Forum » Loža » Pridobitev državljanstva!
Pridobitev državljanstva!
Lincolin ::
Zdravo!
Zanima me ali je možno kot Slovenec dobiti državljanstvo na Češkem ali Madžarskem ter koliko je kaj komplicianja in čakanja le glede tega.
Kakšni so kaj stroški?
L.P. Grega
Zanima me ali je možno kot Slovenec dobiti državljanstvo na Češkem ali Madžarskem ter koliko je kaj komplicianja in čakanja le glede tega.
Kakšni so kaj stroški?
L.P. Grega
NiMH ::
Seveda je možno dobiti državljanstvo vendar moraš živeti tam približno 10-15 let (semizdi da je tako...Ali paČ)
Mislim da ni nikjer toliko čakanja kot pri nas :P:P
Mislim da ni nikjer toliko čakanja kot pri nas :P:P
No Comment...
NBA => I LOVE this Game
NBA => I LOVE this Game
Zakaj pa bi moral toliko časa živeti?
Se ne da, da bi sedaj dobil državljanstvo?
Mogoče veš, ali je tudi na Češkem in Madžarskem zakon če želiš odpreti s.p. da moraš biti državljan določene države?
L.P. Grega
Se ne da, da bi sedaj dobil državljanstvo?
Mogoče veš, ali je tudi na Češkem in Madžarskem zakon če želiš odpreti s.p. da moraš biti državljan določene države?
L.P. Grega
koyotee ::
Poročiš se z eno bejbo in se pol locis, ce je tako manj stroskov
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
kekz ::
Hočeš reči, da je pri nas tak zakon? Da npr. Čeh pri nas ne bi morgel biti s.p. Tega sploh ne verjamem in se mi zdi popolnoma neverjetno. Čeh pri nas bi moral v glavnem imeti enake pravice kot Slovenec. Ne rabi posebnih dovoljenj za stalno bivanje ali zaposlitev.
Če bi Čeh hotel odpreti s.p. v Sloveniji je kot prvo, da mora biti državljan Sloveniji. Prav tako ne more odpreti bančnega računa v Sloveniji ali vzeti kredita... ker ni Slovenski državljan.
Dvomim, da je tudi obratno, ker Češka mi ne deluje dobro razvita država, saj mislim tako!
L.P. Grega
Dvomim, da je tudi obratno, ker Češka mi ne deluje dobro razvita država, saj mislim tako!
L.P. Grega
Tole boš moral pa malo podkrepiti s kakšnimi verodostojnimi viri.
Meni nihče, ampak prav nihče ne prepoveduje, da odprem račun v Avstriji (ali na Češkem). Sploh ne bi bil prvi in edini. Nihče mi ne prepoveduje, da zapovem delodajalcu, da mi plačo ali del nakazuje na ta račun v Avstrijo (ali na Češko).
Kredit v Avstriji sem pred leti že imel in pač nosil vsak mesec tja šilinge. Če ti ga dajo ...
V Avstriji ali na Češkem sem lahko lastnik podjetja in najbrž tudi v s.p. obliki (ali kar pač tam že imajo).
Od kod ti ideja, da Češka ni razvita država? Grem stavit, da sodi v prvo četrtino najrazvitejših na svetu. V malo daljnejši zgodovini je bila pa sploh sorazmerno še bolj razvita. Češka je bila industrijsko najrazvitejši del Avstro-Ogrske, kar jo je takrat uvrščalo med najrazvitejše na svetu.
Meni nihče, ampak prav nihče ne prepoveduje, da odprem račun v Avstriji (ali na Češkem). Sploh ne bi bil prvi in edini. Nihče mi ne prepoveduje, da zapovem delodajalcu, da mi plačo ali del nakazuje na ta račun v Avstrijo (ali na Češko).
Kredit v Avstriji sem pred leti že imel in pač nosil vsak mesec tja šilinge. Če ti ga dajo ...
V Avstriji ali na Češkem sem lahko lastnik podjetja in najbrž tudi v s.p. obliki (ali kar pač tam že imajo).
Od kod ti ideja, da Češka ni razvita država? Grem stavit, da sodi v prvo četrtino najrazvitejših na svetu. V malo daljnejši zgodovini je bila pa sploh sorazmerno še bolj razvita. Češka je bila industrijsko najrazvitejši del Avstro-Ogrske, kar jo je takrat uvrščalo med najrazvitejše na svetu.
