Forum » Kaj kupiti » Maxtor?
Maxtor?
Temo vidijo: vsi
TheJack ::
Čisto na kratko: Dobil sem priložnost, da zamenjam svojega IBM-a IC35 (40 GB 7200 rpm) za nekaj drugega. Zamenjal ga bom brez dvoma, saj slabšega diska v življenju še nisem posedoval.
Vprašanje je le, kaj naj vzamem namesto njega. Jaz bi vzel Maxtorjevega 40 gigabajtneža, katerega oznaka (morda kdo ve, kakšna je uradna oznaka tega diska?) v Mlacomovem ceniku je MAXTOR 40GB 7200 ATA133. Cena je 33 jurjev in pol.
Je to v redu? Zanima me vaše mnenje. Lahko pa mi predlagate tudi kakšen drug disk. Zame je pri disku daleč najpomembnejša zanesljivost, sledi ji tihost, nepomembna pa ni niti hitrost.
Vprašanje je le, kaj naj vzamem namesto njega. Jaz bi vzel Maxtorjevega 40 gigabajtneža, katerega oznaka (morda kdo ve, kakšna je uradna oznaka tega diska?) v Mlacomovem ceniku je MAXTOR 40GB 7200 ATA133. Cena je 33 jurjev in pol.
Je to v redu? Zanima me vaše mnenje. Lahko pa mi predlagate tudi kakšen drug disk. Zame je pri disku daleč najpomembnejša zanesljivost, sledi ji tihost, nepomembna pa ni niti hitrost.
Bonis nocet, qui malis parcit.
Han ::
Meni je bolj všeč Seagate Barracuda IV. Naj bi bil tih tudi pri branju/zapisovanju, kar Maxtor ni ravno.
A niso Barracuda SCSI diski? No, saj ne vem...
A je to mogoče ta disk, ki ga imajo v Mlacomovem ceniku (ne vem, kje naj še drugje pogledam) pod oznako SEAGATE 40GB ATA100 7200 za takisto 33 in pol jurjev?
A je to mogoče ta disk, ki ga imajo v Mlacomovem ceniku (ne vem, kje naj še drugje pogledam) pod oznako SEAGATE 40GB ATA100 7200 za takisto 33 in pol jurjev?
_Mortal_ ::
Jz mam ta disk je relativno tih zelo zanesljiv in še dost hitr
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Han: Še nekaj. Ni toliko problem glasnost pri branju/zapisovanju (čeprav seveda tudi). Sedajšnji IBM je glasen med delovanjem (torej ko nič ne bere/piše). Sedaj imam v računalniku že drugega in zgodilo se je čisto isto kot pri prvem. Najprej je bil dokaj tih, čeprav še vedno ne dovolj, potem pa, po kakšnem mesecu uporabe začne nenadoma precej glasneje ropotati (ponavljam: ne pri branju/pisanju, ampak samo vrtenje diska je zelo glasno). Madona, kupil sem Zalmana, ker nisem hotel glasnih 7000 rpm ventilatorjev, sedaj mi pa disk ropota kot letalski motor (če malce pretiravam)!
_Mortal_: Kaj pomeni ''relativno tih''? Moj kolega ima Maxtorja 20 GB 5400 rpm, ki je takorekoč neslišen, tako med samim vrtenjem, kot med branjem/pisanjem.
_Mortal_: Kaj pomeni ''relativno tih''? Moj kolega ima Maxtorja 20 GB 5400 rpm, ki je takorekoč neslišen, tako med samim vrtenjem, kot med branjem/pisanjem.
