Forum » Strojna oprema » 10 stopinj razlike med jedroma
10 stopinj razlike med jedroma
Binji ::
Sicer ne vem, ce je kak problem, ampak se mi zdi zanimivo.
Torej...pred kratkim sem si nabavil prenosnika s procesorjem AMD Turion X2 64. Vse lepo in prav, potem pa grem z enim programckom preverit temperaturo jedra. Ena temperatura je vedno okoli 40stopinj, druga pa tudi 50 in vec.
Zanima me preprosto, kako da je ena vedno okoli 40, druga pa ponavadi neprimerno vec. Ali je to posledica neprilagojenega programja na dvojedrni procesor ali kaj drugega?
Torej...pred kratkim sem si nabavil prenosnika s procesorjem AMD Turion X2 64. Vse lepo in prav, potem pa grem z enim programckom preverit temperaturo jedra. Ena temperatura je vedno okoli 40stopinj, druga pa tudi 50 in vec.
Zanima me preprosto, kako da je ena vedno okoli 40, druga pa ponavadi neprimerno vec. Ali je to posledica neprilagojenega programja na dvojedrni procesor ali kaj drugega?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
kixs ::
Odvisno kaj poganjas. Malo razlike (2-3st) bo vedno. Ce pa uprorabljas samo single thread programe in se to samo enega na 1x. Bo obremenjen samo en procesor.
Za test si potegni Prime95 in ga 2x zazeni. Seveda uporabi test Torture -> Small FFT
Download!
Za test si potegni Prime95 in ga 2x zazeni. Seveda uporabi test Torture -> Small FFT
Download!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i7 4770 temperatura procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 848 (629) | lukass |
» | Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7685 (4557) | engelman |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7496 (3901) | kuglvinkl |
» | router (linksys): BEFSX41 ali WRT54GOddelek: Omrežja in internet | 2130 (1628) | pujsek_ |
» | Temperatura PII 300@450Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2303 (2168) | mravla |