Forum » Strojna oprema » kako daleč od monitorja
kako daleč od monitorja
LordTado ::
bohdej
zanima me kako daleč je najbolš sedet od monitorja glede na velikost ,col.
sedim prbližno meter od monitrja in me zanima kako velikost bi priporočali??
tnx,čao
zanima me kako daleč je najbolš sedet od monitorja glede na velikost ,col.
sedim prbližno meter od monitrja in me zanima kako velikost bi priporočali??
tnx,čao
- premaknil iz Elektrotehnika in elektronika: Azrael ()
Poldy ::
Če misliš LCD, je pomoje minimalna razdalja ene pol metra oz. kolikor potrebuješ za branje knjige.
Pri novejših CRT se žarki (gama , ne vem) ustavijo na zraku približno 5-10cm pred monitorjem, tako da je od tam naprej varna razdalja.
Meni je najbolj zoprno, ker tudi buljim v monitor z enega metra in se potem ne morem odločiti, ali bi bral na daleč ali na blizu... najbolje da najprej gledaš z pol metra, potem pa iz 3h.
Pri novejših CRT se žarki (gama , ne vem) ustavijo na zraku približno 5-10cm pred monitorjem, tako da je od tam naprej varna razdalja.
Meni je najbolj zoprno, ker tudi buljim v monitor z enega metra in se potem ne morem odločiti, ali bi bral na daleč ali na blizu... najbolje da najprej gledaš z pol metra, potem pa iz 3h.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldy ()
STASI ::
Minimalno 50 cm, bolje je 75 cm. (povzeto iz knjige o ergonomiji na delovnemu mestu: Bodyspace).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pripravlja Apple iMace z ločljivostjo 8K? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 39004 (31103) | issak |
» | 27'' ali še večji monitor s HD resolucijoOddelek: Strojna oprema | 4534 (3681) | tony1 |
» | 37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22703 (20608) | Yoni |
» | Razlika med 22" in 20"Oddelek: Strojna oprema | 1650 (1215) | CitroX |
» | Postavitev zvočnikov??Oddelek: Zvok in slika | 3002 (2867) | gappee |