Dami ::
Jack: ime modela tega maxtorja je 6L040J2. Drgač je to serija DiamondMaxPlus D740X, več pa si poglej na njihovi strani. To bi lahk že tud sam pogruntal. Za seagate enako; model ST340016A, serija Baracuda VI. Tega imam tud sam in sn kar zadovoljen. Mislu sn kupit maxtorja, sam ga niso mel in sn se mogu zadovoljit s tem. Slišim ga nič, tud če volcano dela na minimumu, segreje se pa do 40 stopinj (brez dodatnega zračenja-pride kmalu). Vendar če misliš kupit nov disk, pol ziher kup maxtorja. Pa poglej če boš kje najdu model L2 (Fluid Dynamic Bearing Motors) za razliko od J2, vendar dvomim.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Yurko ::
No, ravnokar testiram novi Maxtorjev disk kapacitete 160GB (oznaka 4G160JB), v računalu pa imam že 60GB Maxtorja (4W606H4). Pred tem pa sem imel 20GB DTLA IBM disk.
In moje izkušnje: stabilnost pri vseh enkaka (nobenih bad sektorjev na diskih) s tem, da je IBM prav nezdravo škrtal in sem pa tja spuščal čudne cvileče zvoke. Zato je moral preč.
Kar se glasnosti tiče, obeh Maxtorjev sploh ne slišim, medtem, ko je bil IBM precej glasnejši.
Hitrost: Maxtorja sta hitrejša (sta pa seveda tudi novejša, večja kapaciteta, kar že samo po sebi pomeni večjo hitroost).
Aja, pa še IBM se je precej bolj grel.
Suma: z maxtojem sem izredno zadovoljen, IBM me je nekako razočaral (čeprav jih imamo v firmi, kjer delam cca. 90 %).
In prav škoda, da imam 160 gigabajtneža samo čez vikend (zgolj testiranje). Aja, cena je bojda cca 79 tisočakov + DDV.
In moje izkušnje: stabilnost pri vseh enkaka (nobenih bad sektorjev na diskih) s tem, da je IBM prav nezdravo škrtal in sem pa tja spuščal čudne cvileče zvoke. Zato je moral preč.
Kar se glasnosti tiče, obeh Maxtorjev sploh ne slišim, medtem, ko je bil IBM precej glasnejši.
Hitrost: Maxtorja sta hitrejša (sta pa seveda tudi novejša, večja kapaciteta, kar že samo po sebi pomeni večjo hitroost).
Aja, pa še IBM se je precej bolj grel.
Suma: z maxtojem sem izredno zadovoljen, IBM me je nekako razočaral (čeprav jih imamo v firmi, kjer delam cca. 90 %).
In prav škoda, da imam 160 gigabajtneža samo čez vikend (zgolj testiranje). Aja, cena je bojda cca 79 tisočakov + DDV.
Hvala vsem za odgovore!
Dami: Na diske se ne spoznam pretirano. Današnja podjetja pa delajo (kolikor mi je znano) zelo veliko različnih modelov diskov, ki so si po osnovnih značilnostih morda celo enaki, razlikujejo pa se v malenkostih in seveda ceni (starejši-novejši, dražji-cenejši...). Zato nisem bil čisto prepričan, ali je disk naveden na Maxtorjevi strani resnično ta, ki je le z osnovnimi značilnostmi (40 GB 7200 rpm) omenjen v Mlacomovem ceniku. Ziher je ziher.
Dami: Na diske se ne spoznam pretirano. Današnja podjetja pa delajo (kolikor mi je znano) zelo veliko različnih modelov diskov, ki so si po osnovnih značilnostih morda celo enaki, razlikujejo pa se v malenkostih in seveda ceni (starejši-novejši, dražji-cenejši...). Zato nisem bil čisto prepričan, ali je disk naveden na Maxtorjevi strani resnično ta, ki je le z osnovnimi značilnostmi (40 GB 7200 rpm) omenjen v Mlacomovem ceniku. Ziher je ziher.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
Han ::
Kako glasen je IBM, vem iz lastnih izkušenj. Odkar imam tih (Enermaxov) napajalnik, mi gre disk pošteno na živce...
