Forum » Problemi človeštva » FDV je nekoristen fax
FDV je nekoristen fax
Temo vidijo: vsi
poweroff ::
Jao. No, saj. Luli bo rekel, da je Baričevič tudi diplomiral na FDV. ČE pa ni on, so pa njegovi bullmastifi!
sudo poweroff
Double_J ::
Ja ne vem... jaz sem Kurniku(nek zastopnik izbrisanih), nekaj svojega napisal v seminarski o izbrisanih, pa ni bilo uredu. Sem moral malo drugače napisat, da sem dobil oceno.
LOL.
LOL.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Hmm, morda lahko napišeš kaj točno je bilo?
Jaz se sicer tudi spomnim, da so moji sošolci govorili, da je treba pri Jerovšku ful Janšo hvalit in DEMOS omenjat, da narediš, ampak osebno nisem imel nobenih takih izkušenj.
Jaz se sicer tudi spomnim, da so moji sošolci govorili, da je treba pri Jerovšku ful Janšo hvalit in DEMOS omenjat, da narediš, ampak osebno nisem imel nobenih takih izkušenj.
sudo poweroff
drejc ::
No, s tem se strinjam. Ne pozabit pa, da je kar nekaj znanih Slo-Techovcev (ala. Gandalf), uspešnih poslovnežev (precej ljudi pri Zemanti, pa tudi drugod) FDVjevcev. Pač, znajo povezat "tech" z "družbo" (usabilityem, marketingom, itd.).
Za vsak tak primer male hitech firme ti najdem 10 firm več, kjer je razmerje obrnjeno in so tako plebs kot šefi vsipovrsti po izobrazbi elektrotehniki, fiziki, matematiki..tudi računalničarji :). Nekateri z (dodatnimi) podiplomci z prava, ekonomije ali mba.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
Gandalfar ::
hocs rect, da je druzboslovlje tako zelo koristno, da se ga naravoslovci v svojem prostem casu ucijo?
luli ::
Jaz se sicer tudi spomnim, da so moji sošolci govorili, da je treba pri Jerovšku ful Janšo hvalit in DEMOS omenjat
In to bi naj dokazovalo, da ste dobra fakulteta al kaj? Mimogrede tudi jaz sem slišal pogovor med eno izmed vaših "priznanih" profesoric in študentom. To kaj so tvoji sošolci govorili je milina.
Ne, to ne dokazuje nič. Bi pa jaz Kurnika - če je ravnal krivično - prijavil. Študentski svet zna fajn pritisniti v takih primerih.
Je pa res, da je za to treba imet jajca. V real life, ne le na forumu.
Je pa res, da je za to treba imet jajca. V real life, ne le na forumu.
sudo poweroff
Double_J ::
Jah nima smisla... pač naj bi se navajala samo dejstva, brez komentiranja dejstev. Čeprav potem ne vem kaj je sploh štos vsega. Se mi pa zdi, da če bi bili komentarji drugačne sorte, to nebi bil problem.
To je že tako ali tako dolgo nazaj.
To je že tako ali tako dolgo nazaj.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
USS Liberty ::
http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnolo...
Zeleno plovilo z japonsko posadko bo poletelo proti Veneri, LOL
A mogoče kdo ve, če je tale A.N., ki je podpisan pod članek, novinar s FDV izobrazbo?
A mogoče kdo ve, če je tale A.N., ki je podpisan pod članek, novinar s FDV izobrazbo?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
kitzbrado ::
Gandalfar ::
USS Liberty je izjavil:
http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnolo...
kaj tocno ti ni vsec?
hocs rect, da je druzboslovlje tako zelo koristno, da se ga naravoslovci v svojem prostem casu ucijo?
Seveda. Druzboslovje je koristno, o cemer ni dvoma.
Samo tukaj pase se opomba, da nihce izmed vseh omenjenih naravoslovcev ni delal podiplomca na FDV.
Ja, ker se ne specializira v ekonomijo ali poslovne vede. Ce bi pa studirali vodenje nevladnih org. in drugih zadev bi pa lahko tudi na FDV kaj vpisali..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Daedalus ::
Jah nima smisla... pač naj bi se navajala samo dejstva, brez komentiranja dejstev.
