» »

Satelitska TV

Satelitska TV

jan020 ::

Zanima me, kaj potrebujem za gledanje 2 sprejemnikov satelitske in tudi zemeljske televizije. Rabil bi na lokaciji Hočko Pohorje (to je vikend naselje nad Hočami pri Mariboru). Rad bi, da bi lahko vsak televizor gledal svoj program (ali satelitski ali zemeljski). Zanima me tudi, če obstaja satelitski krožnik za sprejem zemeljskih programov. Trenutno nimam ne satelitskega krožnika, ne zemeljske antene.

brezimni ::

Po pravilu bi mogel imeti krožnik, glavo z razdelilnikom na 2 sprejemnika, in še 2 sprejemnika, če pa imaš malce drotarske žilice pa lahko vse priklopiš na navadno glavo (za 1 sprejemnik) (LNB), vendar bo potem včasih kakšen kanal zmanjkal (med prestavljanjem kanalov), sem imel tako zvezano. Pa še malce več kablov je. Najbolje kupit digitalni sprejemnik, saj analogni so že tako za v muzej. Sobnih programov pa mislim da ne boš mogel gledati s krožnikom, ker ima čisto drugo frekvenčno območje kot pa zemeljski signal. Lahko uporabiš isto 1 sobno anteno za 2 tvja, uporabiš samo razdelilec. V Mariboru je firma Proel (na Kardeljevi), ki se bavi z satelitsko, kabelsko in pa zemeljsko TV.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

slovenski tv programi v Avstriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
517271 (5652) diler515
»

satelitska

Oddelek: Zvok in slika
6858 (662) krebs11
»

Kupil bi Satelitsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5015998 (14458) mumbo
»

Satelitska antena