Forum » Strojna oprema » Svitch stikalo Planet FNSW 1601 - priklopi ?
Svitch stikalo Planet FNSW 1601 - priklopi ?
jahtba ::
Stikalo ima sprednje strani 16 mrežnih priklopov plus 1 priklop (oznaka uplink). Zanima me prav slednji priklop,nanj je bil po mojem priklopljen server. Sam imam na stikalo priklopljene tri računalnike plus adsl modem. Zanima me,ali bi moral imeti modem priklopljen na uplink vtičnico, oziroma zakaj je ta vtičnica. Upam, da ne sprašujem preveč. Hvala !
Azrael ::
Razlika je samo v tem, da v to vtičnico priklopiš križni kabel, v ostale pa 1:1. V načelu jeta priključek mišljen za priklop drugega switcha ali hub-a. Torej ali boš server priklopil na to vtičnico ali na eno od ostalih je najbolj odvisno od uporabljenega kabla. Delati bi moralo v obeh primerih, če je kabel pravi.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22785 (9295) | tony1 |
» | Kako vezati vtičnico na 4 žice? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 14017 (11345) | perci |
» | ISDN modemOddelek: Strojna oprema | 1806 (1638) | e-marko |
» | Skrbi me preobremenjnost el. napeljave. Nasveti dobrodosli ...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2692 (2188) | Azrael |
» | Navaden telefon preko PC-ja do internetne telefonije - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2021 (1859) | Caligula |