Mnenje gre v wrap up. Drugače so tečni, ja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
nuclear ::
Prijateljico sem vprašal, kam se je vpisala, in je rekla da na FDV v Ljubljano. Pa sem rekel, Waw super, kaj boš pa delala po diplomi. Pa mi je odgovorila, da bo brezposelna No jaz ji vseeno želim, da ne bi bila heh
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
detroit ::
da se ponovim kar sm učeri pisal pred tem ko mi je papiga pojedla intarnet....
Kot je že naš heroj iz mladih dni BRUSLI povedou, diploma je papir za brisat rit (povedal je sicer neki podobnga;). Pomembno v kakšnega človeka te faks vzgoji.
Kot je že naš heroj iz mladih dni BRUSLI povedou, diploma je papir za brisat rit (povedal je sicer neki podobnga;). Pomembno v kakšnega človeka te faks vzgoji.
Skero
nuclear ::
Diploma je zavarovanje pred tem, da te ne more noben zajebavat...
Kolk pa boš ti potem dokazal, če si upravičen do tega armora, s pomočjo katerega te noben ne more zajebavat, pa je znanje..
Diploma in znanje = fatal1ty
Diploma brez znanja = y o u l o s e
Brez diplome in znanje = izkoriščanje(y o u l o s e)
Brez diplome in brez znanja = you win samo če si lep/a in atraktivn/a, otherwise y o u l o s e big time.
Kolk pa boš ti potem dokazal, če si upravičen do tega armora, s pomočjo katerega te noben ne more zajebavat, pa je znanje..
Diploma in znanje = fatal1ty
Diploma brez znanja = y o u l o s e
Brez diplome in brez znanja = you win samo če si lep/a in atraktivn/a, otherwise y o u l o s e big time.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Matako ::
Odvisno kje (branža). Plus, marsikdo brez diplome ima lastni posel ali pa ga prav nič ne izkoriščajo.
/\/\.K.
mihaf ::
Zanimivo, da FDV-jevih diplomantov ni visoko na lestvici med brezposelnimi izobraženci:
Zurnal24
Bo potem začel kdo trobit, da je pravo nekoristen faks?
Zurnal24
Bo potem začel kdo trobit, da je pravo nekoristen faks?
Pyr0Beast ::
Pravo je nekoristno že v osnovi in lavfa samo zato ker država ni poskrbela za take zadeve.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
Če nebi bilo požrešnosti in oderuštva tudi ekonomistov nebi bilo. :P
Some nanoparticles are more equal than others
gruntfürmich ::
ekonomija je nek čuden vmesnik med proizvodnjo in potrošnjo, namenjen samemu sebi. po čudnem spletu okoliščin pa zaseda glavno mesto v gospodarstvih...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Tear_DR0P ::
trenutna statistika kaže, da imajo naravoslovci malce več težav pri iskanju služb, kot družboslovci
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
galu ::
A nek pubec s srednjo strojno velja tudi za "naravoslovca", ali je UNI diploma nujen pogoj za ta rang?
Tako to gre.
Sakin ::
Konec marca je bilo brezposelnih 1.338 diplomantov s področja družboslovja in 1.453 naravoslovcev - zlasti zaradi stečajev podjetij, so povedali na zavodu za zaposlovanje.
Članek je namerno zavajujoče napisan, ker pojem družboslovec zajema tudi srednješolca strojnika in električarja, medtem ko je diplomant družboslovja lahko prišel samo iz faksa. Avtor članka družboslovec?
Na Nach Nachma Nachman Meuman!
Shegevara ::
Vsekakor zelo pomemben podatek. Ampak še vseeno, za to da so potem večina kelnarjev in prodajalcev, ni potrebno imet ogromozanskih FDVjev in FF.
Samo a ni bolje biti kelnar, kot brezposeln?
to že mogoče, ampak večina kelnarjev še ni diplomirala, ko pa bodo, bodo pa brezposelni :)
Samo a ni bolje biti kelnar, kot brezposeln?
