» »

Google

Google

dronyx ::

Če povabiš na okroglo mizo direktorja Microsofta, velja zlato pravilo. NE OMENJAJ GOOGLA. Če odpreš knjigo “Kako poslovati z Microsoftom”, si verjetno spregledal napisa že na naslovnici pod naslovom. NE OMENJAJ GOOGLA.

Včeraj se je v Kiberpipi na okrogli mizi, kjer je bil gost direktor Microsofta, zgodilo ravno to. Moderator je lahkomiselno vprašal direktorja, kaj meni o GOOGLU. In sprva sproščeno vzdušje je postalo nekako zatohlo. Nekateri smo pogledali v tla, drugi so zavzdihnili, direktor je za nekaj trenutkov obmolknil.

Potem se je znašel in priznal, da je težko konkurirati podjetju, ki prodaja VSE ZASTONJ. In GOOGLE je NIZKOCENOVNI BREZPLAČNIK na področju računalništva, ki ne dela korakov, ampak preskoke. Oziroma poskoke na ramenih konkurence.

Na drugi strani pa Microsoft, dolgoletni prvi napadalec, prve lige računalništva, ki je ostarel in postal več kot očitno premalo okreten za mladce, ki prihajajo v prvo ligo. Čeprav z doktoratom iz marketinga in TEORIJE LICENCIRANJA, kdo ne pozna OLP, VLP, TLP (ali je to TV oddaja?), ki pa dandanes bore malo velja, ko so na trgu podjetja, ki ponujajo izdelke in storitve zastonj.

Nenazadnje, če pogledamo samo gibanje delnic na borzi v zadnjem letu, je GOOGLE narasel za 100 USD iz 350 na 450, v istem času je Microsoftova delnica prehodila trnovo pod od 28 USD na 28 USD in kljub revolucionarni splavitvi Viste in nove orodne vrstice za pisarniški paket, če sem še nekoliko zloben in ciničen.

Kakšna je moč podjetja GOOGLE, pa si poglejmo samo na primeru iskalnika, ki ga večina najbolje pozna.

Če vtipkamo ključno besedo “predsedniški kandidat” v iskalno vrstico in kliknemo za povrh še gumb IŠČI (kdor ima nemške Windowse mu piše Suchen), dobimo KAJ?
8-O 8-O 8-O

Microsoft ::

A si ga malo spohal, hah?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

dronyx ::

Ne razumem. Kaj spohal? :\

Takšen je pač poslovni svet. Ti si lahko petstokilski bivol, samo če padeš v vodo z piranjami, si lahko na koncu samo še kostko. Microsoft je po moje Googla spregledal takrat, ko je bil ta še majhna ribica. Sedaj je google tako velik in v naletu, da ne bo presenečen, če objavijo prevzemno ponudbo za Microsofta. ;)

Pa to nima zveze z Slovenskim Microsoftom.

Gjurisic ::

Kaj si kaj kadil?

;-) ::

Kaj hočeš povedat?

Reklamo delaš za svoj blog?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Gjurisic ::

EVER dej povezavo do njegovega bloga.

;-) ::

Če vtipkamo ključno besedo “predsedniški kandidat” v iskalno vrstico in kliknemo za povrh še gumb IŠČI (kdor ima nemške Windowse mu piše Suchen), dobimo KAJ?

dronyx ::

Jaz ne potrebujem nobene reklame. Samo volilne glasove. ;)

;-) ::

No bistvo je isto:P Od mene ne dobiš:D

dronyx ::

Ta slika je sicer na licitaciji, ima naslov "FLASH FOR FANTASY! in je trenutno dosegla ceno prek 200 evrov na tekoči meter. :P

dronyx ::

Mimogrede, če kdo ne razume fore, zbiram še manjkajoče cekinčke za predsedniško kampanijo, ki jo bom resno začel poleti z kolekcijo T-shirtov in malo večjimi jumbo plakati na vpadnicah. Tu bi se lahko obilno izkazal Microsoft in podprl mladega in nadobudnega predsedniškega kandidata. Potem bom v hipu spremenil mnenje in celo Vista bo naenkrat izgledala kot OS prihodnosti, Google pa firma, ki razen špartansko oblikovanega iskalnika nima česa pokazat. Delnice GOOG so pa itak močno precenjene, balon, ki bo v letu dni izpuhtel na realnih 200 USD. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstopila Googlova ustanovitelja

Oddelek: Novice / Ostale najave
318965 (6587) vostok_1
»

Google namerno zaobšel nastavitve brskalnika Safari, da je lahko sledil uporabnikom

Oddelek: Novice / Zasebnost
3316925 (14105) bojsi
»

Po rahlem predahu se boj med Google in Microsoft nadaljuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
749266 (6804) BigWhale
»

Microsoft in Bill Gates

Oddelek: Loža
92634 (2372) marS
»

Steve Balmer prodal MS delnice

Oddelek: Novice / Ostale najave
292623 (2623) Neandertalec

Več podobnih tem