» »

Kaj je visoka temperatura za grafično? Lahko laufam brez ventilatorja?

Kaj je visoka temperatura za grafično? Lahko laufam brez ventilatorja?

Tomaz27 ::

Lp,

ventilator na moji Club 3d nvidia 7600 gs je začel svinjsko ružit in sem ga odklopil, zdaj pa malo merim temperature. Zalaufal sem en film in ga laufam v ozadju in je do sedaj temperatura prišla na 73 stopinj. Zdaj igric ne igram nikoli, nekih 3d aplikacij tudi ne laufam, tako da največja obremenitev bodo edino filmi. Ali je recimo 75 stopinj že preveč za grafično? Tam ko kaže one črtice barvne je trenutno na 73 stopinjah prva rumena črtica. Predvidevam da so tam do 80 nekje še rumene, potem pa pridejo rdeče.

Tam je še neka opcija core slowdown treeshold nastavljena na 125 c in je ne morem spreminjat. A ni to malo dosti že? Verjetno se takrat upočasni kartica da prepreči nevem da bi se pregrela al kaj. Ampak pri 125 stopinj??? Procesor se mi zdi da crkne že zdavnaj prej.

Mi lahko torej kdo kaj o tem pove, ali lahko laufam grafično brez ventilatorja in jo pač pustim na 80 stopinjah ali pa to pomeni da bo crknila hitro. V zakup je treba vzeti to da res nikoli ne igram igric in nič takega, občasno kakšen divx. Laufa pa računalnik 24/7.

hvala in lp

Tomaž

Gapi ::

Razdri ventilator in kapni kaplico olja na os ventilatorja. Tako laufaj vent kake pet minut nato obriši odvečno olje in zaliomaj nazaj luknjico. Najboljše je uno strojno olje od šivalnih strojev. Lahko pa uporabiš tudi kako mast za ležaječe jo spraviš tja not.

Tomaz27 ::

Lp,

žal ta ventilator ni narejen tako kot so bili ostali, ko si lahko zgoraj ftrgal dol nalepko in si prišel do osi. Sem dal nalepko dol in ni nič. Tako da bi ga moral potem na silo ftrgat narazn, to pa nebi blo ravno pametno verjetno.

Zdaj sem ga malo zrihtal ko sn prah posesal ven hehe, če bo pa začel spet ružit bom pa probal brez laufat. Sej verjetno ne more skurit grafične pri 75-80 stopinjah :)

Tr0n ::

Ne, skurit ne mores, ker ko pride do 125C ti upocasni vse skupaj.

70-80C sicer ni kriticna temp. za graficno, je pa v tvojem primeru, ker pravis da se ti to zgodi v 2D okolju, kjer se GPU sploh se ne zalaufa prav. :)

Ce ne gre spucat ventilatorja tako, da ga raztavis in naoljis, potem ti pac priporocam, da si kupis novega.

Za dolgotrajno delovanje graficne kartice pa seveda ni cool, ce vedno laufa pri 80C.

Turtle ::

Gigabyte ma za svoje pasivne grafike mejo 119C .... tko da do 80-90C načeloma ni problem (pri polni obremenitvi), kar je pa višje pa ni zdravo...

Gapi ::

sej do osi ponavdi prideš iz spodnje strani.

Tomaz27 ::

Saj teh 125 C mi je ravno cudno ja. Ce se pri tej temperaturi komaj kartica upocasni da prepreci pregretje, potem recimo 80 stopinj se nebi smelo predstavljat nekega problema. Se mi pa ze 80 dosti cuje glede na to da ma drugace nevem, 40. Edino pri procesorju so razponi nizji pa me to moti verjetno, tam je pri 70 ze hudo vroc in pri 80 ze crkuje itd, pri graficni pa ocitno gre do 140 stopinj hehe.

Urc ::

No ja te stvari niso tako neodporne proti temperaturi kakor se zdijo ampak se pa verjetno življenska doba zmanjša če maš ti skoz na kritični temperaturi.
Jaz ti predlagam da ventu zmanjšaš obrate ali pa še boljša varianta da nabaviš drug hladilnik.

Tomaz27 ::

kak pa te obrate zmanjsas sploh?

Urc ::

Jaz sem zmanjšal z Gainward Expert Tool -om pa mam XFX 6600 GT. Nevem če bo tebi delalo, za probat je :)

Tomaz27 ::

Zal sem instaliral pa mi nikjer ne ponudi nobene moznosti za ventilatorje, tak da ocitno pri moji ni mogoce.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafične kartice in gretje sobe (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
536194 (5573) m0LN4r
»

Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517669 (6604) m0LN4r
»

Gretje grafične in glasen CPU? Prosim pomoč.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
364529 (3672) Vajzi
»

AMD Turion 64 @ 80C :(

Oddelek: Strojna oprema
412816 (2073) NiMH
»

problemi z radeonom

Oddelek: Strojna oprema
221314 (1054) jest10

Več podobnih tem