Je, sam je pa razlika ali si bresposeln strojni tehnik zadnje dva meseca, ker je šla random firma v maloro, ali pa kulturolog, ki službe izven ŠS še videl ni. Sam statistika tega ne bo pokazala, a ne?
kulturolog, ki službe izven ŠS še videl ni. Sam statistika tega ne bo pokazala, a ne?
seveda bo. tak človek bo še vedno zgolj gimnazijski maturant.
Je, sam je pa razlika ali si bresposeln strojni tehnik zadnje dva meseca, ker je šla random firma v maloro, ali pa kulturolog, ki službe izven ŠS še videl ni. Sam statistika tega ne bo pokazala, a ne?
No ja, tole si verjetno izbral slab primer. Poznam kar nekaj kulturologov, ki so zaposleni. En poučuje kitaro, ena snema filme, eni kiparijo ali slikajo, itd. Pa tudi po tujini so.
sudo poweroff
kulturolog, ki službe izven ŠS še videl ni. Sam statistika tega ne bo pokazala, a ne?
seveda bo. tak človek bo še vedno zgolj gimnazijski maturant.
Sem mislil napisat brezposelni kulturolog. Članek je namreč bullshit.
Ramon dekers ::
eh kaj jamrate, kdor se znajde se znajde, nekdo ima lahko 3 fakse, diplomo iz MIT-ja pa bo še vedno revež, nekdo pa ne bo imel niti nič pa bo vlekel mastne denarce kot župan.
pobalinka2 ::
Sama obiskujem FDV, izredno. Torej pridno delam, da si plačam šolnino in vse ostale stroške povezane s študijem.
Prvi letnik - odpadlo je 70% kolegov. Razlog? Lenoba oz. neveščost učenja.
Kasneje - upad po 1,2 kandidata na letnik. Razlog? Zahtevna služba, družina, 'stari grehi', ...
Fakulteta ima morda 3,4 programe, ki so kolikor toliko koristni, nekaj naredijo iz študentov in tudi ti nekaj odnesemo od študija. Sama bi rekla, da so to programi: mednarodni odnosi, novinarstvo, komunikologija TKOJ (moja smer) - bi dodala še informatika, pa ne vem, kakšne so zadeve iz 1. roke (so pa ljudje, ki jo študirajo, strašno neprijazni z besedami)
Študij izrednih in rednih študentov se močno razlikuje. Mi moramo v 20 urah pridobiti vso snov, ki jo ostali v 60 ali 80. V praksi sploh ni tako. Predelamo tretjino snovi, ostalo naj bi dobili v literaturi. Tu nastane problem (tudi tisti, finančni). Knjig v Sloveniji ni. In, ko mislim ni, to pomeni NI. EN sam izvod knjige ima naša knjižnica, kjer pa jo ima do leta 45 rezervirano nosilec predmeta. Edini način, da knjigo dobiš iz tujine je, da jo sam na svojo roko naročiš iz tujine. Problem pa nastane, ko je dobavni rok tudi po 3, 4 tedne, v tem času pa se nam predavanja za ta predmet že končajo in je tu že izpitni predrok. (ne, za takšno literaturo ne izveš že septembra ali oktobra, pač pa ob začetku predavanj)
Naj omenim tudi slabo organiziranost fakultete, ki očitno nima kadra, ki bi znal razporediti predavanja (tako rednim kot izrednim študentom) in to prelagajo na nas - mi pa pač ne moremo izbirati izbirnih predmetov, ki bi jih želeli poslušati, temveč predmete, ki ustrezajo v semester, kjer še nimamo 'polnega urnika' in na dneve, ko predavanj pač ni. (to, da smo v zimskem semestru imeli predavanja 2x tedensko na 14 dni, sedaj pa 3 mesece 6x na teden, ni niti omembe vredno)
FDV je stremuški faks, ki stremi samo in izrecno samo k denarju. Na fakulteti predavajo le redke izjeme, katerih cilj je študente naučiti tisto kar obvladajo, tisto kar ljubijo in tisto na kar so ponosni. Obstajajo Kekci, ki na predavanju izrazijo obžalovanje, da poučujejo dotični predmet. (to je men osebno precej glupo - kak profesor pa si, da te je sram predavati svojo snov? odje.i faks, 'odje.i' raziskovalno katedro in pač pojdi s fakultete. Ne bom pa jaz nosila posledic in ne-prejela primerne količine znanja, ker tebi to pač ni to)
Sama ne obžalujem vpisa na FDV, čeprav kot fakulteta nikakor ni idealna. S svojim vložkom in iskanjem izobrazbe, le-to tudi pridobivam, in v bližnji prihodnosti (takoj po dokončanju magisterija) imam že 'rezervirano' delovno mesto, ki me veseli in za katerega se tudi izobražujem.
