Forum » Hlajenje in modifikacije » home made cooler
home made cooler
mojsterpeter ::
Živjo! Če se kdo spozna na to bi prosil za komentarje na to vprašanje: Ali je možno narediti home-made cooler za zračno hlajenje proca po lastnih načrtih iz npr. aluminija in/ali bakra ter kakšne pripomočke bi za to potreboval.
Primer: Kako bi rebra pritrdil k coldplati (delu ki se dotika proca)?
Hvala za odgovore
Peter
Primer: Kako bi rebra pritrdil k coldplati (delu ki se dotika proca)?
Hvala za odgovore
Peter
Bungee- ::
Ravno delam na tem projekru, trenutno iscem nekoga, ki bi imel racunalnisko podprto rezkanje oziroma kaj podobnega (moj design je pac prava umetnina ). Slika izgleda sledi jutri, sem vse filetke podabu u sluzbi
. Drugac pa ce kdo pozna ali pa celo ima kaksno tako napravo doma se priporocam.
. Drugac pa ce kdo pozna ali pa celo ima kaksno tako napravo doma se priporocam.
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.
sinko999 ::
Ancient najprej kateri proc imaš potem bi si moral narediti iz nerjaveče pločevine pritrdilne kleme .
LP
LP
Ni? ni ve?no !
Ojla!
KOt sem obljubil ... slikica mojga designa, ce komu pomaga pri konstrukciji svojga, nej objav slikco
Za pritrditev pa se premisljujem sistem ...
Do tedaj pa.....
KOt sem obljubil ... slikica mojga designa, ce komu pomaga pri konstrukciji svojga, nej objav slikco
Za pritrditev pa se premisljujem sistem ...
Do tedaj pa.....
alien-w ::
Bungee!!!!! WOW!!!!!! Tole je pa carsko, pa pametno zasnovano, pa lepo zgleda,....
Jest bi predlagal, da se pritrdi tako kot Golden orb na celerona (ce je to celeron varijanta) za socket A pa ne vem kako sploh zgleda. WOW!!
Jest bi predlagal, da se pritrdi tako kot Golden orb na celerona (ce je to celeron varijanta) za socket A pa ne vem kako sploh zgleda. WOW!!
Luka Percic ::
stvar zgleda kr dobro. In tudi naredit je nebi bilo tak problem (če bi bilo narejeno iz bakra). Ni treba da je iz enega kosa ( lamele posebej, ploščica posebej, držalo za ventilator posebej.) Kjer naj bi se deli stikali segreješ z gorilcem (obe strani). Ko so obe strani dovolj segreti, strani enostavno stisnemo vkup. Če ne razumete kaj mislim mi povejte
Luka imam eno cist tehnicno vprasanje, jaz sem nekaj podobnega poizkusil naredit, pa ni bilo pravega uspeha, ali je bil baker prevec segret pa je sel po svoje, ali pa je bil prehladen, pa ni bilo zeljenega ucinka. Po mojih izkusnjah se tista prava temperatura zelo tezko doseze. No seveda pa nisem doma na tem podrocju (svasanje) . Prosim ce lahko opises postopek. Jaz trenutno se iscem nacin kako zadevo najceneje narediti pa tudi izvajalca ... Aja slika, ki je objavljena je bila skonstruirana v ACADu ce koga zanima mu lahko ACAD file mejlam
Bungee- nisem mislu ravno švasanje. Mislu sem spajanje (segreješ pa daš skup). S kom si ti baker grel? Aja meni majli (luka_veliki@yahoo.com)
Pa še nekaj. Nasredini tega cooler-ja daj še en pokončno nameščen valj, da se ne bo zrak mešal (pa še izdelava bo lažja)
mojsterpeter ::
No, moj design pač ni lep ampak morilski - narejen z namenom doseči/prekositi Orba. Nimam narisanih slikc, preprosto zato, ker nimam AutoCAD-a; skice so samo na papirju.
Hladilnik je zasnovan za socket procesorje. Glavni problem: spojitev hledilnih rež in coldplate -> ali je to potrebno spajati ali se hladilnik oblikuje iz enega kosa z laserji?
Hvala za odgovore
Hladilnik je zasnovan za socket procesorje. Glavni problem: spojitev hledilnih rež in coldplate -> ali je to potrebno spajati ali se hladilnik oblikuje iz enega kosa z laserji?
