Forum » Programiranje » winamp lcd ne deluje
winamp lcd ne deluje
pirpy ::
Lep pozdrav
Poskušam priključit 24 x 2 LCD od isdn telefona na lpt port da bi mi winamp pisal podatke gor.
Zadeva ne deluje in ko z osciloskopom merim signale vidim da se signali strobe na pin 1 autofeed na pin 14 in init na pin 16 lpt porta sploh ne spreminjajo.
ce z hocem port95.exe pisat na te naslove se na lpt portu nic ne dogaja medtem ce pisem na data bite se spreminja pravilno
data register je na hex 378 kontrol pa na hex 37a
vse skupaj pa deluje na win xp
ali mi lahko kdo pomaga
Hvala
Poskušam priključit 24 x 2 LCD od isdn telefona na lpt port da bi mi winamp pisal podatke gor.
Zadeva ne deluje in ko z osciloskopom merim signale vidim da se signali strobe na pin 1 autofeed na pin 14 in init na pin 16 lpt porta sploh ne spreminjajo.
ce z hocem port95.exe pisat na te naslove se na lpt portu nic ne dogaja medtem ce pisem na data bite se spreminja pravilno
data register je na hex 378 kontrol pa na hex 37a
vse skupaj pa deluje na win xp
ali mi lahko kdo pomaga
Hvala
zehanje je nalezljivo
Gundolf ::
Mogoče, ker delaš na XPjih, bi bilo boljše če bi poskusil z port95nt. Čeprav, če ti zdaj delno dela, to najverjetneje ni problem. Ampak nikoli ne veš :)
snow ::
Kaj ima tale winamp (najbrž gre za plugin?) fiksno nastavljene katere pine uporablja ali se jih da spreminjati?
Vse LCDje se da uporabljati v 8 bitnem ali 4 bitnem načinu.
Če uporabljaš 4 bitni način, lahko celoten LCD kontroliraš preko 6 povezav - 4 podatkovne ter E (strobe) in RS (register select) pin.
Tako, da lahko v teoriji (no tudi praksi, če software to omogoča) LCD kontroliraš samo s podatkovnim portom (0x378).
Vse LCDje se da uporabljati v 8 bitnem ali 4 bitnem načinu.
Če uporabljaš 4 bitni način, lahko celoten LCD kontroliraš preko 6 povezav - 4 podatkovne ter E (strobe) in RS (register select) pin.
Tako, da lahko v teoriji (no tudi praksi, če software to omogoča) LCD kontroliraš samo s podatkovnim portom (0x378).
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
pirpy ::
Lp
Ima fiksno nastavljene pine po tem načrtu (ki je postal standard za lpt2lcd)
http://lcdsmartie.sourceforge.net/circu...
vem da lahko z njim komuniciram preko 8 pinov vendar bi moral zato napisat svoj software .
bistvo tega je da bi moralo delovat in res se mi ne da odkrivat tople vode( lcd normalno deluje na mojem drugem projektu z mikrokontrolerjem)
mogoce win xp blokira porte ?? bi moral poskusit z win98 .
borut
Ima fiksno nastavljene pine po tem načrtu (ki je postal standard za lpt2lcd)
http://lcdsmartie.sourceforge.net/circu...
vem da lahko z njim komuniciram preko 8 pinov vendar bi moral zato napisat svoj software .
bistvo tega je da bi moralo delovat in res se mi ne da odkrivat tople vode( lcd normalno deluje na mojem drugem projektu z mikrokontrolerjem)
mogoce win xp blokira porte ?? bi moral poskusit z win98 .
borut
zehanje je nalezljivo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24244 (14504) | Mazo |
» | LPT & COM portOddelek: Strojna oprema | 1856 (1740) | Duhec |
» | Kako pametno porabiti grafični LCD?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1973 (1806) | TribesMan |
» | Spet lcd zaslončki (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5957 (4946) | Yacksy |
» | LCD >>>>>RULZ<<<<<<Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2193 (1325) | bf4ed |