Forum » Strojna oprema » Prazgodovinski SIMM ram na 486 DX4 100 MHz
Prazgodovinski SIMM ram na 486 DX4 100 MHz
tony1 ::
Zdravo!
Na eno prazgodovinsko računalo sem se spravil namestiti eno mini FreeBSD distribucijo, ki bo opravljala delo požarnega zidu. Za to bi bil ravno pravi en star comp, s 100 MHz 486 AMDjevim procom (in še VLB vodilom ).
Težava je v tem, da imam noter trenutno iz vseh vetrov zmetanih 24 MB 72 pinskega RAMa, ker pa je minimum za normalno delovanje firewalla 64 MB RAMa, sem hotel v to kišto dati (brezhibnih) 4x 16 MB 72 SIMMa (ki je bil v 200 MHz pentiumu iz leta 1997). Iz neznanih razlogov pa potem kišta ne deluje več.
Zanima me, če ima kdo kakšno idejo, v čem je fora Je možno, da 486 ne zna nasloviti 16 MB velikega modula rama?
Na eno prazgodovinsko računalo sem se spravil namestiti eno mini FreeBSD distribucijo, ki bo opravljala delo požarnega zidu. Za to bi bil ravno pravi en star comp, s 100 MHz 486 AMDjevim procom (in še VLB vodilom ).
Težava je v tem, da imam noter trenutno iz vseh vetrov zmetanih 24 MB 72 pinskega RAMa, ker pa je minimum za normalno delovanje firewalla 64 MB RAMa, sem hotel v to kišto dati (brezhibnih) 4x 16 MB 72 SIMMa (ki je bil v 200 MHz pentiumu iz leta 1997). Iz neznanih razlogov pa potem kišta ne deluje več.
Zanima me, če ima kdo kakšno idejo, v čem je fora Je možno, da 486 ne zna nasloviti 16 MB velikega modula rama?
Mislim, da sem ugotovil v čem je štos V kišti je bil FPM SIMM ram, "ta novi" je bil pa EDO SIMM.
In očitno plošča ne podpira EDO rama...
In očitno plošča ne podpira EDO rama...
Se strinjam, rabim nekaj malo novejšega... (po možnosti na plošči s PCI vodilom )
Hudič je tudi v tem, da nimam nobenih navodil od te plošče za 486ko, iskanje po googlu pa ne daje pametnih rezultatov...
Hudič je tudi v tem, da nimam nobenih navodil od te plošče za 486ko, iskanje po googlu pa ne daje pametnih rezultatov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 486 DX4s kateri RAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1106 (1019) | Tomay |
» | 486 ali neki tazgaOddelek: Strojna oprema | 1545 (1145) | the_unborn |
» | RAM in win2k (oz. kako instalirat win2k na comp. z 40MB rama)Oddelek: Operacijski sistemi | 1488 (1203) | andrej |
» | Kako pospešit Pentium 100 PC? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3871 (3265) | AtaStrumf |
» | Nadgradnja notbukaOddelek: Pomoč in nasveti | 1000 (896) | Jaxx |