Forum » Programska oprema » Password cracker za osebne certifikate
Password cracker za osebne certifikate
jeti51 ::
Hja, računalnik se je sesul in sedaj moram na novo uvoziti vse certifikate. Problem je, ker sem pri nekaterih pozabil geslo. Kaj storiti?
Rabil bi program za razbijanje zaščitinih gesel teh certifikatov. Omogočati mora, da išče po vnaprej določenem vzorcu (regularnem izrazu), saj se grobe gesel precej dobro spomnim, za nekaj znakov pa nisem čisto prepričan, kateri so. Ocenjujem, da ni kaj več kot nekaj 100 možnih kombinacij, morda celo samo nekaj deset v kakšnem primeru. Skratka dovolj malo, da bi bilo crackanje na ta način gotovo uspešno.
Pozna kdo kakšen tak program? Mora biti brezplačen (ali vsaj poskusna verzija), saj ga kupoval pač ne bom, ker me prošnje za nove certifikate stanejo manj, je pa res, da je malo tečno vse to urejati.
Hvala.
Rabil bi program za razbijanje zaščitinih gesel teh certifikatov. Omogočati mora, da išče po vnaprej določenem vzorcu (regularnem izrazu), saj se grobe gesel precej dobro spomnim, za nekaj znakov pa nisem čisto prepričan, kateri so. Ocenjujem, da ni kaj več kot nekaj 100 možnih kombinacij, morda celo samo nekaj deset v kakšnem primeru. Skratka dovolj malo, da bi bilo crackanje na ta način gotovo uspešno.
Pozna kdo kakšen tak program? Mora biti brezplačen (ali vsaj poskusna verzija), saj ga kupoval pač ne bom, ker me prošnje za nove certifikate stanejo manj, je pa res, da je malo tečno vse to urejati.
Hvala.
Cokolesnik ::
Zaprosi za nove certifikate, bo hitreje in sploh bolj realno, kot reševanje nastale situacije.
V prihodnje si tako pomembne podatke, kot so gesla za uvoz/rabo certifikatov in same certifikate, saj so nenazadnje tvoja identiteta prav gotovo bolj odgovorno shranjuj - je res tako težko imeti nekje zgoščenko s certifikati in list papirja z gesli (gesla namreč nikoli ne imej v obliki datoteke skupaj s certifikati). Če bi te vprašal, kje imaš potni list, osebno izkaznico ali vozniško dovoljenje? Upam, da ne vedno v "desnem žepu srajce".
V prihodnje si tako pomembne podatke, kot so gesla za uvoz/rabo certifikatov in same certifikate, saj so nenazadnje tvoja identiteta prav gotovo bolj odgovorno shranjuj - je res tako težko imeti nekje zgoščenko s certifikati in list papirja z gesli (gesla namreč nikoli ne imej v obliki datoteke skupaj s certifikati). Če bi te vprašal, kje imaš potni list, osebno izkaznico ali vozniško dovoljenje? Upam, da ne vedno v "desnem žepu srajce".
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
S svojim postom mi nisi prav nič pomagal. Sprašujem o programu in ne o tem, kako je treba shranjevati certifikate, se razumeva? Certifikati so varno shranjeni, gesel za njih pa seveda nisem nikamor pisal. Si ti morda PIN kode bančnih kartic kar tako pišeš na listke? Namreč veliko manjši problem je, če ključ postane neuporaben, kot pa da nekdo ta ključ najde skupaj z "navodili za uporabo". Problem je samo, ker za nekaj znakov v nekem geslu ne vem točno, kateri so, vem pa, na katerem mestu ležijo, koliko jih je ter nabor njihovih možnih vrednosti. Nekaj 100 kombinacij, kar je za računalnik trivialno opravilo. Gesla imam takorekoč "na robu jezika", če veš, kaj mislim, ampak prebliska enostavno ni bilo. Lahko se pa nenadoma zgodi že jutri in zato ne bi kar tako naročal novih certifikatov.
Prosim torej za bolj konstruktivne odgovore. Hvala!
Prosim torej za bolj konstruktivne odgovore. Hvala!
gumby ::
programa verjetno ne bos nasel... in tud ce bi, bi ta iskal pass zelooooo dolgo. vsekakor precej dalj casa, kot ga bos porabil za nov certifikat.
ce bi razbitje tega gesla bila trivialna zadeva, potem verjetno ne bi folk na veliko uporabljal te certifikate ane?
ce bi razbitje tega gesla bila trivialna zadeva, potem verjetno ne bi folk na veliko uporabljal te certifikate ane?
my brain hurts
Trajalo še minuto ne bi. Sem napisal že dvakrat in bom še tretjič, da gesla ne bi ugibal na slepo, temveč bi se dalo nabor možnih kombinacij spraviti na (za računalnik) trivialno majhno število. Če bi geslo pozabil v celoti, potem sploh ne bi spraševal po programu, kajti v tem primeru bi bilo to seveda nesmisel.
mHook ::
Rešitev si lahko zelo hitro sestaviš sam.
Npr. v VS Express v zanki poskusšaš z X509Certificate("filename.cer", "password").
Lahko pa tudi z OpenSSL.
Npr. v VS Express v zanki poskusšaš z X509Certificate("filename.cer", "password").
Lahko pa tudi z OpenSSL.
mHook ::
Če pa nisi tako vešč programiranja, pa dej passworde v fajl (lahko si pomagaš z excelom), programček pa skupaj naredimo.
Programirati znam zelo dobro, tako da napisati tak programček res ne bi bil problem (čeprav bi nekaj časa vzelo, preden vse zložiš na kup). Bom pa še prej preizkusil John the Ripperja takoj, ko bom utegnil.
Hvala obema za predloge!
Hvala obema za predloge!
bosmla ::
Za "vspodbudo" ti lahko povem, da se je tudi moji punci zgodilo podobno - pred racunalnikom sem sedel dva dni in pisal gesla (tudi ona je "priblizno vedela" geslo), potem sem preizkusil tudi recimo skripte, ki so generilale gesla v dolocenem obsegu - na koncu pa je zaprosila za nov certifikat....
nastyboy ::
Isto se je meni zgodilo.. sicer za samo 1 certifikat...No zadeva se je končala tako da sem si enostavno rekel da sploh ni panike.. da nisem pod nobenim pritiskom in da tudi če se spomnim gesla jutr ni panike..... spomnil sem se ga isto sekundo... baje da spomin ki ni pod pritiskom bolje dela.... mogoče se splača probat..
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB Klik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23911 (2742) | Tomas 33 |
» | SIGEN-CA bla bla blaOddelek: Pomoč in nasveti | 5099 (3753) | MrStein |
» | problem s certifikatomOddelek: Pomoč in nasveti | 1548 (1410) | nki123 |
» | NLB KLIK uvoz certifikata na nov PC?Oddelek: Programska oprema | 17427 (15922) | Tomas 33 |
» | Klik in samo problemiOddelek: Omrežja in internet | 1232 (976) | Apple |