» »

Matična za P4 1.6A Northwood?

Matična za P4 1.6A Northwood?

Black Adder ::

Se priporočam za predloge za dobro matično ploščo za omenjeni procesor, po možnosti z večkanalnim zvokom na krovu in seveda ne previsoko ceno.
BlackAdder stroke again!

sector ::

Pozdravljen.

Priporočam ti ABIT BD7 (ddr ram) ali ABIT TH7 II (rambus). Obe plošči sta dobri, odlične možnosti za navijanje, vgrajen AC97 (2 kanalna zvočna). Sam imam ABIT BL7-raid in ti povem da z 1.5G nabijam svojga intelčka na 2G :)) brez problem, ker se da hitrost periferije (PCI, AGP vodi) blokirat, ter hitrost rama nastavis 1:1 ali 4:3 z procesorjem in hitrost vodil procesorja od 100MHz po 1MHz navzgor do 250 MHz . Plošča ni ravno poceni:\ , je pa najboljša:) .
SECTOR, No limits!!

Buggy ::

Po forumih sem zasledil da imata plati problem z boot-anjem pri visokem FSB-ju. Baje pa se z RIMM platami (TH7 II) ne da dosegati tako visokih frekvenc kot z DDR platami. Naj me kdo popravi ce se motim. Drugace pa se strinjam da so Abit plate navijalcu najbolj prijazne plate nasploh.

Pozdrav,
Buggy

sector ::

Glede tega da ima plata probleme pri zagonu prvic slisim. Se nikoli mi ni blokirala, ali kaj podobnega. Glede na to da so vsi rekordi z P4 so narejeni na ploscah ABIT TH7 II in to z fsb-jem cez 200MHz!! primer je P4 1.6A, ki ga navijejo na 3.6GHz. Ce tam ni bilo problemov pol pa tudi navadni smrtniki jih ne bomo imeli :)
Zgodilo se mi je da je kolega imel difekten ram. Vlozil sem ga v mojo plato (BL7) je zacela takoj piskati in mi izpisala na displayu napako (gledas knjizico in dobis odgovor slab ram). Abit je OK!
SECTOR, No limits!!

Buggy ::

sector: Problemi so na 845D plati pri tem ko hoces masino ugasniti ko je FSB nad 133 Mhz. Masina se ne ugasne iz windowsov in tako so primorani istakniti power kabel. Seveda to ni pravilo, se pa dogaja. Povezujejo problem z BIOS-om saj naj bi za to ze obstajali popravki.
Kar pa se tice TH7 II se cisto strinjam s tabo a vseeno naj bi bile za navijanje manj zahtevne 845D in SIS plate.
Osebno mislim da bi bilo pametno pocakati na drugo generacijo RIMM plat, saj bos zraven dobil se "sladkorcke" kot so USB 2.0, ATA 133 in podporo 533 MHZ procesorjem.

royt ::

Sam imam P4 2, 0A, ploščo pa Abit TH7-II. Enkratna stvarca za navijanje.

royt ::

še nekaj; nikoli, še enkrat nikoli, si ne kupi plato 845. Ste vidli test P4 2, 2A. To naredi 845. Potem ti pa na sloteču vržejo tak test gor. lepo prosim. verjetno si ne upajo testirati z 850.

kupi 850, nikoli 845.

lp
royt

Thanatos ::

če misliš test na STju so testirali i845D in ne 845. Z 845 bi bil še slabši

royt ::

i845D sem mislu, ja

Mr.B ::

Zakaj kupovati 845D plate oz plate z DDR-om. Pri mlacomu je razlika med DDR2100 ter rambusom Pc800 le pet jurjev za 256MB module. Cena DDR2700 pa je ? sklepam kakšnega jurja ceneje. Rezultati z rambusom pa so bistveno boljši.
Drugače pa se splača počakati na 850E chipset , ki bo podperal 133MHz FSB. Tako da boš najprej samo procesor navil , potem pa počasi navijal naprej , pa neboš imel nobenih težav zaradi previsokih frekvenc na PCi vodilu. Le Rabmbusa potem ne pozabite hladiti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kuglvinkl ::

Sej verjetno veste, pa vendar. Intel je odje*al Rambus. Ostal bo le še v strežnikih.
Your focus determines your reallity

Mr.B ::

Odpovedal se je Pc1066 Rabmbusu , ker bi bil predrag. Pc800 pa še obstaja. Če slučajno nisi prov prebral.
Prav tako pa pa prihajajo dvojin moduli (32bitni) , kar bo prepustnost še povečalo. Kupovati DDR v tem treutku je pa nesmiselno ker je prepočasen in nič cenejši od Rambusa.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

sector ::

Ramabus je najboljša odločitev.
Če gledaš ceno ddr CORSAIR ali pa Rambus je rambus ze na ceni corsairovega ddr rama, tako da o tem sploh ni dvoma kaj kupiti, pa tudi plošče so v istem cenovnem rangu (ABIT TH7-II ali BD7).
Rambus je prava odločitev!!
SECTOR, No limits!!

Black Adder ::

Če prav vem, mora biti rambus v parih (npr. 2 x 128 mb).

Je morda pri najnovejših matičnih to kaj drugače?
BlackAdder stroke again!

royt ::

ne, pa še seveda obvezno moraš imeti zapolnjene druge dve reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

p4 & plata

Oddelek: Kaj kupiti
121382 (1187) Malecky
»

Plata za P4 ?

Oddelek: Kaj kupiti
81322 (1197) royt
»

Kje kupiti DDR333

Oddelek: Strojna oprema
301749 (1345) kuglvinkl
»

Katero P4 RIMM Plato za WinXP?

Oddelek: Kaj kupiti
11971 (812) Pisk
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261709 (1329) hatch

Več podobnih tem