» »

slovenski proxy - t-2 in brskanje po COBISS

slovenski proxy - t-2 in brskanje po COBISS

Tear_DR0P ::

rad bi na COBISSovem swetscanu poiskal neke članke in mi piše, da je reč dostopna samo iz slovenije - ker T2 očitno ni slovenski, me zanima če lahko preko kakega proxyja dopovem temu swetscanu, da sem sredi ljubljane

in pa seveda bi rabil IP kakšnega sloveskega proxyja - siolov me nekaj časa ni pustil zraven - a bi me morda ARNESov?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Sergio ::

IMHO bi bilo to bolje resevati tako, da kontaktiras Cobiss in/ali T-2.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

no jaz sem članek rabil še pred 8.00, cobiss pa se do 9.00 ne odziva, vsekakor jih imam namen čez 15 minut kontaktirat in začet reševati težavo

sem samo upal na hitro bližnjico za do takrat

Brainstorm ::

Pa če se ti da, jim omen, naj mal popidenajo stran, da bo search normalno deloval tudi v firefoxu.

Zgodovina sprememb…

nisem opazu da kaj ne bi delal - sam sploh nisem do tja prišel :8)
sem jih pokontaktiral in so mi razložl, da je ISP dolžan poskrbet zame in sicer tako, da v DNSju določi, da je promet z mojga IPja iz slovenije

kekz ::

To je traparija. Kateri atribut v DNS pa določa od kod je kdo?
Jaz občasno uporabljam tudi mednarosni ISP Europe Online. A sem zaradi tega kaj manj iz Slovenije? ;((
Res neumno!

BlueRunner ::

Aha... V FAQ jim lepo piše: "Pogoj za dostop do baz podatkov JCR je, da je računalnik "registriran" v Sloveniji. To pomeni, da je treba na primarnem domenskem strežniku (DNS - domain name server) definirati "zrcalno preslikavo" med IP-številko računalnika in imenom, ki se mora končati na '.si'. Te nastavitve so v pristojnosti skrbnika lokalne mreže."

To pojasni kaj je osebek mislil z vpisi v DNS. Vsekakor pa ga bi lahko prijazno povprašal, zakaj za hudiča potem deluje za vse stranke SIOL-a, ki tega predpisa zagotovo ne izpolnjujeje niti za eno svojo xDSL stranko. Bodisi se ljudje nekaj sprotno izmišljujejo, bodisi so tako leni, da se jim sploh ne da malo popraviti stvar. V vsakem primeru pa očitno delajo precejšnjo sramoto svoji akademski ustanovi.

Ales ::

Od kdaj zaboga je .si domena ISP-ja pogoj oz. dokaz, da je IP obiskovalca dejansko v Sloveniji? Kaka bedna fora...

ToniT ::

Preko Siol-a dela brez problema...

BlueRunner ::

@Ales: Saj: samooklicani strokovnjaki na IZUM, očitno še vedno živijo v nekih časih, ki niso nikoli obstajali (Reverse DNS naj bi izkazoval regijsko pripadnost? WTF! Kdaj točno? Kje točno?). Ravno zato, ker na SiOL-u zadeve nemoteno delujejo, je njihov odgovor in njihov FAQ navadna laž in kvečjemu bedast izgovor za njihovo popolno nesposobnost opravljanja dela, ki jim je bilo zaupano. Težke besede, vendar pa drugega pojasnila, kot laganje in skirvanje nesposobnost ni. Na žalost ravno takšni kvazi "mojstri", uničujejo ugled akadamskega sveta.

(ja, obstoj in izjave takšnih akademskih "mojstrov" me neizmerno žulijo...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ARNES širi hrbtenično omrežje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
327145 (4783) jype
»

DNS: .si tld, register, registrarji in postopki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
625457 (5457) jype
»

Seznam DNS strežnikov slovenskih ponudnikov internetnih storitev:

Oddelek: Omrežja in internet
1610545 (9972) Tilen
»

Imperij v trgovini s porcelanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8121541 (1463) roscha
»

SiOL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11320412 (12875) goba

Več podobnih tem