O Seagate Barracudi IV sem samo slišal in bral, da je tih in hiter.
Maxtorji so skoraj neslišni pri vrtenju plošč, od modela pa je odvisno, kako glasen je pri premikanju bralno-pisalnih glav. 20 GB (5400 rpm) model je npr. dokaj tih, 40 GB (7200 rpm, ATA100 - DiamondMax+ 60) je pa pri branju/pisanju glasnejši kot IBM IC.
Skratka, če boš vzel novega Maxtorja na ATA133 vodilu, boš gotovo zadovoljen.
O Seagate Barracudi IV sem samo slišal in bral, da je tih in hiter.
Maxtorji so skoraj neslišni pri vrtenju plošč, od modela pa je odvisno, kako glasen je pri premikanju bralno-pisalnih glav. 20 GB (5400 rpm) model je npr. dokaj tih, 40 GB (7200 rpm, ATA100 - DiamondMax+ 60) je pa pri branju/pisanju glasnejši kot IBM IC.
Skratka, če boš vzel novega Maxtorja na ATA133 vodilu, boš gotovo zadovoljen.
Jack: na mlacovem ceniku piše da je ta disk ata133. Torej more bit ta model, kr je ta edini na ata133.
Boky ::
Ej fantje a lahko pozenete na svojih diskih HD-tach 2.61 in javite kaksen dostopni cas imate(da vidimo keri je res najhitrejsi) ? Moj disk ne bo prvi ampak vseeno samo za info WD 60Gb@7200 = 12.9ms.
tha_man ::
Barracuda IV je neslišen pri vrtenju, škrtanje glav pa je malo slišat, še vedno zelo tiho. Zakon disk!
BC3 ::
hmm men pa noče delat. na WinME ene par blue sreenov pa read/write error na winXP pa itak ne dela... waz goin on?
(hd tach 2.61, ibm ic35 40G, winme, winxp)
(hd tach 2.61, ibm ic35 40G, winme, winxp)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BC3 ()
Men tud blue screen pokaže, pol pa read/write error napiše. Mam baracudo4 in win98.
Izklopite ''Auto insert notification'' (tisto, ko ti cd sam zažene) v vseh cd-romih, ki jih imate. Restartajte. In to je to.
chucki ::
jst tud grem kupit ta tedn nov disk 40gb 7200! se splača pol MAXTORJA??? je boljši kot IC?
pri jae ga dobim za 33.000sit pa še ata 133je!
pri jae ga dobim za 33.000sit pa še ata 133je!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
BC3 ::
no zdj dela:)
random access speed: 9.2ms
read burst speed: 80MB/s
read speed:
- max 41533k/s
- min 17184k/s
-average 35653k/s
(ECS k7s5a, IBM IC45 7200)
random access speed: 9.2ms
read burst speed: 80MB/s
read speed:
- max 41533k/s
- min 17184k/s
-average 35653k/s
(ECS k7s5a, IBM IC45 7200)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BC3 ()
Evo test baracude 4. Sam mislim da ni realen, kr sumim da ma elitka prste vmes (enako kot pri 3dmarku):
Random acces time: 11,9
Read burst speed: 69,4
read speed:
-max 43215kps
-min 30244kps
-ave41451kps
cpu: 6,8%
Random acces time: 11,9
Read burst speed: 69,4
read speed:
-max 43215kps
-min 30244kps
-ave41451kps
cpu: 6,8%
A mislis da ga bremza? Kaj je narobe z 3d marki ?
Jaz sem enake rezultate dobil na K7s5a in na eni drugi masini z zoltrikx-ovim UDMA100 kontrolerjem.
Jaz sem enake rezultate dobil na K7s5a in na eni drugi masini z zoltrikx-ovim UDMA100 kontrolerjem.
