» »

[Delo v tujini] ZDA, UK, ...

[Delo v tujini] ZDA, UK, ...

Microsoft ::

Skratka, iz dolgcasa, sem malo zacel brskat po internetu, kaksna je kaj procedura, da gres nekam v tujino delat. Meni sta predvsem zanimivi ZDA in UK, Nemcija in Nizozemska pa sta sicer tudi vredu drzavi, samo mi je jezik prevec tuj, predvsem pri Nizozemski.

Enivej. Ker mi birokracija ni nikoli bila pri scru, sem isakl, cez kaksne vse papirje se mores prebiti, da se lahko odpravis delati v tujino. Na zalost sem nasel vecinoma neke studentkse poletne kampe, kateri so zadnja stvar, ki me zanima.

Iscem namrec predvsem taksne stvari, ki jih mores urediti, ce se recimo odparvis v ZDA za eno leto (pogodba za dolocen cas). Prva stvar, ki mi pride na pamet, je sprememba stalnega prebivalisca. Recimo, si Slo drzavljan, zivis v nekem stanovanju sredi mesta. Kako se v tem primeru uredi naslov?
Naprej, kaksni so sploh pogoji, da lahko delas v ZDA? So kaksni zdravstveni pregledi? Potem so verjetno se letne kvote, koliko tujcev lahko pride k njim delati. Kje se da to pogledati, kdo ima prednost pri izboru oz. kaksni so kriteriji?
Se dosto pomembna je zdravstveno zavarovanje. Pri nas dokaj preprosto, v ZDA pa sem videl, da so samo zdavstveno zavarovanje "razbili" na veliko delov. Poleg tega uporabljajo neke oznake, ki mi niso poznane. 401k je ena izmed njih.
Ter seveda vsem ljubi davki. Kaksno je kaj, tako na pamet, razmerje bruto/neto? Ter, ce so cene, ki jih postavljajo delodajalci, v bruto ali neto?

To je to. Skratka, nekaj info, mogoce tudi kake strani, kjer se te stvari da najdit in prebrat. Mogoce kaka zgodba iz prve roke bi bila tudi dobrodosla.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

NavadniNimda ::

V ZDA so plačila vedno BRUTO. Od tu si moraš plačati zavarovanje, penzijo, pa tudi Stričku Samu je potrebno dati kakšen dolarček. Drži pa, da tam Država še zdaleč ni tako prekleto pogoltna kot naša, torej naj te ne skrbi preveč!8-)

Microsoft ::

V temi o IT placah je uporebnik izkotu, ki dela v ZDA napisal, da je prispevkov za letno placo 110k komaj 25%. Ce to vsaj okvirno drzi, potem je to izredno dobro v primerjavi z drzavo vseh drzav, ko govorimo o davkih. Pri nas bi za taksno placo, ki je priblizno 2M SIT bruto na mesec, dobil menda manj kot 1M neto. Boh pomagi.:\

Lestvica za odmero dohodnine in olajšave za leto 2006

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Kaj do Billa si dobil ponudbo za sluzbo? :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno zavarovanje imajo Američani za tujino?

Oddelek: Loža
212533 (2029) Pika na i
»

V Sloveniji zaradi visokih davkov težje doseči finančno neodvisnost (strani: 1 2 )

9716633 (12781) gruntfürmich
»

Koliko stane računalniški inženir v ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21758001 (44564) AndrejO
»

Če bi želel "imigirirati" v USA?

334109 (3422) BigWhale
»

Plače - Slovenija vs EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12712999 (7036) Barakuda1

Več podobnih tem