In še enkrat bi rada poudarila vsem skeptičnim junakom, FDV ni hobi faks.
% študentov, ki ga naredi je visok le zato, ker FDV na veliko služi s 4., 5. in 6. roki. (v toliko poizkusih pa dejansko snov obvladaš)
Prvi letnik - odpadlo je 70% kolegov. Razlog? Lenoba oz. neveščost učenja.
Kasneje - upad po 1,2 kandidata na letnik. Razlog? Zahtevna služba, družina, 'stari grehi', ...
Fakulteta ima morda 3,4 programe, ki so kolikor toliko koristni, nekaj naredijo iz študentov in tudi ti nekaj odnesemo od študija. Sama bi rekla, da so to programi: mednarodni odnosi, novinarstvo, komunikologija TKOJ (moja smer) - bi dodala še informatika, pa ne vem, kakšne so zadeve iz 1. roke (so pa ljudje, ki jo študirajo, strašno neprijazni z besedami)
Študij izrednih in rednih študentov se močno razlikuje. Mi moramo v 20 urah pridobiti vso snov, ki jo ostali v 60 ali 80. V praksi sploh ni tako. Predelamo tretjino snovi, ostalo naj bi dobili v literaturi. Tu nastane problem (tudi tisti, finančni). Knjig v Sloveniji ni. In, ko mislim ni, to pomeni NI. EN sam izvod knjige ima naša knjižnica, kjer pa jo ima do leta 45 rezervirano nosilec predmeta. Edini način, da knjigo dobiš iz tujine je, da jo sam na svojo roko naročiš iz tujine. Problem pa nastane, ko je dobavni rok tudi po 3, 4 tedne, v tem času pa se nam predavanja za ta predmet že končajo in je tu že izpitni predrok. (ne, za takšno literaturo ne izveš že septembra ali oktobra, pač pa ob začetku predavanj)
Naj omenim tudi slabo organiziranost fakultete, ki očitno nima kadra, ki bi znal razporediti predavanja (tako rednim kot izrednim študentom) in to prelagajo na nas - mi pa pač ne moremo izbirati izbirnih predmetov, ki bi jih želeli poslušati, temveč predmete, ki ustrezajo v semester, kjer še nimamo 'polnega urnika' in na dneve, ko predavanj pač ni. (to, da smo v zimskem semestru imeli predavanja 2x tedensko na 14 dni, sedaj pa 3 mesece 6x na teden, ni niti omembe vredno)
FDV je stremuški faks, ki stremi samo in izrecno samo k denarju. Na fakulteti predavajo le redke izjeme, katerih cilj je študente naučiti tisto kar obvladajo, tisto kar ljubijo in tisto na kar so ponosni. Obstajajo Kekci, ki na predavanju izrazijo obžalovanje, da poučujejo dotični predmet. (to je men osebno precej glupo - kak profesor pa si, da te je sram predavati svojo snov? odje.i faks, 'odje.i' raziskovalno katedro in pač pojdi s fakultete. Ne bom pa jaz nosila posledic in ne-prejela primerne količine znanja, ker tebi to pač ni to)
Sama ne obžalujem vpisa na FDV, čeprav kot fakulteta nikakor ni idealna. S svojim vložkom in iskanjem izobrazbe, le-to tudi pridobivam, in v bližnji prihodnosti (takoj po dokončanju magisterija) imam že 'rezervirano' delovno mesto, ki me veseli in za katerega se tudi izobražujem.
In še enkrat bi rada poudarila vsem skeptičnim junakom, FDV ni hobi faks.
% študentov, ki ga naredi je visok le zato, ker FDV na veliko služi s 4., 5. in 6. roki. (v toliko poizkusih pa dejansko snov obvladaš)
Kaj pa pričakuješ, tako bo povsod ne samo na FDV. Na FDV ju pač pridobiš dejansko neuporabno znanje.
jype ::
Ramon dekers> Na FDV ju pač pridobiš dejansko neuporabno znanje.