Moja konf: elitka, xp1700, 256MB sdr, baracuda4, herc gf2ti in mi vrže 3dmark2001 3700 pik. Moj bratranc ma pa isto grafično, t-bird giga, abit kt7e, 128mb rama in en star počasn disk pa mu vrže 3900 pik. Oba mama 27.42 detonatorje gor. Zdej mi pa povej kaj je lahk druzga narobe če ne plata...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dami ()
Moja konf: TB 1400, 256 MB rama, GF2 pro, Elite ECS K7S5A, IC35, detonatorji 27.20.
3D Mark 2001 (privzete nastavitve): 4330 pik.
Težko torej, da je plata....
3D Mark 2001 (privzete nastavitve): 4330 pik.
Težko torej, da je plata....
12ms za dostopni čas se mi zdi veliko, kr naj bi bil 9 (podatki iz domače strani). Za ostalo pa ne vem kak naj bi blo.
Dami sprobaj svoj disk pri bratrancu. Skoraj 100% sem da bodo rezultati enaki. Kar se pa rezultatov tice, ki jih pokaze HD-tach, pa mislim da moras odstedit cca 5ms, da dobil tisti dostopni cas, ki ga navaja proizvajalec(zakaj sem sem bral enkrat pri testu enih diskov na www.xbitlabs.com)
Aja _Mortal_ zgleda da imas ti tudi ta dsik, daj pozeni se ti HD-tach.
Aja _Mortal_ zgleda da imas ti tudi ta dsik, daj pozeni se ti HD-tach.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boky ()
Dami cas ki ga dobis je glede na ta primerjalni test z maxtorom zelo vredu. Tistih 5 ms, ki jih moras odsteti(v tvojem primeru so to 4.16ms) pa se imenuje "Rotational Latency".
Za kaj vec bo pa treba pobrskat po xbitlabs.
Za kaj vec bo pa treba pobrskat po xbitlabs.
BoO ::
IBM 20G 7200:
Random acces time: 9,6
Read burst speed: 75,5
Pa naj še kdo reče, da IBM ni uredu!>:D
Random acces time: 9,6
Read burst speed: 75,5
Pa naj še kdo reče, da IBM ni uredu!>:D
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.
BoO ::
Moj dela "že" eno leto. Upam da bo še naprej tako.
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.
Se opravicujem, ker ne spada direkt sem ampak vseeno, Dami poglej sem ce hoces primerjati rezultate v 3d markih z drugimi, ki imajo enako plato.
Javi kaj si ugotovil(ce bos primerjal kaj seveda).
Javi kaj si ugotovil(ce bos primerjal kaj seveda).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boky ()
Boky: hvala za link. Sn pogledal in že kar ta tretji bi men ustrezal:
3DMark2K1: 6002
CPU: Athlon 1.4Ghz 266FSB
Memory: 256 Mb crucial
video: Geforce 2 Ti usin g dets 23.11's
heres the comapre url
Using revison 154
Za razliko mam jst xp1700 in revision 157 (a se gleda ta zadnja cifra?). Kaj bi lahk blo pol pr men narobe?
Aja, sn opazu da je tip meu ozadje na 640*480,16bit
3DMark2K1: 6002
CPU: Athlon 1.4Ghz 266FSB
Memory: 256 Mb crucial
video: Geforce 2 Ti usin g dets 23.11's
heres the comapre url
Using revison 154
Za razliko mam jst xp1700 in revision 157 (a se gleda ta zadnja cifra?). Kaj bi lahk blo pol pr men narobe?
Aja, sn opazu da je tip meu ozadje na 640*480,16bit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dami ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je to normalno al je disk prepočasen?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3135 (2188) | strictom |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4618 (3972) | Boky |
» | ATA 100 Diski (prenos)!Oddelek: Strojna oprema | 2391 (1667) | zile |
» | tih disk. maxtor, seagate?Oddelek: Kaj kupiti | 1354 (1038) | tigrr |
» | Tihi diski?Oddelek: Strojna oprema | 1967 (1324) | burekar |