Forum » Strojna oprema » ISDN modem
ISDN modem
Holden ::
Evo, mam en problemčič, namreč želim priklopiti modem interni ISDN na winsih 95, ampak to še ni vse, zanima me kako je s kablom za povezavo, stvar je, da je v hiši isdn dostop, vklop na samem vtikaču pa je za navadno linijo, mislim da je malo ožji od isdn priklopa in kabla ki je priložen modemu, torej moram zamenjati vtičnico, ali uporabim kabel z ožjim vtikačem, in ali bo to delovalo spljoh??
za odgovore se zahvaljujem
za odgovore se zahvaljujem
cekr ::
Kaj pa če imaš ti v računalniku navaden analogni modem?!
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
hruske ::
Ti imaš lahko znotraj hiše navaden priključek, od hiše do centrale pa ISDN priključek. Če imaš ISDN modem, rabiš ISDN priključek.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Holden ::
modem je že ISDN, sem ga sam vgradil...ali lahko kaj sam storim v smeri ISDN priključka, ali je potrebno telekomovce poklicat, da ti dozo zamenjajo?
lp
lp
Engineer_SLO ::
če hočeš uporabljati ISDN modem ga moraš povezati direktno z NT-jem,to je tista škatla ki ponavadi pride privijačena pri prvi vtičnici.....
povezovalni kabel pa ima konektorje RJ11 in ne RJ45....
povezovalni kabel pa ima konektorje RJ11 in ne RJ45....
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Han ::
Lahko uporabiš tudi RJ45, torej manjši konektor, le vse štiri žice morajo biti (pravilno) povezane...
e-marko ::
Malo si bom sposodil temo...
Dve vprašanji:
1. Imam ISDN in bi rad napeljal kabel za priklop enega telefona v drugo nadstropje hiše. Nabavil sem mrežni kabel (mogoče kdaj rabim preostale žice) konektorje in pa dve vtičnici. Eno navadno v katero bom vklučil en kratek kabel od NTBA škatle in nato bom od te napeljal kabel do druge vtičnice, ki pa je neka končna z dvema uporoma. Tako so rekli v trgovini, da mora biti. Kaj pa vem... V to vtičnico bom potem priklopil isdn telefon. Sedaj pa imam problem, ker ne vem pri tej končni vtičnici kako naj priklopim kabel, ker ima štiri priključke v vrsti in so označeni takole (po vrsti od leve proti desni, če gledam vtičnico od spredaj): 1a, 1b, 2a, 2b. Kako naj torej priklopim kabel v to vtičnico?? Katera dva sta tukaj par? Torej pina 4 in 5 ter 3 in 6?
2. Vem, da se pri isdn uporabi en par žic za pina 4 in 5 ter drugi par za pina 3 in 6. Ali je vseeno kako je priklopljen posamezen par? Lahko zamenjam pri kablu npr. pina 4 in 5 in na drugi strani priklopim isti par na pina 5 in 4? Jao, sem čudno to napisal... Upam, da kdo razume kaj sploh sprašujem.
Hvala.
LP
Dve vprašanji:
1. Imam ISDN in bi rad napeljal kabel za priklop enega telefona v drugo nadstropje hiše. Nabavil sem mrežni kabel (mogoče kdaj rabim preostale žice) konektorje in pa dve vtičnici. Eno navadno v katero bom vklučil en kratek kabel od NTBA škatle in nato bom od te napeljal kabel do druge vtičnice, ki pa je neka končna z dvema uporoma. Tako so rekli v trgovini, da mora biti. Kaj pa vem... V to vtičnico bom potem priklopil isdn telefon. Sedaj pa imam problem, ker ne vem pri tej končni vtičnici kako naj priklopim kabel, ker ima štiri priključke v vrsti in so označeni takole (po vrsti od leve proti desni, če gledam vtičnico od spredaj): 1a, 1b, 2a, 2b. Kako naj torej priklopim kabel v to vtičnico?? Katera dva sta tukaj par? Torej pina 4 in 5 ter 3 in 6?
2. Vem, da se pri isdn uporabi en par žic za pina 4 in 5 ter drugi par za pina 3 in 6. Ali je vseeno kako je priklopljen posamezen par? Lahko zamenjam pri kablu npr. pina 4 in 5 in na drugi strani priklopim isti par na pina 5 in 4? Jao, sem čudno to napisal... Upam, da kdo razume kaj sploh sprašujem.
Hvala.
LP
...somebody, somewhere...
cekr ::
Tak razpored nared, da bo na obeh straneh enako, pa boš imel najmanj problemov.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Sem že uredil. Sem malo uporabil multimeter, da sem ugotovil, kateri par je povezan z uporom na vtičnici. Potem pa je šlo. Povezoval sem pa vedno iste pine na obeh straneh vtičnic in kablov. Jupi! Spet znam nekaj novega. ;) Pa še klešče za stiskanje konektorjev sem se naučil uporabljati. Dobro uporabljenih 3,5k jurjev.
Aja, ali mogoče kdo ve, če je pri standardnem ISDN paketu možno klicati iz enega telefona na drugega tako kot nekakšni interni klici. Da se torej izognem zaračunavanju impulzev? Vem, da lahko kličem na drugo številko ampak to ni to...
LP
Aja, ali mogoče kdo ve, če je pri standardnem ISDN paketu možno klicati iz enega telefona na drugega tako kot nekakšni interni klici. Da se torej izognem zaračunavanju impulzev? Vem, da lahko kličem na drugo številko ampak to ni to...
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
amigo_no1 ::
Interni klici pri pri standardnem ISDN so možni (da kličeš drugo msn številko)
Je pa res, da ti mora tel. slušalka (aparat) to podpirati
Siemens gigaset 4xxx ima brezžično slušalko , pri kateri to dela.
Je pa res, da ti mora tel. slušalka (aparat) to podpirati
Siemens gigaset 4xxx ima brezžično slušalko , pri kateri to dela.
Imam dva žična telefona Eurit 35. Bom še malo pogledal v navodila, čeprav tako na hitro nisem opazil te opcije.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13422 (3639) | wexor |
» | Telefonski kabel na meter.Oddelek: Omrežja in internet | 6489 (5319) | MadMax |
» | IP telefonija in ISDNOddelek: Omrežja in internet | 2822 (2554) | shock |
» | Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacijeOddelek: Omrežja in internet | 3080 (2652) | ToniT |
» | Mreza (oddaljenost)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2139 (1735) | VASkO |