Forum » Pomoč in nasveti » Kako združit particije?
Kako združit particije?
msedem ::
Imam Maxtor HDD 120 GB disk. Pa ko mi je kolega pred leti ga formatiro in sestavljo in to, mi je naredil 6 particij.
Zdaj pa bi ta disk rad dodal v nov pc, pa združo v en 120gb disk?
Kako naredim to?
Zdaj pa bi ta disk rad dodal v nov pc, pa združo v en 120gb disk?
Kako naredim to?
amigo_no1 ::
Brez izgube podatkov - PartitionMagic v8 in njegovi linux kloni kot npr. Qtparted.
Z izgubo podatkov: fdisk v dosu ali disk management v win2000 in xp.
Z izgubo podatkov: fdisk v dosu ali disk management v win2000 in xp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
aha tnx,
zdaj pa samo še to butasto vprašanje: kakšna je razlika med "particijo" in "logičnim pogonom"?
zdaj pa samo še to butasto vprašanje: kakšna je razlika med "particijo" in "logičnim pogonom"?
boula ::
pazi z partition magic - version 8.
Tako meni kot ze nekaterim se je zgodilo sledeče.
Particije ti res združi na isti disk, in ti ustvari takoteko -druge particije - kjer bi morali biti vsi njeni podatki. ampak ko klikneš gor ti napise access Denied- in zgubis vse podatke
jz sm sele po 1 tednu uspel dobiti le 1/3 podatkov nazaj z data recover.
ne uporabljajte to verzijo programa!!!! pol sm vidu na netu da se je tud drugim ze to zgodilo.... celo pismo so poslali firmi itd.........
Tako meni kot ze nekaterim se je zgodilo sledeče.
Particije ti res združi na isti disk, in ti ustvari takoteko -druge particije - kjer bi morali biti vsi njeni podatki. ampak ko klikneš gor ti napise access Denied- in zgubis vse podatke
jz sm sele po 1 tednu uspel dobiti le 1/3 podatkov nazaj z data recover.
ne uporabljajte to verzijo programa!!!! pol sm vidu na netu da se je tud drugim ze to zgodilo.... celo pismo so poslali firmi itd.........
Snegec ::
Backup na drug disk, zbriši particije in imej 120giga en disk? Jest bi si vsekakor še vedno ohranil 2 particiji. 1 za sistem, 1 za ostale podatk,e just in case.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
boula ::
ja res je
mej 2 particiji
in obvezno kot je snegec predlaga: SHRANI SI VSE PODATKE NA DRUG DISK, ker je ful rizično
mej 2 particiji
in obvezno kot je snegec predlaga: SHRANI SI VSE PODATKE NA DRUG DISK, ker je ful rizično
ne rabim 2 particiji, ker sistem bo na drugem disku.
se vedno nevem kakšna je razlika med particijo in fizičnim pogonom?
se vedno nevem kakšna je razlika med particijo in fizičnim pogonom?
Snegec ::
Fizični pogon ima lahko več particij, medtem ko obratno ne gre :)
Predstavljaj si stanovanje/hišo kot fizičen disk in sobe/prostore v njemu/njej kot particije.
Predstavljaj si stanovanje/hišo kot fizičen disk in sobe/prostore v njemu/njej kot particije.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
R33D3M33R ::
Tale Partition Magic 8 je res sumljiv. Ko sem sam hotel delati s linux particijami (premikanje, združevanje), mi je neprestano metal neke invalid handle errorje in zadeve nikakor nisem mogel usposobiti. Nato pa sem uporabil Partition Commander, ki pa je zadevo opravil, ampak recimo malo pomanjkljivo.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
OOTBOXZY ::
Ali mogoce kdo ve, kako potem ko preselis podatke iz direktorija ki ga ta program naredi iz particije, ki je ni vec, drugam, ta direktorij izbrises? Meni nikakor ne uspe!
LP
OOTBO XZY
OOTBO XZY
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4857 (3839) | Dejk0 |
» | Windows 7 namestitev brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 3271 (2885) | zile |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5434 (4846) | Damjan Jagar |
» | Kako povečati particijo na delujočem sistemuOddelek: Pomoč in nasveti | 4258 (4258) | pecavar34 |
» | Partition Magic Pro; težava z particijo tipa PqRPOddelek: Programska oprema | 1136 (971) | _vrag_ |