» »

VHS --> DivX

VHS --> DivX

zdravc ::

Doma imam precej video materiala posnetega z video kamero (10 let). Najprej sem imel navadno VHS, sedaj pa imam D8 (sony DC-TRV 120E). Material presnemujem na VHS kasete zaradi večje kapacitete. Kakovost posnetkov v VHS formatu za domačo uporabo je čisto dovolj. Star posneti material kot tudi nov v bodoče bi rad prestavil na CD-je v Divx format.

Kolikor sem sam lahko pridobil informacij na netu (tudi na Slo-techu) imam dve variante :

1. Zamenjava obstoječe video kartice (GeForce 2 MX400 64 tv out) z novo ATI Radeon 8500DV, ki ima tako analogni video in/out kot tudi digitalni vhod (FireWire) + TV tuner.

2. Dokup TV kartice z analognim videom in/out preko katere bi lahko prenesel vhs posnetke in pa dokup Pinnacle Studia DV s FireWire kartico.


Slisal pa sem tudi za tretjo varianto, ki bi mi nadomestila 1. in sicer, da se lahko preko kamere pretvori analogni video signal v digitalnega, vendar je potrebno nekako zaobiti blokado snemanja preko analognega vhoda.

Zanima me vase mnenje, predvsem tistih, ki se s tem ukvarjate in hkrati prosim za napotke glede pretvorbe v DivX (programska oprema, potrebna konfiguracija računalnika itd)

Moja trenutna konfigiracija računalnika je :
MB SOC-A MS-K7T TURBO-OEM-KT-133A-SB
AMD THUNDERBIRD 1,0 GH
SDRAM 256 MB PC 133-7,5
GEFORCE 2MX-400-64- TV
HDD IBM 7200 40 GB
CD RW TEAC 16/10/40
WIN 98SE

Hvala za vase odgovore.
kdor zna pa žih
  • spremenil: zdravc ()

waters ::

Kolikor jaz poznam zadevo bo prva opcija OK. Ne poznam sicer zajema za analogni signal, za naprej pa ti lahko svetujem. Ko boš film imel na računalniku imaš naslednji možnosti. Program kateri ti uredi film in ga exportira v divx je Ulead Media studio 6 -prva možnost. Druga možnost je Adobov premiere 6 v katerem boš lahko lepo uredil film in ga exportiral na disk v avi obliki. Kasneje ga z Virtualdubom in divx 5 codecom komprimiraš ( veliko poskusov da dobiš dober rezultat ) v divx film.

Upam da sem ti vsaj približno pomagal.

LP

govno ::

nabavi si firewire pci kartico in canopus napravo, ki ti super duper pretvarja analogne signale v digitalne in obratno ... super zadevca ...

Canopus ADVC100
test v Monitorju jul/avg 2002
86 kSIT, www.rap-ing.si

lp

zdravc ::

Ogledal sem si to stvar, ki je sicerr OK, vendar me vse skupaj pride dražje kot ATIjeva kartica. Pa še za staro bi verjetno nekaj dobil.

Zanima pa me, če ima kdo izkušnje z ATIjevo kartico v Win98SE. Na ATIjevi strani sem našel navodilo, da z WinME gonilniki deluje tudi na WIN98SE.
kdor zna pa žih

SasoS ::

Kolikor jaz vem ima ta zadevšna tudi blokado snemanja preko analognega vhoda...vem pa ne, kaj dejansko lahko potem posnameš in kaj ne. Privlačnost une škatlice je v tem, da ima hardwaresko kompresiranje slike in se ni treba s tem matrat procesorju...

RiNC ::

Jaz sem si tudi malo arhiviral posnetke iz kamere na cdje (divx) in sicer po naslednjem postopku: imam ATI TV Wonder na katerega sem priklopil al kamero al pa videorekorder (če sem snemal iz VHS kasete). Z novim softwerom od ATIja (MMC 7.1) sem posnel vse skup v mp2 format na največji ločljivosti+zvoku. Nato sem z FlaskMPEGom in DivX5.02 kodekom naredil posnetke, s katerimi sem več kot zadovoljen. No, kvalitete divx filmov zripanih iz dvdja ravno ne moreš pričakovat.

Odločitev je tvoja. RiN@C

zdravc ::

Pri Megahitu, kjer sem kupil računalnik so mi svetovali Pinnacle Studijo Deluxe, ki ima prav tako analogne in digitalne vhode in izhode. Pravijo, da so obe kartice ATI in Pinnacle posodili v test in da je oseba, ki je testirala oba produkta, izbrala Pinnacle kot boljšo varijanto za obdelavo videa. Je pa ta varianta tudi dražja ~ 90K.
kdor zna pa žih

govno ::

86 jurjev canopus + 10 jurjev firewire kartica ... hardwersko konvertanje!!!

105 jurjev ati tv wonder 8500dv ...

razmisli!!!

pri obeh variantah moraš imeti hiter disk ...

zdravc ::

ATI 8500DV se dobi ze za 78K.

Zakaj pa rabim se dodatno FireWire kartico, saj ima ze Canopus FireWire whod.

Disk imam IBM 7200 40GB. Sandra mi pokaze 8MB/s direkt write.
kdor zna pa žih


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316046 (10214) BorutK-73
»

Izbira pretvornika iz composite video v FW ali po drugi poti v PC

Oddelek: Zvok in slika
81445 (1275) Scotch3M
»

Adobe Premiere Pro vsesorte

Oddelek: Zvok in slika
252195 (1288) jozekuch
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286103 (5068) Tomay
»

Avid Xpress

Oddelek: Strojna oprema
91069 (969) lazar.j

Več podobnih tem