Forum » Omrežja in internet » iinternet na podeželju
iinternet na podeželju
mojito ::
Živjo, a ima kdo podatke o tem, na kolikšnem deležu Telekomovih priključkov v Sloveniji, je možen priklop na širokopasovno internetno linijio ? Nekje sem namreč zasledil podatek, da Telekom širokopasovni dostom omogoča 97-odsotkom svojih uporabnikov! Ne vem od kod jim ta podatek (mogoče pod pojmom širokopasovni dostop štejejo tudi ISDN) , vem pa da je po številnih slovenskih vaseh dostop do ADSL tehnično nemogoč.
Lp
Lp
Senitel ::
Ta podatek o 97% pokritosti po mojem izvira iz tega, da je 97% prebivalstva znotraj 7km zračne razdalje od centrale. Seveda zračna razdalja nima pri xDSL praktično nobene veze z realnostjo.
Obstaja tule en okviren seznam kjer definitivno ni mogoče dobiti širokopasovnega priključka, ni pa nujno 100% natančen.
Obstaja tule en okviren seznam kjer definitivno ni mogoče dobiti širokopasovnega priključka, ni pa nujno 100% natančen.
pizdindim ::
Na tem seznamu je tudi Zaplana. A se ni pred časom na tem forumu nekdo hvalil, da imajo tam že optiko? Zanimivo ne: prej optika kot xDSL.
mainman ::
Ta seznam je vsaj eno leto za realnim stanjem. Naša vas je še vedno na seznamu čeprav imam že več kot leto adsl. Sem pa bil prvi, ki so ga priklopili na centralo.
PaJo ::
Če ta seznam drži je za našo in sosednjo vas zastarel vsaj za 6 let, to ali celo malo več je že čas od kar imam aDSL:p
Ampak dobro, mogoče nam uspe na kakšnem razpisu pa bomo dobili kaj več kakor samo aDSL
Ampak dobro, mogoče nam uspe na kakšnem razpisu pa bomo dobili kaj več kakor samo aDSL
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Senitel ::
No tale seznam definitivno ima luknje, je pa edini tak dostopen seznam za katerega vem... Je pa neka referenca za projekt/razpis gradnje odprtih širokopasovnih omrežij.
In ja PaJo, če si prebral une ostale linke ti notri tudi piše, da morajo lokalne skupnosti same preveriti dejansko stanje. Tale seznam je bolj zato v katero vas pogledat, če ne veš kam gledat.
In ja PaJo, če si prebral une ostale linke ti notri tudi piše, da morajo lokalne skupnosti same preveriti dejansko stanje. Tale seznam je bolj zato v katero vas pogledat, če ne veš kam gledat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 z januarjem dviguje cene (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 43047 (37408) | madmitch |
» | Nemci milijarde od koncesij vlagajo v optikoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8100 (6609) | BlueRunner |
» | Formuliranje peticije za TELEKOMOddelek: Omrežja in internet | 3197 (1732) | ABX |
» | Izklop ISDN priljučka pogojuje tudi izklop širokopasovnega interneta?Oddelek: Omrežja in internet | 2384 (1995) | smile- |
» | t2, optika 10/10 za ceno 1/1 od 1.10.07 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 16657 (9726) | Sergio |