» »

Avtomatsko restartanje računalnika

Avtomatsko restartanje računalnika

bosko555 ::

Pozdravljeni !

Računalnik se mi vsaki par dni ali vsaki drugi dan, včasih pa vsaki teden vsaj 1x sam restarta. Sam sem ga stestiro z več programi, ker sem najprej sumil trdi disk ampak je disk v vseh programih deloval ok in ni bilo nobenih errorjev. Sem pa pri testiranju ramov večkrat naletel na errorje. Pri enem programu mi je napisalo da je error na 1 Bytu. Zato mislim da so krivi rami za restartanje računalnika. Imate mogoče kakšne programe s katerimi bi stestiral procesor, rame in pa še mogoče kako komponento. Med drugim so pa tudi moje voltaže procesorja in 5V ter 12V linije malo nižje kot bi naj bile. Če veste mogoče kaj bi lahko bilo narobe, bi mi bila vsaka pomoč prišla prav. Zdaj si nameravam kupit nove Geil RAM-e, ampak nebi rad bi se potem glede moje težave nebi nič spremenilo

Hvala za odgovore !!!

>>><<< ::

Najprej izklopi avtomatsko resetiranje. Klikni na My Computer, Properties, zavihek Advanced, Startup and Recovery, Settings in odklukaj Automaticaly Restart. Tako boš ob napaki dobil bsod (black screen of death), v katerem bo pisal vzrok napake. Če pride do tega vsebino napiši sem.

GLede programov za testiranje pa uporabi kak Prime 95 oz. Orthos ( odvisno, če imaš dvo ali eno jederni procesor) in Super Pi. Ta dva sta za proc in rame. Rame pa testiraj še posebej z Memtestom, v kolikor še nisi.

Probaš lahko tudi pognati skoz kak 3d Mark.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

bosko555 ::

Sem izklopil. 3dmarke sn že večkrat sprobal in je bilo tako da mi je včasih javlo napako tako da se je aplikacija zaprla. Včasih pa je bilo ok.
Če mi bo tisto napako na ekran izpisalo, bom tukaj napisal.
Imam pa enojederniga 32-bitnega athlona. Nekatere te programe sem že uporabil in mi je prav pri teh javlo napak na ramih, na disku in procesorju pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bosko555 ()

bosmla ::

Majckeno si bom sposodil temo:

Tudi meni se obcasno (obremenjen ali v mirovanju in v razlicnih intervalih) racunalnik resetira - rad bi videl bsod vendar ne gre - seveda imam Automaticaly Restart izklopljeno pa nic ne pomaga. Kaksna ideja?

Hvala

Verjetno pregrevanje, če ne dobiš bsod.

Pregrevanje katere komponente bi to lahko povzrocilo?
Temperature tik pred resetom:
cpu: 41 (AMD 4400+ 2x)
mb: 49 (asus A8N32-SLI Deluxe)
hd: od 37 - 39
core: 30
graficni: 64 in 59
Ohisje je dobro prevetreno - je pa res da je temperatura plosce vedno rahlo nad "normalo".

Probaj zagnat prime 95 torture test in spremljaj temperaturo z kakim programom, npr. Speedfan je dober. Preko 50°C je že malo preveč, na full load vsekakor.

Za testiranje grafične se pa ne morem spomniti imena programa...

chili00 ::

Da ne odpiram nove teme. Imam plato AsRock P4i65G, ter P4 procesor, 80gb disk, 2gb rama, 320w napajalnik, brez dodatnih naprav priklopljenih. RAčunalnik se mi spontano resetira na vsake toliko, lahko že med zagonom winsov, lahko po 2urah dela, lahko ko je idle... Povsem random.

Prebral sem praktično VSE Poste...Probal sem:
menjat napajalnik, rame, disk,
odklopil vse porabnike,
zdrl, proc. in namestil nazaj,
natančno pregledal matično,(nobenih kondijev napihnjenih,
Spremljal temp (CPU:43, MB40, HD: 38),
testiral rame (no errors)
menjal IDE kable,
formatiral in reinstal winsov,
flash biosov, različne nastavitve le teh,
ugasnil Auto reboot on errors,
....
zdej pa ne vem vec kaj nej sploh se poskusim...
Na okrog mi vsak pravi da je bodisi proc, bodisi matična...
A je lahko sploh se kej drugega...?

Hvala za odgovore!
Live fast Die young

99,9°% maticna - isto je dalal meni (beri visje) pa sem ga vmes ze zamenjal - VSE komponente sem zlozil na drugo maticno in ga podaril... od takrat laufa ze vec kot dve leti BP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

samodejno rebootanje računala

Oddelek: Pomoč in nasveti
191521 (1201) primmy
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

694204 (3435) Pyr0Beast
»

Novi komp se resetira kaj naj najprej testiram?

212071 (1600) tomanator
»

Cooler za Extreme Overclock za bartona 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594336 (3491) Sami
»

Resetiranje računalnika ob naključnih časih?????

191158 (1026) Skorpijon

Več podobnih tem