» »

Postavitev zvočnikov 5.1 v sobi

Postavitev zvočnikov 5.1 v sobi

LojzePek ::

Nisem našel podoben teme, zato odpiram novo. Imam težave, ker ne vem kako bi si postavil zvočnike v sobi tako da bi bili uporabni med delom na PC-ju in med gledanjem divx-ov in DVD-jev na TVju.
Sobo imam veliko 4*5 m. A se sploh splača, da bi satelite postavil v vsak kot sobe?
Kako imate vi postavljene zvočnike?

Imam zvočnike Creative Inspire 5300.

jRk0 ::

kaj ce bi vse nalozil na kup in jih dal na sredino sobe? tako bos imel najlepso razporeditev, pa se za macke bo dobro, ko bojo praskale lahko.:D
You fuck up once, you loose two teeth.

andrej ::

preberi tole

BlackHole ::

Najboljše, da daš vsak zvočnik v svoj kot, potem pa postavljaš TV in računalnik tako, da ti bo čim bolj ustrezalo. Po moje boš težko našel postavitev, da bi lahko imel ugodno postvaitev za TV in za monitor oz. PC.

BigFoot ::

razen ce postavis TV nad monitor (jest sm tko naredu)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

KTr1sk ::

Ima kdo kakšno skico kako naj bi izgledalo 5.1 zvočnikov v sobi, a je dobr met zadnja dva zvočnika usmerjena proti ušesom in kje naj bo nizkotonec za kavčem al pred Tvejem?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Venturer ::

Mislim da je vseeno kje je woofer ker človeško uho ne zazna od kod prihajajo basi.
l.p.

perci ::

Ni vseeno - woofer nujno spredaj. Če ga imaš zadaj ti čist preveč rit trese, ko sediš na kavču.

filtr ::

To glede wooferja ni res da more bit spredaj....jes ga mam postavljenga v kotu in ce sedis v nasprotn em kotu kot je woofer useka se enkat leps pa bols.... No ja tut udvisn kase vrste woofer mas.uglavnm najleps bo usekal v nasprotnmu kotu kot je woofer. Tako da ce lahko nastimej tv vkot, in woofer pod tv (ce je izvedljivo):)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Filtr, ti sediš v nasprotnem kotu, kot je woofer? Sej jst sem isto reku. Če maš v enem kotu tv, v drugem pa kavč, je neumnost dajat woofer pod kavč, ampak ga daš pod tv.

Če hočeš pa da seka, tko kot ti pravš, potem pa res najbolj pod kavč. Ampak to, da seka, ne pripomore kaj dosti k avtentičnosti zvoka.

filtr ::

Aja poj se pa nismo glih razumel prej...ubistvu nism vedu da mas tv u kotu...poj je to cist druga ja poj je dobr pod tv dat. Ce ga das pa pod kauc ja bl bi zbijau ja. jes mam enga u umar, pa prbija k pr norch:D sam je se zmer bols da ga mas na prostosti da lazi zadiha:)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

BlackHole ::

Kaj imate vi to za ene ploščate woferje, da jih dajete pod kavč? 8-O ;)
LP Marko

hehe, za kavč sem mislil, pa tut zapneš ko mutav na telefon 0:).

grmekk ::

mene pa neki druzga zanima.
js mam woofer pod računalniško mizo (zvočniki sam za računalnik, 2.1) in me zanima kaj je bolš, če je woofer obrnjen proti sobi ali če je obrnjen proti zidu?

CaqKa ::

ja sprobaj pa boš vido. sej pa nea rabiš bagera da bi obrno zvočnik. (če pa ga, pa je itak vseeno kam je obrnjen)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali razen Logitech-a še kdo dela kvalitetne aktivne zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6715450 (12937) Janac
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

11016674 (10613) FlamE#7
»

Postavitev zvočnikov??

53000 (2865) gappee
»

Logitech z-640 vs TEAC PM-1300