To ne drži.
-valvoline-> A bo nekdo končno javno objavil podatke kolk je družboslovcev zaposlenih v javnem sektorju(skupaj z državnimi monopolisti),kolk v zasebnem-realnem sektorju brez monopolistov? Pa da vidimo kje smo in kaj se v Sloveniji dogaja?
Več kot 80% družboslovcev je zaposlenih v realnem zasebnem sektorju, večinoma v storitvenem sektorju z visokimi dodanimi vrednostmi, kot so marketing, poslovna analitika in druge oblike podpore poslovnim procesom.
To ne drži.
-valvoline-> A bo nekdo končno javno objavil podatke kolk je družboslovcev zaposlenih v javnem sektorju(skupaj z državnimi monopolisti),kolk v zasebnem-realnem sektorju brez monopolistov? Pa da vidimo kje smo in kaj se v Sloveniji dogaja?
Več kot 80% družboslovcev je zaposlenih v realnem zasebnem sektorju, večinoma v storitvenem sektorju z visokimi dodanimi vrednostmi, kot so marketing, poslovna analitika in druge oblike podpore poslovnim procesom.
OmegaM ::
Vidim, da je tu ze en cas lepa burna debata.
Sam sem mnenja, da je že preveč visikošolskih/univerzitethnih ustanov, veliko teh je samim sebi namen, da dobiš nek papir.
Študij pa postaja čedalje bolj razvrednoten.
Prav tako sem mnenja, da nas "ekonomisti" uničujejo, od nekdaj se vidi, da so boljši voditelji podjetij ziher iz tehničnih smeri.
Torej, ljudje kateri vedo kaj delajo. Vsaj v večini primerov.
Mislim, da je največji problem v tem, da recimo ljudje, kateri niso doživeli npr. proizvodnje, ali elektro instalacij, gradnje, ... kar koli, ne more razumeti dela kot bi ga moral. Zato bi jih morali najprej poslati v takih podjetjih za kak mesec v proizvodnjo da bi razumeli procese.
Navaden delavec je pri nas po mojem mnenju veliko premalo.
Prav zaradi teh delavcev pa država stoji in bi za to morali biti ustrezno nagrajeni (plača), denar je pač sveta vladar. In če je srečen delavec potem tudi raje vloži trud v svoje, kar pa se zagotovo pozna podjetju.
Sam sem mnenja, da je že preveč visikošolskih/univerzitethnih ustanov, veliko teh je samim sebi namen, da dobiš nek papir.
Študij pa postaja čedalje bolj razvrednoten.
Prav tako sem mnenja, da nas "ekonomisti" uničujejo, od nekdaj se vidi, da so boljši voditelji podjetij ziher iz tehničnih smeri.
Torej, ljudje kateri vedo kaj delajo. Vsaj v večini primerov.
Mislim, da je največji problem v tem, da recimo ljudje, kateri niso doživeli npr. proizvodnje, ali elektro instalacij, gradnje, ... kar koli, ne more razumeti dela kot bi ga moral. Zato bi jih morali najprej poslati v takih podjetjih za kak mesec v proizvodnjo da bi razumeli procese.
Prav zaradi teh delavcev pa država stoji in bi za to morali biti ustrezno nagrajeni (plača), denar je pač sveta vladar. In če je srečen delavec potem tudi raje vloži trud v svoje, kar pa se zagotovo pozna podjetju.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
BlueRunner ::
pobalinka2 je izjavil:
Sama obiskujem FDV, izredno. Torej pridno delam, da si plačam šolnino in vse ostale stroške povezane s študijem.
In potem malo kasneje...
pobalinka2 je izjavil:
FDV je stremuški faks, ki stremi samo in izrecno samo k denarju.
To je izkusnja marsikaterega izrednega studenta na ULJ. Malo je taksnih, da se niti najmanj ne pocutijo kot "financerji faksa", ko ta pokriva svoje sicersnje luknje. Zmagovite v tem pocetju so kaksne clanice, ki imajo relativno visoke solnine, hkrati pa izredne studente rinejo v iste termine z rednimi. Kar nekako ne opravicuje visine solnin.
