Forum » Omrežja in internet » Domače omrežje XP in VISTA
Domače omrežje XP in VISTA
dare123 ::
Kako narediti domače omrežje glede na to, da imam na enem prenosniku XPje, na drugem pa VISTO. povezana imam oba na net preko wireless routerja.
hvala in lep pozdrav!
hvala in lep pozdrav!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Zheegec ::
Na obeh nastavi isti workgroup start-settings-control panel-system-(advanced system settins v Visti)-computer name-network ID-"next"-"my computer uses a computer withouth a domain"...
Potem daš v vsakemu en folder pod sharing pa lahko prenašaš datoteke pod "network" v Visti ali pod "network neighbourhood".
Potem daš v vsakemu en folder pod sharing pa lahko prenašaš datoteke pod "network" v Visti ali pod "network neighbourhood".
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
dare123 ::
pri XPjih mam narjeno, pri Visti pa mi ni jasno...sem našel computer name, dalje pa ne najdem onega: network ID-"next"-"my computer uses a computer withouth a domain"...
tega nisem našel nikjer pri Visti
tega nisem našel nikjer pri Visti
zk_eu ::
Ja tak ko ti je napiso ALIEn3001, klikneš Network ID->This computer is part of a business network; I use,... ->my computer uses a computer withouth a domain, če si to mislo.
Drgač mam pa isto na enmo compu Visto na oslalih dveh pa XP povezani preko wireless routerja, pa že od začetka dela brez problema.
Drgač mam pa isto na enmo compu Visto na oslalih dveh pa XP povezani preko wireless routerja, pa že od začetka dela brez problema.
Zheegec ::
Za razne špile med samo igrat mora pa že takoj delovat seveda
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
alesek86 ::
Zdravo!
Imam podobne težave, kot jih je imel dare123, in me zanima, če so rešljive. Imam nov prenosnik, na katerem je OS Vista home basic SLO, in dva starejša PC-ja, na katerem je OS XP. Zdej mi prenosnik ne zazna datotek v skupni rabi drugih dveh PC-jev. Isto kot dare123, pa ne najdem networ ID-next-... tega nikjer ne najdem....
Prosim za pomoč.
Lp
Imam podobne težave, kot jih je imel dare123, in me zanima, če so rešljive. Imam nov prenosnik, na katerem je OS Vista home basic SLO, in dva starejša PC-ja, na katerem je OS XP. Zdej mi prenosnik ne zazna datotek v skupni rabi drugih dveh PC-jev. Isto kot dare123, pa ne najdem networ ID-next-... tega nikjer ne najdem....
Prosim za pomoč.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LAN problem... prekinjena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 969 (815) | Hebel |
» | Apache virtualhostOddelek: Omrežja in internet | 1561 (1290) | pegasus |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267281 (66873) | Seljak |
» | Računalnika se ne vidita obojestranskoOddelek: Omrežja in internet | 1758 (1318) | bojank |
» | Windows 2000 server--->Win XP prijava v domenoOddelek: Operacijski sistemi | 1815 (1607) | demokedes |