA-8IRXP = 110.000 SIT - velika moznost da pride na 2400 Mhz. Imas RAID, USB 2.0, ATA 133 in performanse P4 2.2 kjer stane samo procesor 200.000 SIT.
Toliko o ceni...


VASkO ::

Jazz, kaj se vedno tupis nekaj o problematicnem hlajenju AMDjev? si si pogledal, kolko W pokuri P4? malo vec kot AMD. Sicer pa je za netabilnost pri AMD sistemih najveckrat kriv nepravi gonilnik za kako napravo.

royt ::


Dejstvo je, da se Pentium 4 2, 2A GHz navije do nekaj čez 3, 6 GHz.

[začetek] Intel Pentium 4 1, 6A GHz je boljša izbira, kakor kateri drugi AMDjev procesor. Poleg tega pa je, če ga naviješ, nesporni zmagovalec. Sam sem si privoščil Pentiuma 4 2, 0A, ko cena še ni toliko poskočila (za nekaj 10K). Brez posebnih problemov (voltaža je bila nespremenjena) sem ga navil nekam do 2, 4 GHz (nisem hotel pretiravati), z navadnim hladilnikom. Sedaj pa samo čakam na Boeingov blok za northwoode, potem pa smo na konju in lovim frkvenco 2, 8GHz če ne več.[konec]

hatch ::

Vasko.. eno je kolko elektricne energije pokuri... drugo pa je koliko toplote oddaja...

Mr.B ::

Za navijati : Počakati bo treba 850E chipset , ki bo podperal 133FSB. Potem boš lepo nastavil na 133MHz vodilo procesorja , na podoben način , kot ga tisti ki imamo P3 XXX@100MHz FSB vodilo , pa boš imel navit procesor čez 2G , pa nebo težav z nobeno drugo napravo , kot so diski itd. Potem pa dviguješ frekvenco FSB-ja navzgor , dokler te frekvenca rama ne izda.Seveda ne pozabite hladiti rama.

drugače pa še nekaj : prosim počasi začnite opuščati tisto extremno dragim Rambusom , ker so cene relativno enake da ne govorim za kej hitrejšega od DDR2100.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Chessman ::

VASKO :
si si pogledal, kolko W pokuri P4? malo vec kot AMD


Ravno ne vem če pokuri toliko, saj z 250W napajalinkom deljue prav lepo seveda v kombinaciji z 5x disk + DVD + pekač + en kup hladilnikov. Bi prav rad videl AMD ki deluje z istim HW.

Muflon1 ::

Kdo bi si mislil da je na tem forumu še toliko pametnih ljudi ki zagovarjajo Intela:D
Podpiram jih kajti pri meni bo Intel ostal dokler bo zanesljiv. In samo v primeru da bi AMDjevi procesorji postali bolj zanesljivi (v kar močno dvomim). Bi prišel na vrsto AMD.

_Mortal_ ::

BIZI jz biuporabil drugo besedo. RETARDI
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

tedybear ::

P4 1.6A + Gigabyte GA-8IRXP = 110.000 SIT - velika moznost da pride na 2400 Mhz. Imas RAID, USB 2.0, ATA 133 in performanse P4 2.2 kjer stane samo procesor 200.000 SIT.
Toliko o ceni...

To sploh ni slaba ideja..je plata 850E?...
Ker ravno si kupujem nov PC in sem gledal ASUS A7V266E in XP 1700+..Skupaj skoraj 90,000 SIT.....pa 5000 za ventilator...

Torej 15,000 več pa stabilnost in navijalsko odličen proc?

Kaj je pa z P4 1500 ?5000SIT ceneje..je navijalsko tudi dober?

Manjka vam objektivnost fantje moji !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tedybear ()

royt ::

hehe... jaz poznam samo štiri northwoode. 1,6 1,8 2,0 2,2. Se pravi, da 1, 5 ni northwood in ni "namenjen za navijanje.

Če hočeš navijati in hitrost ter stabilnost, kupi northwooda. Intel je Intel.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron 2,5 in 2,6 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
302033 (2033) kuglvinkl
»

ocenite; AMD za INTEL ??

Oddelek: Kaj kupiti
231744 (1345) Jure2k

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615270 (4323) whatson
»

P4 ali Celeron

Oddelek: Kaj kupiti
101162 (931) tha_man
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545294 (4178) Brane2

Več podobnih tem