Vidim, da je tu ze en cas lepa burna debata.
torej ti si mnenja, da učenje kot metoda za pridobivanje znanja ni pravilna, ampak je bolje da ljudje znanje pridobivajo skozi izkušnje? nasprotuješ ugotovitvam antropologov in sociologov, ki pravijo, da je človek kot vrsta uspešen, ker znanje prenaša na potomce in vrstnike, namesto da bi ga ti morali vedno znova osvajati skozi izkušnje?
Blinder ::
Komunist. Reči še da bi morali uvest gulage kamor bi za en čas poslali vsakega človeka
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Matako ::
... v bistvu gre za dobro staro SŠ prakso. Marsikdo jo ima v spominu kot teden, dva zajebancije... je znala biti pa tudi precej resna stvar.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Komunist. Reči še da bi morali uvest gulage kamor bi za en čas poslali vsakega človeka
tudi to ni švoh zamisel.
BlueRunner je izjavil:
pobalinka2 je izjavil:
In potem malo kasneje...
pobalinka2 je izjavil:
FDV je stremuški faks, ki stremi samo in izrecno samo k denarju.
To je izkusnja marsikaterega izrednega studenta na ULJ. Malo je taksnih, da se niti najmanj ne pocutijo kot "financerji faksa", ko ta pokriva svoje sicersnje luknje. Zmagovite v tem pocetju so kaksne clanice, ki imajo relativno visoke solnine, hkrati pa izredne studente rinejo v iste termine z rednimi. Kar nekako ne opravicuje visine solnin.
Če me stvari, ki jih študiram nebi zanimale v tej meri kot me, bi za ta denar, ki ga vložim v študij raje vložila v literaturo iz katere bi se te stvari z lahkoto (a z veliko preveč vloženega časa) naučila. Največji problem je čas. In zato plačujem študij. Da bi mi nekdo (kvazi doktor na določenem področju) v 20 urah povedal vsaj osnove tega kar bom potem pač sama cele noči prebirala.
Še najbolj me pri izrednem študiju moti to, da določeni profesorji ne dojamejo, da smo z razlogom IZREDNI in da z razlogom plačam 2,500€, da ga poslušam. In potem tak junak razpiše izpit na petek ob 20.00, kar še niti ni tako grozno, potem pa na ta izpit pozabi in ga do 21. komaj prikličejo nazaj na fakulteto kjer nam potem iz glave narekuje 3 esejska vprašanja. To pa je men osebno največji polom FDV-ja (in verjetno še katere druge fakultete).
Brezbrižnost in malomarnost profesorjev je neizmerljiva in takšni nimajo kaj delat v izobraževalnem sistemu!!
(in potem še tisti dan KO končno imam eno izmed predavanj, ki sodijo med 20 določenih ur, le-to odpade zaradi stavke. Nadomeščamo pa ga nekje konec junija, PO izpitu. Bravo.)
Problem FDV-ja ni nesmiselnost in neuporabnost predmetov, problem FDV-ja je nesmiselnost in neuporabnost organizacije in zaposlenih (s svetlimi izjemami).
BlueRunner ::
pobalinka2 je izjavil:
Še najbolj me pri izrednem študiju moti to, da določeni profesorji ne dojamejo, da smo z razlogom IZREDNI in da z razlogom plačam 2,500€, da ga poslušam. In potem tak junak razpiše izpit na petek ob 20.00, kar še niti ni tako grozno, potem pa na ta izpit pozabi in ga do 21. komaj prikličejo nazaj na fakulteto kjer nam potem iz glave narekuje 3 esejska vprašanja.
Taksne cvetke najdes tudi drugje in stvar sploh ni vezana na FDV ali redne/izredne studente. K temu dodaj se predavanja, ki redno odpadajo zaradi "nepredvidene odsotnosti predavateljice (v primeru, ki sem ga sam dozivel)". Skratka kritika celotnega aparatcikovsko zaprtega sistema kjer je premalo prehajanja predavateljev in prevec nepotizma namesto meritokracije (moj naslednik bo moj ucenec, tako kot sem jaz bil naslednik mojega mentorja - in tako ze generacije).
pobalinka2 je izjavil:
Problem FDV-ja ni nesmiselnost in neuporabnost predmetov, problem FDV-ja je nesmiselnost in neuporabnost organizacije in zaposlenih (s svetlimi izjemami).
