» »

problem z monitorjem oz. grafiko

problem z monitorjem oz. grafiko

pesnik ::

zdravo...
očitno se mene drži smola kajti komp me neprenehoma zaje*ava....
prej se je sliki totalno strgalo. dobesedno jo je po sredini ukrivilo navznoter in slika je plesala ko ponorela... vse se je treslo!!! in po parih sekundah se je ekran zatemnil in potem mi je napisalo kot da je nekaj narobe z driverjem za grafično... ko sem računalnik resetiral se je slika še zmeraj tresla in tkoj ko sem prišel v namizje mi je spet javilo napako na driverjih... nekaj v smislu nv4_displ...

ko sem zamenjal monitor (prej sem imel 19") s 15" je slika ok... vendar mi še zmeraj takoj ko pridem v namizje javi napako... zagnal sem tudi v varnem načinu in si naložil najnovejše driverje, vendar nič ne pomaga...

prosim za pomoč... če bi moral to objaviti kje drugje se opravičujem oz. če je bila taka tema že kje objavljena....

lp
aleš

jat2406 ::

Najverjetneje je res nekaj narobe z gonilnikom.
Nisi pa napisal, kako točno je do napake preišlo. Nenadoma? Po menjavi monitorja ali česa drugega?
Glede da javi "nv4_disp.." domnevam, da je grafična kakšna Nvidia?!
Običajno moraš v takih primerih najprej odinštalirati gonilnik in potem ponovno inšatalirati novega.
Seveda tudi gonilnik za monitor, če ga OS ne prepozna sam.
Da slika na 15" monitorju deluje je najverjetne razlog v frekvenci osveževanja, ki je 19" ne pozna, pa zato zvije sliko.
Nekateri monitorji pri nepodprti frekvenci osveževanja samo zvijejo sliko ali utripajo, drugi pa sploh ne pokažejo slike.

do napake prihaja že nekaj časa... a ponavadi pride nenadoma, ekran potemni in pokaže tisto sporočilo z navdili, vendar sem zmeraj računalnik resetiral in potem je nekaj časa delalo ok in potem spet... vendar nikoli ni bilo zraven brata, ki se malo bolje spozna na to, ampak tudi potem ko je naredil po navodilih je bila stara zgodba...
ko sem računalnik dNES poskušal pozneje prižgati je že takoj po prižigu napisalo kot neko opravičilo da windovs neki ne dela... nisem prebral natančno... in spodaj so bile možnosti za varen zagon in podobno... vendar kar koli sem pritisnil, nomalni zagon ali varni zagon je bilo zmeraj isto...oz na konco ko sem poskušal v tretje po parih urah se monitor ni niti malo odzival... in potem sem izklopil elektriko in od takrat ne tikam več... se že bojim da sem že kaj narobe naredu...

glede monitorja pa...monitor je bil v delovanju že nekaj tednov prej in je do sedaj deloval ok... potem pa kar naenkrat... in kako bi se dalo to težavo rešit??

hvala za odgovore!!
aleš

jat2406 ::

Vzrok je lahko tudi umirajoča grafična.
Če so težave samo z enim monitorjem, potem bi moral rešiti problem z goniniki na drugem (15") in videti kaj se zgodi po zamenjavi monitorjev.
Druga možnost je zamenjava grafične in potem videti, kaj se dogaja.
Če napišeš da se je "po vklopu kar nekaj napisalo" ni ravno v pomoč. Ko ti OS ponudi opcije zagona običajno pove, da ni bil pravilno zaustavljen

oki bom probal kupiti med tedno kje novo grafično... paa povem če bo potem delalo...drugae pa e imate kakšen predlog pa kr naj kdo kaj napiše...

lp
aleš

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi kar ugaša

Oddelek: Pomoč in nasveti
452125 (1784) mojo31
»

Zanimiv problem z računalnikom

182463 (1952) chrush
»

problem nvidia 9800 GT 512

241856 (1123) zachov
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Operacijski sistemi
190297721 (25378) Skrat
»

frekvenca osvezevanja

Oddelek: Zvok in slika
171700 (1489) miranpozar

Več podobnih tem