Forum » Pomoč in nasveti » Nenadno ugašanje računalnika in sistem se ne naloži?
Nenadno ugašanje računalnika in sistem se ne naloži?
mojsterchen ::
Imam sledeč problem:
- sredi dela ali "nedela" se mi računalnik preprosto ugasne ...
- pri ponovnem zagonu - vklop tipke moram včasih držati tudi po 5 sekund ali večkrat vklopiti in izklopiti to tispko, da se OS Windows XP pro zažene do napisa windows xp in potem v preklopu oz. takrat ko se ta logotip Wxp še enkrat za trenutek skrije in je na računalniku tema (menda se takrat nalagajo driverji) le ta obstane in potem ga k sebi spravim z večkratnimi reseti in vsemi možnimi opcijami zagona (varni zagon, zadnji zagon ipd.)
Ta zadnja zadeva se zgodi včasih zgodi tudi brez predhodnega nenadnega izklopa ...
Napaka na OS je izključena, ker sem ga naložil na novo.
Sam sumim napajalnik (čeprav sem ga pred cca. 1 letom skupaj z grafično zamenjal) ali pa matična plošča P4P800 z kakšnimi prenapetostmi (tistih 5 sekund pri vklopu).
Sprva sem sumil procesor, ki se mi malce pregreva (P IV 2,6 G) katerega temp. se giblje med 35 in 50 stopinjami, temp. MB in GPU je cca. 40 stopnij.
Je morda imel že kdo podobno izkušnjo?
Hvala!
Lp
- sredi dela ali "nedela" se mi računalnik preprosto ugasne ...
- pri ponovnem zagonu - vklop tipke moram včasih držati tudi po 5 sekund ali večkrat vklopiti in izklopiti to tispko, da se OS Windows XP pro zažene do napisa windows xp in potem v preklopu oz. takrat ko se ta logotip Wxp še enkrat za trenutek skrije in je na računalniku tema (menda se takrat nalagajo driverji) le ta obstane in potem ga k sebi spravim z večkratnimi reseti in vsemi možnimi opcijami zagona (varni zagon, zadnji zagon ipd.)
Ta zadnja zadeva se zgodi včasih zgodi tudi brez predhodnega nenadnega izklopa ...
Napaka na OS je izključena, ker sem ga naložil na novo.
Sam sumim napajalnik (čeprav sem ga pred cca. 1 letom skupaj z grafično zamenjal) ali pa matična plošča P4P800 z kakšnimi prenapetostmi (tistih 5 sekund pri vklopu).
Sprva sem sumil procesor, ki se mi malce pregreva (P IV 2,6 G) katerega temp. se giblje med 35 in 50 stopinjami, temp. MB in GPU je cca. 40 stopnij.
Je morda imel že kdo podobno izkušnjo?
Hvala!
Lp
bluefish ::
poskusi dobiti drug napajalnik za probo. Če še zmeraj ne bo delovalo zamenjaj še matično.
smile- ::
moja ibm-ova masina je imela enake simptome - sprehod na servis(v garanciji) je odkril pregrevanje napajalnika... upam da to kaj pomaga...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10174 (7263) | BivšiUser2 |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5762 (4698) | svetetko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17846 (13969) | G_mAn |
» | Računalnik se mi kar ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 2106 (1765) | mojo31 |
» | crknu laptop - matična ali procesor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2157 (1890) | JayKay |