Forum » Strojna oprema » Ventilator na box hladilniku cvili!
Ventilator na box hladilniku cvili!
joze ::
Torej računalnik je star en mesec. Pred nekaj dnevi se je začelo cviljenje, ki ni zelo glasno, je pa moteče in počasi žre živce. PO odprtju škatle, sem ugotovil, da brez dvoma cviljenje povzroča box hladilnik AMD oziroma njegov ventilator. Zanima me, če lahko samo kupim nov ventilator in ga namestim in če je možno, kakšen ventilator naj kupim. Celega hladilnika ne bi menjal, ker dobro opravlja svojo funkcijo.
Hvala
Hvala
Čmrlj ::
Seveda da lahko zamenjaš ventilator.Vzeti moraš pa mislim, da 80mm.Vzami takega s čimboljšim pretokom in čimmanj db.Kaj takega recimo klik
DJ MartiNi ::
Doma imam en box hladilnik od AMD Athlon64 3500+ (s939) in ima gor 7x7 vent. Ne vem kako je z AM2 procesorji. Ali imajo ravno take hladilnike kot starejši 939 ali ne.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
nonenone ::
originalni je 8x8, ki ga dobiš v boxu, sicer pa ga zmeri pa bo, od šraufa do šraufa izmeri in kupi enakega, pazi da ima največ 21 db hrupa, čez je že preglasno, lp
lahko je tud 9x9 z nastavkom-distančnik, tako imam jaz, važna je razdalja med vijaki, kupi pa se v comtronu v btc
ventilator je privit z vijaki v rebra, to se sname in privije drug ventilator, to res ni nobena umetnost, treba je samo najti tih ventilator maximalno 21 db in zadosti hiter, tam nekje 2500-2600 vrtljajev, to se lepo kupi v comtronu v btc, imaš dosti ventov na izbiro, vijaki so itak priviti v sama-med rebra-vrezani, luknje ne smejo biti širše pač od reber, treba lepo izmerit
na ventu so puščice, tu se dela napaka, puščica mora gledat navzdol v ventilator, ne gor, drugače se ti bo pregrevalo, zrak mora pihat v vent proti procesorju, to je najbolj pomembno, ventilator pa lahko fiksiraš na rebra na 101 način-tudi zalimaš ga lahko, če pa šraufaš, snemi rebra, da ne boš slučajno šraufal na procesorju, ker grejo šraufi težko not in boš kaj polomu-obvezno snemi hladilnik in zamenjaj vent, lp
Hvala za izčrpno pomoč.
Naročil sem 8x8 hladilnik, še preden so se tukaj pojavili dvomi, da je lahko tudi manjši.Jutri ga dobim, če bo pasal ga bom pritrdil z vijaki, v nasprotnem primeru pa ga bom prilepil.
Naročil sem 8x8 hladilnik, še preden so se tukaj pojavili dvomi, da je lahko tudi manjši.Jutri ga dobim, če bo pasal ga bom pritrdil z vijaki, v nasprotnem primeru pa ga bom prilepil.
Ventilator na originalnem AMD box hladilniku je res 7x7 in sploh ni pritrjen z vijaki ampak je na njega zataknjen s plastičnim distančnikom. Sam sem najprej s hladilnika staknil ventilator, potem še distančnik, nakar sem distančniku porezal nastavke za original ventilator in na njega s sekundnim lepilom prilepil 8x8 ventilator. Na koncu sem vse skupaj zataknil nazaj na hladilna rebra in zdaj spet uživam v tišini.
Še enkrat hvala vsem za pomoč.
Še enkrat hvala vsem za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nov cpu coolerOddelek: Pomoč in nasveti | 1671 (1430) | KTr1sk |
» | Katere komponente...Oddelek: Kaj kupiti | 1209 (1017) | T-Majo |
» | Hlajenje za x800 GTO2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1910 (1392) | BaRtMaN |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8101 (6361) | DjTonic |
» | Vulcano 7+ piskanje ob zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 921 (866) | Azrael |