» »

Zvočna na plati ali dodatna na PCI?

Zvočna na plati ali dodatna na PCI?

nejko8 ::

Zanima me če je bolje da uporabljam zvočno kartico, ki je integrirana na matični plošči ali dodatno, ki jo tudi posedujem je pa iz prejšnjega računalnika. Imam matično asus A8N5X na kateri je 8 kanalna zvočna Realtek ALC850. Imam pa še pci kartico SB live 5.1 . Slišal sem da zvočna kartica na matični obremenjuje procesor in se mi zato bolje zdi imeti dodatno. Kaj menite vi? Ali je ta, ki je na matični boljša od SB? Aja nisem noben avdiofil in imam samo dva stereo zvočnika, zanima me pa v katerem primeru računalnik dela hitreje. Hvala za odgovore!

SaXsIm ::

neke hudo bistvene razlike ne bo, le da ima sb live malo boljše performanse za snemanje in live odjem zvoka (razni kitarski efekti na računalniku).
SaXsIm

___ ::

pri meni se pozna na basih...če dam na pci kartico so precej boljši basi(bolj čisti) kot pa na tisti zvočni k je bila na matični plošči. nevem zakaj. glede obremenjevanja procesorja...obe ga obremenjujeta. le da daš pci zvočno lahko dalj stran in s tem zmanjšaš segrevanje (kar se sicer ne pozna bistveno) na hitrosti neboš bistveno proftiral..sam vseen ti priporočan da uporablaš pci zvočno...mislim da bo bolš zvok.
posluš...lastna ušesa ti najbol prav povejo katera je bolša an.
glede hitrosti.....poskusi in boš sam vidu kako se odziva računalnik:) skor zihr je delovanje isto...al pa je razlika tako majhna da ni omembe vredna.sprobaj vse skupi pa boš vidu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ___ ()

ender ::

Čeprav Livi niso nič posebnega, imajo precej boljši zvok kot pa integrirane Realtekove rešitve. Tako da, če kartico že imaš, sploh ne razmišljaj.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

nejko8 ::

zmejeno! bom kr tale SB live uporabljal. Hvala za nasvete!:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ms-DOS igre na Windows 98 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
555868 (4634) Enron x86
»

Zvočna kartica

Oddelek: Strojna oprema
131324 (1166) kixs
»

Statika v zvocnikih (pri maticni A8N-e) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544157 (3668) Mac Gyver
»

SB Live ali zvocna na plosci?

Oddelek: Zvok in slika
111147 (971) gumby
»

Zvocna na maticni

Oddelek: Kaj kupiti
151244 (1001) cekr

Več podobnih tem