Hvala za odgovore
Jazst mam tud en (design namreč). Če bi bil dober narejen bi sigurno prekosil orba. Zasnovan za socket A. Fora bi bila v tem, da bi bila v notranjosti coolrja voda. Mogoče bojo prišle tudi slikce (mogoče)
Oj Luka! Mislim da bi ti zasnova z vodo vrjetno povzrocala veliko problemov. Sicer ne vem kje in kako bi bila voda, vendar problem nastane zaradi ekspanzije, ce imas hladilnik narejen iz enega materiala, se ta pac razteza enako, ce pa imas dva materiala in imata razlicni ekspanzijski faktor glede na temperaturo potem si pa u p****. No ja sicer pa objavi vsaj priblizno skico, mogoce ti lahko svetujemo se kaksne modifikacije
Reso ::
Sej ye obstajajo taki coolerji k majo not vodo. Je blo v novicah slo-techa. Tisti coolerji so tok dobri k alphe delajo pa nekak tko da gre topla voda v hladilna jedra ob procu je pa zato skoz hladna
Pišowka zadosti mam tega avtocad-a!
Sem primu v roke svinčnik pa narisu ter potem še malo opremu.
Nekaj sem provu naredit.
Je kar je.
Še komentar:
1.) poskušal sem narediti direkten stik s procesorjem; brez termalne paste. Hladilnik bi se dalo brez problema vzeti dol (demontaža).Vmes procesorsko jedro in hladilnik bi dal fino gumo (podloga od miške?), ki bi jo z silikonom zalepil na proc. jedro in na hladilnik. Pri demontaži bi se ta ¨fina guma¨ enostavno strgala. Proc. in cooler bi le še malo pobrusil (da odstraniš silikon) in bi blo.
2.) montaža: montiraš na procesor in odzadaj naliješ vodo (pod ventilatorjem)
3.) Ventilator bi bil 80mm
4.) Tista ¨ovojnica¨ okoli coolerja je zaradi tega, da se zrak nebi vrtinčil,uhajal kjer nebi bilo treba
5.) Narejeno iz bakra
6.) Mogoče sem še kaj pozabil
7.) Komentarji (in popravki) prosim
Ko bom velik bom znal delat z avtocad-om!
Sem primu v roke svinčnik pa narisu ter potem še malo opremu.
Nekaj sem provu naredit.
Je kar je.
Še komentar:
1.) poskušal sem narediti direkten stik s procesorjem; brez termalne paste. Hladilnik bi se dalo brez problema vzeti dol (demontaža).Vmes procesorsko jedro in hladilnik bi dal fino gumo (podloga od miške?), ki bi jo z silikonom zalepil na proc. jedro in na hladilnik. Pri demontaži bi se ta ¨fina guma¨ enostavno strgala. Proc. in cooler bi le še malo pobrusil (da odstraniš silikon) in bi blo.
2.) montaža: montiraš na procesor in odzadaj naliješ vodo (pod ventilatorjem)
3.) Ventilator bi bil 80mm
4.) Tista ¨ovojnica¨ okoli coolerja je zaradi tega, da se zrak nebi vrtinčil,uhajal kjer nebi bilo treba
5.) Narejeno iz bakra
6.) Mogoče sem še kaj pozabil
7.) Komentarji (in popravki) prosim
Ko bom velik bom znal delat z avtocad-om!
Slikco prosim .... lahko tudi mejlas pa ti prerisem v ACAD, pa ne da sem ksn ultra znalec le tega, ampak sem ga zadnc k sem svoj cooler risou u nulo spoznou
luni ::
Luka sliko ne mores linkat s svojega diska hehe, more bit nekje uploadana . Pa se nekaj: nikol ne mores ustvarit takega stika, da ga nebi termalna pasta poboljsala...
Artificial Intelligentia
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11659 (5143) | sash |
» | SLK 800 Killer project started :) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7487 (5051) | Keyser Soze |
» | B&M vodni bloki (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7600 (5241) | Smorny |
⊘ | Se en vodni blok (ideja) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5564 (4258) | morphling1 |
» | peltier + luftOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2384 (2048) | TESKAn |