» »

Hard disk Seagate

Hard disk Seagate

ernesto ::

Pozdravljeni

Imam težave z diskom Saegate 320gb. Disk je postal zelo zelo počasen. Ko berem iz njega ali pišem mi vse "šteka". kopiranje iz diska C na disk D (isti disk - razdeljen na tri particije) traja nenormalno dolgo ( 8Gb - 1.2 uri).
KO sem testiral hitrost copiraje je bil rezultata 3 Mbytes Na sekundo -ali je to to?
Ali ima kdo kakšno idejo kaj naj bi bilo narobe?

Disk je bil preverjen z Seatools,ki je pokazal da je vse OK.

branky ::

Verjetno deluje v PIO načinu...

amigo_no1 ::

Sata ali IDE izvedba diska ?
Katero matično ploščo imaš ?
Uporabljaš 40 žilni namesto 80 žilnega kabla (samo za IDE) ?
Kateri OS ? Kako imaš nastavljeno v Biosu ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

nonenone ::

sata1 imajo 150 Mb/s, sata2 300 Mb/s, novi diski segate z novo funkcijo pa baje 3Gb/s-jaz sem takega kupil, neka njihova nova tehnologija

bluefish ::

seveda, in zebra izgubi proge. :(

po moje tud, ampak nek disk moraš kupit, matrox sata me je preveč zafrkaval, enkrat zgine drugič se pojavi, tale saj dela, lp

Azrael ::

Testiraj disk z njegovo diagnostiko. Povezave najdeš v tej temi. Za diske Seagate je namenjeno orodje Seatools. Če je z diskom ali drugo strojno opremo kaj narober, bo diagnostika napako odkrila in tudi svetovala nadaljne postopke.

Če pa je, kar se tiče strojne opreme, vse v redu, potem pa se bo iskalo napako v Windows.
Nekoč je bil Slo-tech.

Mih@@ ::

@zdrago: napača. SATA 1 ima prenos 150 MB/s (ne Mb), SATA 2 pa 300 MB/s. V teoriji. V praksi diski ne dosegajo hitrosti vodil (najhitrejši so nekje na 70 MB/s). 3 Gb/s pa je približno isto kot 300 MB/s (oz. vsaj dovolj blizu za proizvajalce diskov), se pa zadnje čase pri SATA čedalje več uporablja vrednost v Gb/s (kar je nekako prav, ker se podatki prenašajo bit po bit)

verjamem da je tko, tisto sem prebral v navodilih ko sem kupil disk, proizvajalci marsikaj obljubljajo in pretiravajo, lp

OldSkul ::

Jst mam isti problem. Gre za sata 320gb disk, ki edla izjemno počasi. CPU mi zabije do 100% medtem. Ko ga odstranim deluje vse spet hitro. BTW imam že dva diska v rač. ta je tretji.

Fizikalko ::

PIO mode?

OldSkul ::

In kje to vidim.

Spock83 ::

V device managerju, pod IDE/ATAPI controllers (Nekaj takega). Spremeniš na DMA

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320607535 (64935) hariscorale
»

Trdi disk SATA, SATA2

Oddelek: Pomoč in nasveti
299822 (4135) SuperVeloce
»

Hitrost diskov in matična plošča ?

334362 (3993) thebaloh
»

menjava diska v prenosniku na 7200 obr/min

Oddelek: Pomoč in nasveti
393618 (2879) urosp
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

262732 (2404) muzičar

Več podobnih tem