Forum » Hlajenje in modifikacije » Mal o termalni pasti
Mal o termalni pasti
Paramedic ::
A mi lahk kej iz iskušenj povete, kolk se pozna če maš slabo termalno pasto na procu, al če maš dobro, ali če je sploh nimaš . Sumim, da je slaba pasta vzrok mojega pregrevanja durona.
Let me hear the facts.
Let me hear the facts.
End transmission.
RudeBw ::
Pregreva? kaksno temp. imas na procu? Za pasto je pa tako: razlike so lahko (pravim lahko) zelo velike. Veliko je odvisno od stične ploskve med tvojim procom in hladilnikom. Čim manj je vmes zraka, tem boljša je prevodnost. Če bi bile obe površini 100% gldki, bi paste sploh ne potreboval oz. bi ti prevajanje toplote celo malo upočasnila, saj ni 100%prevodna. Od kvalitete paste pa je tudi veliko odvisno, pa tudi od tega kako jo na hladilnik namažeš. Plast paste mora biti čim tanjša oz. tolikšna da zapolni prazne prostore med hladilnikom in procom.
Če si nabavlaš pasto posezi po beli silikonski, če pa imaš veze pa si zrihtaj pasto na osnovi srebrnih delcev (srebro je odličen prevodnik).
Če si nabavlaš pasto posezi po beli silikonski, če pa imaš veze pa si zrihtaj pasto na osnovi srebrnih delcev (srebro je odličen prevodnik).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje procesorjaOddelek: Strojna oprema | 1485 (1039) | matejmesar |
» | Odstranjevanje termalne pasteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5662 (4771) | Pyr0Beast |
» | Amd 64 po odstranitvi IHS-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2359 (1501) | Shark-357 |
» | artic silver 5Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1622 (1284) | Poldi112 |
» | debelina pasteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1020 (876) | Blisk |