» »

Router, switch (kateri model?)?

Router, switch (kateri model?)?

bogii ::

Zdravo!

V stanovanju imam dva računalnika, ki jih želim povezati prek neta. Kaj mi priporočate - router, switch? Zanimajo me tudi točno določeni modeli (glede na razmerje cena/kvaliteta).

Hvala, lp

BladE_ ::

Najbols se ti splaca switch, ker je cenovno ugoden in enostaven za uporabo (samo kable uklops in ze spila)! Glede ruterjev pa je tko... mal dnaraj mal muzike, velik dnarja velik muzike in se vec jebanja z njim! Ce si povprecen uporabnik interneta in nimas posebnih zahtev ti priporocam switch!

LP

bogii ::

Zadeva je taka, da bom na enem prenašal torrente in to, na drugem pa bi le surfal (mam kabelski internet 12Mb/s.download,1Mb/s-upload). Se bo kaj sesuvalo zaradi nalaganja torrentov in glasbe? Na tem področju sem bolj frišn in je vsak nasvet dobrodošel.

Senitel ::

Glede na to da imaš kabelski internet in imajo kabelski operaterji običajno eno pametno idejo, da zaklenejo modem na MAC naslov tvoje mrežne kartice... Ne vem, če bo preko switcha to sploh možno rešit brez da bi imel en računalnik skoz prižgan. Če pa vzameš router potem ti pa tega ni treba (moraš samo klonirat MAC svoje mrežne kartice na njemu).
Glede torrentov moraš pa pazit v vsakem primeru. Kakšen pameten klient, ki ne vzpostavlja 754356 povezav (uTorrent) in kakšen malce bolj spodoben router (Linksys WRT-54GL (in samo GL, drugo so sranja), Asus WL-500G Premium) pa bodo stvari šibale čisto spodobno.

amigo_no1 ::

Kupi router D-link dir-100 (40€) (gre za žično izvedno).

masterpsi ::

jaz sem imel do pred 2tednov nazaj tako konfiguracijo. Problem sem rešil z 2mrežnimi karticami. Prvi PC je bil povezan na modem in drug PC. Pol pokličeš na telemach in povej MAC adress. In stvar dela za ceno 2mrežnih (ni treba kupit ruterja). Slabost pa je da mora biti prvi računalnik vklopljen (kot je že bilo povedano). če hočeš da na drugemu dela internet. No zdej pa sm kupu prenosnika in mu ne morem utaknit 2mrežnih notr, zato sem nabavil ruter. Če imaš več PCjev pač namesto drugega PCja prklopiš switch in v switch n število računalnikov. Če kupuješ switch mam jst enga viška :D :D

LP

zee ::

moj glas gre dvema že omenjenima routerjema. zakaj? povezavo vzpostavlja router sam, ti samo vključuješ računalnike v mrežo (z/brez žic) in stvar dela, da je veselje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

roli ::

Jaz imam pa tale Netgearov router in sem z njim zadovoljen.Jaz ponavadi vlečem dol torente iz enega compa in na njem tudi surfam po netu in iz drugega compa pa surfa moj oče in vse deluje OK.Za tak router je cena zelo nizka.Seveda,če imaš malo več denarja za router potem je bolje,da kupiš kaj dražjega.Ampak meni ta odgovarja tako cenovno kot po zmogljivostih.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563780 (609) c23po
»

Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
508972 (7893) MrStein
»

Povezava je, vendar zelo počasna, na speedtestu ni uploada

Oddelek: Omrežja in internet
181658 (1304) srus
»

Kaj potrebujem ...... !?

Oddelek: Omrežja in internet
81298 (1233) overlord_tm
»

ADSL+static ip + 2 racunalnika + switch

Oddelek: Omrežja in internet
322454 (2001) Poldi112

Več podobnih tem