» »

Avid Xpress

Avid Xpress

lazar.j ::

Zanima me, kje in kako se v Avid Xpressu nastavi,da mi bo Avid zajel film iz kamere preko zunanje DV kartice, ki je priključena na računalnik z USB 2 kablom. Sedaj lahko film zajemam samo preko Fire Wire kabla direkt iz kamere na računalnik. Rad bi zajemal preko zunanje DV kartice zato, da bi lahko na njo priključil še TV in VCR.

maptnh ::

Afaik se ne da. (mojo-ta verjetno nimas?)

Zajemas lahko samo cez firewire. Za analogne vire pa rabis mojo-ta ali pa kaksen drug ad konverter.

Kaj sploh je zunanja dv kartica na usb2?

lpm

lazar.j ::

Kartica je Pinnaclova MovieBox Plus USB (200€) A/D pretvornik in ima FireWire vhod iz nje pa gre na računalnik preko USB 2 kabla (tukaj sumim, da ne pride do komunikacije zAvid-om)

aljazh ::

Škoda, da nisi kupil kaj takšnega od Canopusa. Mislim, da tale model ne bi smel biti bistveno dražji, ima pa tudi FireWire povezavo z računalnikom.

lazar.j ::

Pinaclovo kartico lahko na srečo vrnem. Ne vem pa, če ima ta C55 audio izhod, da bi lahko montažo hkrati gledal na TV, bom vprašal na Rap-ing, tudi za ceno. Mislim, da ima audio izhod ADV 110.

IceIceBaby ::

Pinnacle je consumer zadeva, medtem ko so te Canopusi že pro. Sigurno se pozna razlika v kakovosti, je pa tudi precej razlike v ceni. Pri Canopusu pač za tistih 250? dobiš samo pretvornik, Pinnacle pa ti da zraven še software, mikrofon, greenscreen...

Primerljive priključke kot jih imaš na movieboxu boš dobil šele z Canopus ADVC 110, ki pa je skoraj 2x dražji. Če gre za resno delo in software že imaš se mogoče splača stegniti in kupiti Canopusa, v nasprotnem primeru pa bi se pomoje splačalo probati še tisti PCI varjanto, če bo zadeva kaj boljša.

lazar.j ::

Poskusil sem tudi Pinnaclovo PCI varianto pa tudi ni šlo. Verjetno bom res moral poizkusiti s Canopusom ADV C55 (396€) ali pa še boljšim, ki celo popravi kvaliteto slabše slike iz VHS-a.

lazar.j ::

Sedaj pa imam drugo težavo. Ko obdelujem sliko v Avidu jo vidim preko kamere na TV. Ko pa hočem sliko zajeti iz VCR preko kamere ali Pinnaclove kartice pa to v Avidu ne gre ali pa ne znam. Slika je samo na desnem ekranu Avida, gumba za snemanje pa ne morem aktivirati (napiše mi, da v kameri ni kasete, kar je res kadar mi kamera služi kot D/A pretvornik). V Pinnaclu je bilo to možno.
Preostane mi samo še da poizkusim s Canopusovo kartico ADVC 110 (400€) ali ADVC 300 (680€) pri katerih je v opisu, da sta kompatibilni tudi z Avid Xpresom.

IceIceBaby ::

Pinnacle Studio, ki si ga dobil zraven MovieBoxa ti pa ne zadošča ?

lazar.j ::

Ne. ker je to igračka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira pretvornika iz composite video v FW ali po drugi poti v PC

Oddelek: Zvok in slika
81445 (1275) Scotch3M
»

tv izhod za compaq 6720s

Oddelek: Pomoč in nasveti
72388 (2319) zcetrt
»

Program za montažo filmov...

Oddelek: Zvok in slika
327805 (7439) martinsm3
»

Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?

Oddelek: Kaj kupiti
62199 (2128) kurjač
»

VHS --> DivX

Oddelek: Zvok in slika
81564 (1282) zdravc

Več podobnih tem