» »

Masazna kad Kolpa San

Masazna kad Kolpa San

BigWhale ::

Žal se točnega modela ne spomnim, vendar, se mi zdi, da je pri večini kolpa san kadi priklop podoben. Kad ima samo vodno masazo in ima na robu pnevmatsko stikalo za vklop in izklop masaže, ter regulator moci za sobe.

Ko so majstri priklapljali kad, so priklopili vse tako kot treba (naj bi), kasneje, ko so v novogradnji priklopili se elektriko se je iz kopalnice zaslisalo zamolklo bobnenje. Takrat je bilo nekaj ljudi v hisi in temu ni nihce posvecal pozornosti. Izkazalo se je, da je ropot prihajal od masazne kadi.

Ali lahko kdo opise, kako je zgledalo, ko je priklapljal tako kad in kaj mora kad 'poceti', ko je pod napetostjo.

Da bi se kar tako samo od sebe vklopila in zacela brneti je rahlo cudno, nevem sicer kako deluje tisto pnevmasko stikalo za vklop in izklop ampak, se mi zdi, da je ravno v tem problem.

Mora biti kad morda napolnjena z vodo pred prvim priklopom?!

Knjizica, ki jo prilozi zraven Kolpa San je precej skopa z informacijami.

minime ::

Na hitro sem vprašal ...veze :D
Voda mora bit.

Nalij vodo vsaj 5 cm nad šobami in zalaufaj. Če dela je ok, drugač pa servis ....

Guardian ::

Zamolklo bombnenje se sliši ko vklopiš pumpo kadar je kad prazna ali je premalo vode. :) Da bi se pa kar sama vklapljala in izklaplaja je pa najbrž stikalo fuč. Instalacija pa res ni nobena umetnost... priklopiš priklopiš fazo, nulo in ozemljitev in to vsa umetnost :) ...in nič vode ni treba nalivat v kad, pred prvim vklopom. Edino razkužilo je fajn pognat skozi, preden se boste masirali ;)

Se mi je zdelo, da bo verjetno stikalo fuc, saj se pumpa vklopi takoj, ko pride strom. :) Pritiskanje na stikalo ne da nekih rezultatov. :)

Za stikalo pise, da je pnevmatsko, ker se na te stvari ne spoznam ravno najbolje, samo ugibam, da deluje na nekem principu nad/podtlaka, saj gre od stikala do motorja le ena cevka. Zaradi varnosti verjetno, da stvar ne bi zalila voda.

Highlag ::

Čisto možno je da je tista cevka samo kje sneta. Stikalo je bilo vklopljeno potem pa se je cevka po pomoti snela ali poškodovala. Pri montaži se rado zgodi, da kakšne grobe roke poškodujejo kakšne krhke dele.. :P
Never trust a computer you can't throw out a window

Mah ni bila sneta, sem preverjal. Tudi ob pritisku na stikalo ni nikjer nic 'sikalo', kar bi dajalo vedeti, da kje kaj 'pusca'. :))

Eh, brez veze, preden se je kad vgradila sem jo hotel sprobati, sedaj je pa zadeva vzidana... we'll see... :)

Malajlo ::

BW, kako si rešil zadevo? Meni je sčasoma tole zahtevalo vedno bolj energičen pritisk, zdaj pa še to ni dovolj. Do cevke pod tipko ne morem, ker je, jasno, obzidana.

Probavam se spomnit. Vem, da je bil serviser na obisku, samo se mi zdi, da je takrat vse delalo tako kot treba in ni potem nic naredil. Men se zdi, da sem tisto cevko od stikala enkrat vmes snel in jo nazaj gor nataknil. Verjetno ti stikalo slabo tesni in zato ne deluje najbolje.

Zdaj po sedmih letih se sprasujem kolk je bla investicija sploh smiselna. Tolk enga ropotanja za mehurcke. :> Pa se mehanizem za odpiranje in zapiranje kadi je crknil in zdej vse skupaj po kavbojsko pocnem.

Malajlo ::

Sej čep je mene tudi skrbel, sploh da bi otroci stopal nanj. So navajeni, da ga izvlečejo in odložijo na rob. Po 12 letih imam samo s tisto pnevmatiko problem. Bom lego technic zmontirou.
Tolk enga ropotanja za mehurcke - je cel žur dat žajfo not pa fuuuul pene nardit. Tudi ropotanja ni slišat več tko zelo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomivalni stroj ne dela (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5021878 (5391) BCSman
»

Pralni stroj - Spustil vodo?

Oddelek: Loža
133274 (2985) matobeli
»

Osvetlitev kopalne kadi

324119 (2894) McBoby
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

569557 (7192) _pobesneli_
»

Predelava stikala za V/I računala

241885 (1552) DimmniBurek

Več podobnih tem