Forum » Omrežja in internet » [Clarkconnect + Samba]Počasna hitrost prenašanja datotek iz Winxp sp2 na CC
[Clarkconnect + Samba]Počasna hitrost prenašanja datotek iz Winxp sp2 na CC
W3by ::
Živjo Linux friki .
Pred kratkim so se mi pojavili problemi z sambo in filesharingom. Clarkconnect sem upgradal na verzijo 4.0, zamenjal pa sem tudi disk (300gb WD SATA), ki ga imam povezanega preko kontrolerja (Silicon Image, Inc. SiI 3112 [SATALink/SATARaid]), ker je plata zelo stara, star pa je tudi procesor (Celeron 417.63 MHz). Vendar je bila prej hitrost večja, kljub počasnemu procesorju.
Trenutna hitrost zapisovanja na server je cca. 300kb/s, branja pa 3 mb/s.
Branje je sprejemljivo, problem pa je pisanje. Datoteke prenašana server z zelo majhno hitrostjo (npr. 2 gb slik je nalagalo par ur )
Če morda kdo ve za rešitev bi se priporočal!
EDIT: Pozabil napisat hitrosti kartic
Notri sta 2 kartici, obe 100mbit (Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+)
Pred kratkim so se mi pojavili problemi z sambo in filesharingom. Clarkconnect sem upgradal na verzijo 4.0, zamenjal pa sem tudi disk (300gb WD SATA), ki ga imam povezanega preko kontrolerja (Silicon Image, Inc. SiI 3112 [SATALink/SATARaid]), ker je plata zelo stara, star pa je tudi procesor (Celeron 417.63 MHz). Vendar je bila prej hitrost večja, kljub počasnemu procesorju.
Trenutna hitrost zapisovanja na server je cca. 300kb/s, branja pa 3 mb/s.
Branje je sprejemljivo, problem pa je pisanje. Datoteke prenašana server z zelo majhno hitrostjo (npr. 2 gb slik je nalagalo par ur )
Če morda kdo ve za rešitev bi se priporočal!
EDIT: Pozabil napisat hitrosti kartic
Notri sta 2 kartici, obe 100mbit (Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+)
- spremenil: W3by ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kubuntu zmrzneOddelek: Operacijski sistemi | 1445 (1183) | Maryk |
» | (x) ubuntu internet nehal delatOddelek: Operacijski sistemi | 1738 (1500) | motorc |
» | gonilniki po instalaciji xp sp 2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2360 (2166) | Jakka |
» | Linux računalnik - router / 2. mrežna ne obstaja?Oddelek: Omrežja in internet | 1644 (1563) | Brane2 |
» | Mrežna kartica v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1057 (920) | dr.J |