» »

problem s certifikatom

problem s certifikatom

nki123 ::

Stvar je naslednja:

1. Firefox se mi iz neznanega razloga ne zazene/konstantno sesuva
2. Firefox vprasa ce hocem resetirat na default in jaz to tudi storim
3. Firefox sedaj dela, zato zbrisem datoteko "old firefox data" mislec da je ne bom vec potreboval
4. Cez nekaj casa se hocem vpisat v delavsko hranilnico, firefox ponavadi nardi popup za certifikat, kliknes OK in vse dela funkcionalno tako ze 1 leto
5. Firefox tokrat NE vprasa za certifikat, ni nobenega pop-upa ter se v delavsko hranilnico tudi vpisat ne morem (kmalu ugotovim da problem ni samo DH, saj stvar ne funkcionira niti na testni SIGEN CA-jevi strani)
6. Tu seveda tudi nastane problem, ker se mi o certifikatih niti malo sanja ne razen tega da sem 1 leto nazaj sledil SIGEN CA-jevu postpku pridobitve (pa tudi sicer nisem lih racunalnisko pismen najbolj, milo receno)
7. V firefoxovem Certificate Managerju je SIGEN-CA viden pod authorities tabom, ne pa tudi pod Your certificates (sklepam da prej je bil, vedu ne bi ker nisem nikoli preverjal) kjer ni nicesar
8. Zgleda da varnostne kopije nisem delal, saj ne najdem nobenih datotek pfx ali p12
9. Imam zgolj tole datoteko, ki pa zgleda je .cer koncnica in ne vem niti ce sploh relevantna. Lahko sicer stisnem tam install certificate, napise da je import successful efekta pa ni nobenega - strani ne vprasajo za certifikat niti ne delujejo.

 Slika

Slika



10. Po tem kar sem do sedaj bral zgleda da sta dva "dela" pri teh certifikatih, eden splosen od SIGEN-CAja (verjetno to o cem sem govoril v tocki 9?) ki je tudi prisoten pod authorities tab, drugi bi pa moral biti moj "personal" del ki bi spadal pod your certificates in kateremu bi pripadla tudi pfx/p12 datoteka (katero bi jaz moral na zacetku izvozit iz firefoxa dokler je se funkcioniralo?). Skratka ne vem, zgolj ugibam.

Torej glede na dane informacije (in kaksne dodatne ce bodo potrebne in vam jih bom znal podat) me zanima ali bom moral spet zaprositi za digitalno potrdilo na uradu in narediti se enkrat vse od zacetka, ali pa morda obstaja kaksna resitev za to.
  • spremenilo: nki123 ()

GTX970 ::

Kaj imaš v certificates, personal zavitku ?

nki123 ::

GTX970 je izjavil:

Kaj imaš v certificates, personal zavitku ?

Sedaj nič kot vidiš na sliki. Ko je stvar še delovala nisem gledal, sklepam pa da je moralo biti nekaj tam tako tudi pise na sigen-cajevi strani kot primer ogleda certifikata

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nki123 ()

andromedar ::

Verjetno ti je nekaj povozilo privatni del certifikata.

Če te pri importu certifikata ne vpraša po geslu, ki si si ga določil takrat, ko si delal backup...pol lahko greš samo še po nov certifikat. To bi namreč pomenilo, da nisi izvozil privatnega ključa.

V IE pa ga nisi nikoli importiral/prevzel? IE in Firefox imata namreč ločeni shrambi za certifikate. In, če ti je enega povozilo, je v drugem verjetno še ok in se ga bo dalo izvozit.
Eh?

Zgodovina sprememb…

nki123 ::

Certifikat sem prevzel v firefoxu in ga uporabljal izključno samo v firefoxu (ironija da drugace večinoma uporabljam Chrome, ampak na njihovi strani piše da ni pametno da prevzamem certifikat v Chromu).

Edina "relevantna" datoteka ki jo lahko sploh importam preko Firefox-ovega certificate managerja je tista o kateri sem govoril pod točko 9. Pa še to zgolj če spremenim selekcijo iz file type PKCS12 Files v All Files, ker po defaultu hoče PKSC12. Če to selectam me vpraša po passwordu, kjer sem pa spet nategnjen saj se ga ne spomnim. No, če je ta datoteka sploh prava in je geslo tako da sem ga sam vpisal se ga bom verjetno spomnil saj uporabljam par razlicnih gesel za prakticno vse. Nisem pa siguren da je tista datoteka sploh ta prava stvar, če je smo že bližje rešitvi če le ni kakšno naključno geslo, če ne bom moral pač spet na urad.

krneki007 ::

V oldfirefoxdata je bil star profil iz katerega bi lahko rešil certifikat.Ga lahko obnoviš iz koša?

andromedar ::

Če je tako, kot pravi krneki007, lahko uporabiš tudi kakšen 'undelete' program, ki bi ti povrnil stari firefoxov profil. Potem pa iz njegaa izvozil kompleten certifikat...

Na primer Recuva Free
Eh?

nki123 ::

Sem tudi spraznu koš. Kar se recovery programov tiče sem probal ravno z recuvo vendar ni šlo... sem enkrat že nazaj tudi probaval s temi recovery programi ene stare stvari dobit in je zelo hit or miss, ni nujno da najde vsaj kar se mojih izkušenj tiče. Vseeno hvala vam za pomoč, bom verjetno skočil ju3 na upravno enoto


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni certifikat SIGENCA

Oddelek: Programska oprema
428444 (3020) Yossarian
»

problemi z digitalnim certifikatom SIGEN-CA

Oddelek: Informacijska varnost
3417358 (8149) Ice-Heki
»

Ob vstopu na stran spletne banke mi ne ponudi okna s certifikatom

Oddelek: Pomoč in nasveti
429016 (6700) mepa
»

eDavki certifikat

Oddelek: Loža
3111807 (10222) lopov
»

siol-servisne strani

Oddelek: Omrežja in internet
143993 (3813) kopernik

Več podobnih tem