» »

Domače omrežje XP in VISTA

Domače omrežje XP in VISTA

dare123 ::

Kako narediti domače omrežje glede na to, da imam na enem prenosniku XPje, na drugem pa VISTO. povezana imam oba na net preko wireless routerja.

hvala in lep pozdrav!

Zheegec ::

Na obeh nastavi isti workgroup start-settings-control panel-system-(advanced system settins v Visti)-computer name-network ID-"next"-"my computer uses a computer withouth a domain"...

Potem daš v vsakemu en folder pod sharing pa lahko prenašaš datoteke pod "network" v Visti ali pod "network neighbourhood".
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dare123 ::

pri XPjih mam narjeno, pri Visti pa mi ni jasno...sem našel computer name, dalje pa ne najdem onega: network ID-"next"-"my computer uses a computer withouth a domain"...
tega nisem našel nikjer pri Visti

zk_eu ::

Ja tak ko ti je napiso ALIEn3001, klikneš Network ID->This computer is part of a business network; I use,... ->my computer uses a computer withouth a domain, če si to mislo.
Drgač mam pa isto na enmo compu Visto na oslalih dveh pa XP povezani preko wireless routerja, pa že od začetka dela brez problema.

Zheegec ::

Za razne špile med samo igrat mora pa že takoj delovat seveda :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

alesek86 ::

Zdravo!

Imam podobne težave, kot jih je imel dare123, in me zanima, če so rešljive. Imam nov prenosnik, na katerem je OS Vista home basic SLO, in dva starejša PC-ja, na katerem je OS XP. Zdej mi prenosnik ne zazna datotek v skupni rabi drugih dveh PC-jev. Isto kot dare123, pa ne najdem networ ID-next-... tega nikjer ne najdem....

Prosim za pomoč.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LAN problem... prekinjena povezava

Oddelek: Omrežja in internet
9969 (815) Hebel
»

Apache virtualhost

171561 (1290) pegasus
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267281 (66873) Seljak
»

Računalnika se ne vidita obojestransko

111758 (1318) bojank
»

Windows 2000 server--->Win XP prijava v domeno

Oddelek: Operacijski sistemi
201815 (1607) demokedes

Več podobnih tem