Forum » Pomoč in nasveti » linux ne zazna diska
linux ne zazna diska
kyusss ::
V racunalniku imam dva IDE diska. Na enem so NTFS particija (winXP), ext2 particija (sistemska za ubuntu) in swap particija. Ta disk je z jumperji nastavljen na master. Na drugem je samo ena ext2 particija, kjer imam podatke, do njih iz xp-jev dostopam z IFS drajverji (Ext2 Installable File System For Windows).
Zadnjic sem menjaval ohišje, zato sem moral vse na novo priklapljat... in od takrat mi linux ne zazna vec drugega diska. V biosu je viden, prav tako v XPjih lahko berem in pišem po njem. Ob bootanju Ubuntuja mi javi napako /dev/hdc2 does not exists... may be bad superblock..., v glavnem diska sploh ne vidi. Poiskušal sem tudi z GParted live cd-jem, ampak tudi on ne najde tega diska...
Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala.
edit: typo
Zadnjic sem menjaval ohišje, zato sem moral vse na novo priklapljat... in od takrat mi linux ne zazna vec drugega diska. V biosu je viden, prav tako v XPjih lahko berem in pišem po njem. Ob bootanju Ubuntuja mi javi napako /dev/hdc2 does not exists... may be bad superblock..., v glavnem diska sploh ne vidi. Poiskušal sem tudi z GParted live cd-jem, ampak tudi on ne najde tega diska...
Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala.
edit: typo
- spremenil: kyusss ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ext2 particija pod Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1252 (1082) | HyperGL |
» | Ubuntu -instalacija - particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1462 (1322) | BlaY0 |
» | xp in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1179 (1004) | 'FireSTORM' |
» | Linux particije in podatki za shranjevanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2031 (1863) | dr.J |
» | Problem s particijami.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1405 (1276) | vojkoz |