» »

tesnenje vodnega bloka?

tesnenje vodnega bloka?

motoboy ::

Dober vecer mam eno vprasanje sem nardil vodni blok doma (uporaba obicajnega orodja biax, pormašina) zaj pa jaz nebi delo utorov za o ring ker to na roko nebi slo men pa me zanima kake mate kaj predloge da bi nardil tesnenje s cim?kako?pa da bi blo to tesnenje ucinkovito da nebi spustlo?tak da s predlogi na plan:D LP pa hvala vsem ki bote pomagali :D
ASUS P5K, e6300@ 3,3ghz ,2x1gb G-skill,Geforce 8800 gt, 250 gb sataII

Jackal ::

Odvisno kakšen blok si naredil. Najenostavnejše je naredit pokrov iz enakega materiala kot blok in ga s plinskim gorilnikom zalotat na blok.

Drugo je, če hočeš naredit pokrov iz plexija. Tam ti močno svetujem utor za tesnilo. Pa magari na koncu napolniš tisti utor s silikonskim kitom in priviješ pokrov na blok.

V tej temi imaš par idej - Klik
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackal ()

ja pokrov bi rad nardil iz plexija (lazje za oblikovat). a utor da nareim na roke ni vazno ce ni cse lepo ravno pa zalijem z dihtmaso pa pol gor nasraufam to bi te drzalo?kaj tote pumpe nardijo vlki pritisk?

Nekaj takšnega ja... tudi moji prvi bloki so imeli tako narejeno. Utor sem naredil pa z Proxxon mini vrtalnikom.

Drugače pa te standardne črpalke za vodno hlajenje ne naredijo nekega hudega pritiska (večina ima višino črpanja vode nekje max. 1,5m). Samo je pa nujno da blok dobro zatesniš in pred montažo tudi stestiraš ali tesni. Verjetno imaš namen uporabit smrekice kot priključke za blok. Tu ti priporočam, da predenj priviješ priključek v blok, navoj nasmrekici malo premažeš s silikonom. Velikokrat ravno tam rado pušča.

pol si dal silikon v toti utor al o ring?neke o crpalkah se.jaz bi meu blok na cpu pa na gpu bi bla hydor 25 dovol?bi bla opazna razlika ce bi dal 30-ko.pa kje se da kupit plexi debeline 1 cm?sem pa z mb ce ves za kako trgovino tam?sem svezi v tem pa se ne vem kak pa kaj. ja pa smrekice grejo gor nad blok.

Na začetku, ko še nisem imel o-ringov sem dal v utor moder silikon. Črpalka bo za silo vredu 25-ka, čeprav je pretok odvisnen tudi od oblike bloka, ki si ga izdelal. Drugače pa nikdar nisem uporabljal Hydor Seltz črpalk, ampak samo MaxiJet - tudi iz upravičenih razlogov. Foter se doma ukvarja z akvaristiko in do zdaj mu je vsaka Hydor Seltz začela ropotat po približno pol leta (imel je 5 črpalk) - res da nobena ni imela keramične osi impelerja, medtem ko MaxiJet delujejo super že dolga leta (v pogonu več kot 30 črpalk).

Za plexi ti bo moral povedati kdo drug, ker Maribora ne poznam preveč. Sem bolj na tekočem s tem kaj se da dobit v Lj.

AndrewSmith ::

V OBIju poglej za plexi.Verjetno ga mate v MB.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

in kolko so kaj cene teh maxijet črpalk pa kje se jih da kupit?blok pa je take oblike kot tvoj na sliki.pa ti je dihtalo z silikonom vredu?ja v obiju sem bil za plexi pa merkuru pa bauhaus pa baumax pa nikjer nimajo cez 0,5 cm debelega pa se to sao vlke plošče.

Maxijet črpalke imajo tukaj - Zoo market Preis. V Ljubljani vem, da imajo 2 trgovini, za MB pa ne vem. Imajo pa tudi internetno trgovino. (črpalke so pod Aquarium systems -> oprema za akvarije -> potopne črpalke)

Drugače v mojem sistemu še vedno obratuje črpalka MaxiJet 1100 (trenutno sem na ceniku videl največ MJ 1000). Številka zraven imena pomeni št. litrov na uro.

Silikon je bil čisto ok glede tesnenja - v kolikor nisem jemal bloka ponovno narazen. Če sem vzel blok narazen, sem moral spet na novo namazat silikon, starega pa prej odstranit, ker je bil zelo stisnjen. Na o-ringe sem potem prešaltal predvsem zaradi tega da nisem imel vedno problemov z nanašanjem silikona, ko sem vzel blok narazen. Pa tudi o-ring izgleda malo bolj estetsko.

sem pogledal malo to.te pravis da so bolse od hydora pa vidim da za isto ceno majo tote vec pretoka ko pa hydor.kak pa je kaj z nastavki za cevi si mogo kaj prilagodit?v cem pa je finta keramicni impeler al pa navadni?

Finta keramičnega impelerja je, da se s časom zelo malo obrabi. Mislim, da ima moja stara MaxiJet še vedno navaden kovinski impeler. Keramičnega imajo črpalke NewJet (nova serija MaxiJet), samo teh pa ni v spletni trgovini.
Se pa da dobit rotorje za Hydor Seltz, ki imajo os iz keramike. Tako da odločitev je čisto tvoja.

BaRtMaN ::

Jaz na navoju smrekica uporabljam bel teflonski trakec - poceni in (zaenkrat) učinkovit.

Zgodilo se mi je namreč, da je okroglo tesnilce čist preperelo in je blok začel puščat - pa pa grafična kartica. Sem malo presenečen opazil, da na navoju smrekic ni bilo ne teflona ne silikona, ničesar skratka. Odkar imam gor teflon (skoraj leto) sem opazil, da je tesnilce spet malo popokalo ampak voda še vedno ne kaplja! :))

Lahko pa povem, da moja Hydor Seltz L30 kar precej ruži.
Ne vem, ali bi kupil le nov impeler ali drugo črpalko.

bom so pogledat za tote crpalke te v mariborski hobi program tam bojo menda to meli pa bom vido ce majo maxi jet.glede tesnenja pa jaz nei rad skuro cega se mi zdi skoda tak da bom nabaso vse mozno gor samo da bo drzalo:D dans se grem malo pogleat za kilere od avtekov da vidim kako je stanje na avtoodpadih;)

Čmrlj ::

Lahko pogledaš tudi za črpalke( ravno tako namenjene akvaristom) RENASTAR.Jaz imam eno za svoj akvarij že 3 leta in dela res tiho in odlično,pa mislim da je bila takrat 9.000sit ,ima pa 900 litrov pretoka na uro.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

crpalke crkujejo...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81523 (1184) igor0203
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

353102 (2513) MasterMiG
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

966688 (5009) LittleDevil
»

Vodna pumpa ropota (strani: 1 2 )

635298 (4544) SuperHik
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

839165 (6877) Jackass

Več podobnih tem