Forum » Programska oprema » Sesuvnaje xp-jev!!!!!
Sesuvnaje xp-jev!!!!!
Arzen ::
Računalo vsebuje:
800 Duron (ni navit)
ABIT KT7 ATA 66
256 MB
IBM 30GB 7200 ATA 100
MX 400 TV-out
SB Live
mrežna kartica
DVD Hitachi
CD ROM LG
CD-RW Sony 12x8x32
OS - Win 2000 Pro delovalo brez problema cca 1 leto.
Zdaj sem naložil XP pro delujejo super - problem pa je v tem da se kar naenkrat sesujejo in to ko računalnik ponovno prižgeš ali pa ko ga resetiraš. Sesuvajo se različno, včasih takoj po inštalaciji pa še ni inštalirano nobenih gonilnikov itd. včasih po enem tednu dela z njimi z vsemi programi od Worda, Corela,... ter gonilniki. Sesujejo se tako da napišejo takoj ko se pokaže (1 sekunda) uvodna slika da sistema ne more naložiti ker manjkajo neki sistemski dokumenti ki jih ne napiše ampak samo da se nahajajo v system32. Ne moreš jih dvigniti niti v varnem zagunu, skratka nič ne pomaga. Kaj bi lahko bilo narobe? Imate kakšno idejo ali izkušnjo?
Hvala!
800 Duron (ni navit)
ABIT KT7 ATA 66
256 MB
IBM 30GB 7200 ATA 100
MX 400 TV-out
SB Live
mrežna kartica
DVD Hitachi
CD ROM LG
CD-RW Sony 12x8x32
OS - Win 2000 Pro delovalo brez problema cca 1 leto.
Zdaj sem naložil XP pro delujejo super - problem pa je v tem da se kar naenkrat sesujejo in to ko računalnik ponovno prižgeš ali pa ko ga resetiraš. Sesuvajo se različno, včasih takoj po inštalaciji pa še ni inštalirano nobenih gonilnikov itd. včasih po enem tednu dela z njimi z vsemi programi od Worda, Corela,... ter gonilniki. Sesujejo se tako da napišejo takoj ko se pokaže (1 sekunda) uvodna slika da sistema ne more naložiti ker manjkajo neki sistemski dokumenti ki jih ne napiše ampak samo da se nahajajo v system32. Ne moreš jih dvigniti niti v varnem zagunu, skratka nič ne pomaga. Kaj bi lahko bilo narobe? Imate kakšno idejo ali izkušnjo?
Hvala!
- spremenil: Arzen ()
rap3r ::
Jp to se tud men dogaja sam sam ko je sistem navit, pa tud če je čist za mal! Fora je da ti pride do napake v datoteki system pod windows\system32\config\jz mam tko za usak primer to datoteko vedno nekje skopirano! Skopirš pa jo lahk z bootom cdja od xp in daš recovery console pa tm daš copy pa ga preimenuješ v repair naprimer...ko se ti pa sesuje ga pa nazaj v system, sam redno jo skoperi ker se skoz spreminja in v njej so nastavitve! Drgačne rešitve ne poznam! Poglej pa v bios, sploh pod nastavitve za ram in disk probi smart izklopt al pa udma, pa boš vidu če je isto!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Me ::
Ja jst sm mev isto tezavo k sm biv na lanu in mi je kr sfukal vse MPr-je pa vse slike!U cem bi bla tezava nism ugutovu a so mogoce drajverji za graficno?
Kl3m2i
webblod ::
hm... Jaz sem problem rešil po načelu:
pametnejši odneha...
in tako zopet na mojem računalu kraljujejo W2K SP2!
pametnejši odneha...
in tako zopet na mojem računalu kraljujejo W2K SP2!
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
Yurko ::
Tut men se je podobno dogajal. Pa ni hudič, me že ne bo en OS zajebaval.
Sem inštaliral 4in1 (quick install) in odtlej kein probljem at all. Pa mi mašina laufa 24ur online in je server za net po bajti, na njem pa skoz laufa edonkey. Aja plata pa je Abit KG7.
LP, Yurko
Sem inštaliral 4in1 (quick install) in odtlej kein probljem at all. Pa mi mašina laufa 24ur online in je server za net po bajti, na njem pa skoz laufa edonkey. Aja plata pa je Abit KG7.
LP, Yurko
ChiefThunder ::
hmm, mogoče je problem v ramu... vsaj simptomi so takšni. svetujem testiranje le-tega oz. če lahko, dobi zamenjavo in probaj. pa dej še bios resertirat, škodt ne more.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
krucymucy ::
Yurko: a če si dal na normal instal, se ti je pa sesuval... ja quick install pa res še nisem probal!
Sicer pa se jest tud ne sekiram več, sem šou nazaj na w2k... manj sekiranja, in kletvic...
Sicer pa se jest tud ne sekiram več, sem šou nazaj na w2k... manj sekiranja, in kletvic...
Ja sm probu skor use.Za zacetk sm zbrisu pa se enkret nalozu.QL dela cez dan al 2 isto.Rama mam dost in tutu ql dela k sm ga mev na ME je delal ...BIOS pa nis nc drku k ne razumem zakwa bi mev BIOS kej zveze.AJA pa windowsi so updatani !!Pa drajverje 4 in 1 sm mev tut instalerane in nic ni spremenil!!!!!!!!!zdej sm se enkrat nalozu XP pa mi se ql delajo.Sam pr men je bla tut moznost da ga je LAN s****,kar ni nc novga.
Kl3m2i
Highlag ::
Pa kje folk najde kesh za Pro verzije? >:D
Sicer pa se windowsi ne sesuvajo kar brez veze. Ponavadi pustijo za sabo kake obremenilne dokaze.
Če je pri meni kaj narobe grem najprej v Event-viewer pogledat če tam kaj piše.
Potem šele iščem vzroke kje drugje. Sicer pa men delajo brez problema že od jeseni :D
Sicer pa se windowsi ne sesuvajo kar brez veze. Ponavadi pustijo za sabo kake obremenilne dokaze.
Če je pri meni kaj narobe grem najprej v Event-viewer pogledat če tam kaj piše.
Potem šele iščem vzroke kje drugje. Sicer pa men delajo brez problema že od jeseni :D
Kwa je to kaksn program (Event-viewer)?Ja sej pr men je biv pomoje razlog LAN-Party sej men tut zdej vec ne dela tezav!
Kl3m2i
burekar ::
Kaj pa za windows update še nikol niste slišal?
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
matejck ::
Pri meni pa ni problem v lanu , to sploh ne. Imamo povezavo ki je stalna. kadar se nam zljubi zašpilamo kakšno in prav nič ga ne serje. Povezani smo tudi na internet preko serverja ki ima inštaliran OS Win xp professional kakor tudi jaz.Se pa zgodi,da res kdaj "zabluzijo" po svoje.Moram priznat sam :O hudo pa spet ne...8-O Mal sa čudni.
bexl ::
Men so se pa xp-ji sesuval zarad driverja od
thrustmaster dual digital 2 gamepada !:D
thrustmaster dual digital 2 gamepada !:D
kako je lepo biti glup!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30059 (13493) | darkolord |
» | POMOČ: Blue screen- stop:0x0000008eOddelek: Pomoč in nasveti | 2048 (1877) | Jankolovski |
» | Prokleto domace omrezje.Oddelek: Omrežja in internet | 3273 (2215) | darkolord |
» | Računalnik pada v restartOddelek: Pomoč in nasveti | 1771 (1516) | DbLinny |
» | VIA 4in1 in Win2k/WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1509 (1107) | destiny |