Pyr0Beast ::
mene pa zanima, kako je glede dežavljanstva v Švici. Baje da moraš kr obvladat njihov jezik in pa zgodovino, da ti ga sploh -podarijo-.
Kako je pa glede Nizozemske?
Kako je pa glede Nizozemske?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Nekoč sem gledal neko oddajo od švicarskega državljanstva. Menda je to povsem avtonomna zadeva posameznega kantona in so zato pogoji čisto različni od kantona do kantona. Menda imajo po nekaterih prav nemogoče pogoje, celo na referendum te dajo, če te skupnost sprejme. Je pa zadeva lahko skoraj brez stroškov.
Po drugih kantonih so pogoji bolj normalni, vendar pa zna biti to drag špas. Takrat so omenjali, da te zna to stati 25.000 CHF.
Potem so pokazali zgodbo Italijana, ki je zamenjal (menda je bila pridobitev pogojena z vračilom italijanskega) državljantvo za švicarsko in nato zaradi tega izgubil zaposlitev, ker bi v EU rabil vizo in delovno dovoljenje.
Po drugih kantonih so pogoji bolj normalni, vendar pa zna biti to drag špas. Takrat so omenjali, da te zna to stati 25.000 CHF.
Potem so pokazali zgodbo Italijana, ki je zamenjal (menda je bila pridobitev pogojena z vračilom italijanskega) državljantvo za švicarsko in nato zaradi tega izgubil zaposlitev, ker bi v EU rabil vizo in delovno dovoljenje.
Za nizozemsko moraš pa menda biti zelo škrt (Gorenjska menda niti za generalko ni dovolj, dobiš pa nekaj + točk ) in imeti stalno prisotnost THC v krvi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
_marko ::
Jebeni Nizozemci, v laboratoriju se jezijo name, ker vzamem dražjo rokavico, ki stane par evrskih centov. Če bi jih vzel 100 bi nardil ravno par evrov razlike.
Obeenem pa stoji poleg naprave za pol mio €.
Gorenci ste dobri proti njim!
Obeenem pa stoji poleg naprave za pol mio €.
Gorenci ste dobri proti njim!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
opeter ::
Na Madžarskem lahko dobiš državljanstvo le pod pogojem, da narediš jezikovni izpit iz madžarščine ter, da se odpoveš "prejšnjemu" državljanstvu. Vsaj tako je bilo pred petimi leti.
Glede s.p.-ja: za to ne potrebuješ madžarskega državljanstva.
Glede s.p.-ja: za to ne potrebuješ madžarskega državljanstva.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Mercier ::
Lincolin, da bi v Sloveniji bil s. p. ni treba biti državljan. Prebivališče + kaj dodatnega papirovja bi pričakoval. Za EU folk celo manj, ali izenačeno z domorodci.
opeter ::
Račun v eni od tamkajšnjih bank, pa dovoljenje na Upravni enoti... mislim, da je to vse.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Saj je v Sloveniji težje odpreu d.o.o. kot pa s.p. pa še stroški so višji!
In kolikšni so stroški tam?
Zanima me še ali potem lahko s npr.Češko licenco za podjetje poslujem v Sloveniji?
L.P. Grega
In kolikšni so stroški tam?
Zanima me še ali potem lahko s npr.Češko licenco za podjetje poslujem v Sloveniji?
L.P. Grega
Mati ::
Ne vem kaj kompliciraš Grega?
Pri nas odpri doo. Imaš ga odprtega v 2 tednih. Na Madžarskem ali Češkem, pa lahko potem, kot pravna oseba odpreš poslovalnico in račun na banki itd...
Da bi se zaradi tega moral poročati s tujko in ločevati, da dobim državljanstvo in da lahko potem odprem.....
Pri nas odpri doo. Imaš ga odprtega v 2 tednih. Na Madžarskem ali Češkem, pa lahko potem, kot pravna oseba odpreš poslovalnico in račun na banki itd...
Da bi se zaradi tega moral poročati s tujko in ločevati, da dobim državljanstvo in da lahko potem odprem.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje odpreti podjetje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10565 (8881) | NikolormousB |
» | oDesk in firma v tujiniOddelek: Loža | 2973 (2550) | Eddies21 |
» | Študentsko delo v EUOddelek: Loža | 2309 (1768) | mojca |
» | EU državljanstvoOddelek: Loža | 3081 (2864) | Meizu |
» | Slovenia vs. Češka (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 31077 (28927) | jype |