Dovoli, da te popravim: "Perec, ne pa edini problem vecine visokosolskih zavodov v Sloveniji ni nesmiselnost in neuporabnost predmetov, problem ... je nesmiselnost in neuporabnost organizacije in opaznega deleza zaposlenih."
Mislim, da sva glede mnenj o izobraževanju na isti valovni
Vem, da je situacija skoraj na vseh fakultetah identična. Naravoslovci so pač malo bolj glasni, ker lahko (po navadi) s svojim študijem pokažejo neke fizično oprijemljive stvari, vse česar se lotevamo družboslovci, pa je precej v oblakih in težko natančno opredeljivo (NIKAKOR pa nepomembno!).
Žal mi je za vedoželjne študente vseh visokošolskih zavodov v Sloveniji, ker predmeti, ki imajo potencial, predavatelji, ki zadeve res OBVLADAJO ne pridejo do nas v pravi meri skoraj v večini primerov.
Hja. S tem, da se jaz vozim 1 uro, da pridem v Lj in izvem, da je predavanje odpovedano, ravno v času, ko se pripeljem v parkirno hišo fakultete. Super, ane?
Vem, da je situacija skoraj na vseh fakultetah identična. Naravoslovci so pač malo bolj glasni, ker lahko (po navadi) s svojim študijem pokažejo neke fizično oprijemljive stvari, vse česar se lotevamo družboslovci, pa je precej v oblakih in težko natančno opredeljivo (NIKAKOR pa nepomembno!).
Žal mi je za vedoželjne študente vseh visokošolskih zavodov v Sloveniji, ker predmeti, ki imajo potencial, predavatelji, ki zadeve res OBVLADAJO ne pridejo do nas v pravi meri skoraj v večini primerov.
BlueRunner je izjavil:
Taksne cvetke najdes tudi drugje in stvar sploh ni vezana na FDV ali redne/izredne studente. K temu dodaj se predavanja, ki redno odpadajo zaradi "nepredvidene odsotnosti predavateljice (v primeru, ki sem ga sam dozivel)".
Hja. S tem, da se jaz vozim 1 uro, da pridem v Lj in izvem, da je predavanje odpovedano, ravno v času, ko se pripeljem v parkirno hišo fakultete. Super, ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: pobalinka2 ()
Invictus ::
Izredni študij je tako anomalija slovenskega visokega šolstva.
In je namenjen samo flikanju proračuna fakultet ter izdajanju pildka.
Ampak dokler ljudje plačujejo, bo obstajal.
Dejstvo pa je da toliko študentov/diplomirancev Slovenija sploh ne potrebuje. Študira 80% srednješolcev? Prej bi jih moralo 20%, pa da se tiste dobro nauči ... Ostali pa delat ...
Dejstvo pa je da toliko študentov/diplomirancev Slovenija sploh ne potrebuje. Študira 80% srednješolcev? Prej bi jih moralo 20%, pa da se tiste dobro nauči ... Ostali pa delat ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Izredni študij je tako anomalija slovenskega visokega šolstva.
Jaz drugače kot izredno ne morem študirati. Pa imam 20 let, tako, da ni problem v 'zamujeni priložnosti'. Študiram pa ne zaradi papirja, ampak znanja, ki ga v tej smeri potrebujem zaradi službe in hkrati zaradi želje, da ohranim in nadaljujem družinsko podjetniško pot. Ne nameravam it delat frizerske in se zaposlit na tem področju, če imam doma zgrajeno podjetje, ki super deluje zadnjih 20 let in verjamem, da sem ga sposobna naslednjih 30,40 voditi jaz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 28584 (25301) | bbbbbb2015 |
» | KAM na faks? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15755 (12981) | sandmat |
» | Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 28214 (20361) | CaqKa |
» | Kateri faks (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 22159 (20306) | romat |
» | Ali je država res zafurana zaradi FDV-jaOddelek: Problemi človeštva | 5286 (3759) | PrimozR |