» »

Težave z USB ključem

Težave z USB ključem

danny64rb ::

Imam tezave z USB ključem.

Na domačem računalniku ga dejansko ne prepozna, oziroma ne morem dostopit do njega. Ne najde ga ne Total Commander ne Windows Explorer, pa tudi v My computers ni tega pogona.
Pravtako sem probal restartati racunalnik s kljucem v USBu in napisal je:
Remove disk or other Media....

Na službenem racunalniku pa deluje čisto normalno.

Na obeh racunalnikih so naloženi Windowsi XP.

V čem je problem?

LP

amigo_no1 ::

Imaš doma vsaj SP1 ?

danny64rb ::

Imam, imam tudi SP2

jeggybl ::

Poglej pod CONTROL PANEL > ADMINISTRATIVE TOOLS > COMPUTER MANAGEMENT > DISK MANAGEMENT. Poglej , če imaš ključek naveden tukaj noter. Mogoče je noter in mu ni dodelilo črke pogona. V tem primeru mu jo določi ročno.

ne_kdo ::

meni se je zgodilo da sem ga skuril na računalnikih z USB 2.0 in ga tam nisem mogo vec zagnat medtem ko sem ga lahko na računalnikih z USB 1.1 uporabljal se naprej

bojchi74 ::

Jaz sem imel podoben primer z USB ključem Sansa (MP3 ključ). Kar sem naložil na drugih računalnikih nisem videl na domačem, kar sem pa na domačem pa ne na drugih. Potem se mi je celo zgodilo, da ga na domačem računalniku ni več zaznalo in tako naprej. Fora je bila v tem ker sem imel doma naložen Windows Media Player 10 in ključ se je "integriral" (ne vem kako bi temu rekel) z njim. Potem sem odstranil WMP10 in še nek Runtime ali nekaj sličnega (v dodaj in odstrani programe daš možnost prikaži posodobitve in se pojavi pod WMP10). In zadeva deluje brez problema. Oziroma je delovala, zadnjič sem nekaj nalagal na ključ in ne vem ali sem ga prehitro odstranil. Sedaj ko ga priključim na računalnik mi piše na ključu, da se inicializira in računalnik ga ne prepozna (ni odziva). Pa tudi če hočem predvajati glasbo na njem se inicializira in prekine ter spet inicializira. In ugasnit se ne da več, tako da moram vzeti ven baterijo, da se ugasne.

danny64rb ::

Hvala za odgovore:

jeggybl: Rocno sem popravil crko pogona. Kljuc mi je prepoznal, vendar je bil ob ponovnem zagonu isti problem. Do njega lahko pridem sedaj samo preko Total Commanderja, v My computers in Windows Exploreju ga pa tudi ni nasel, kljub ročni zamenjavi črke pogona.

Ob nasljednjem zagonu računalnika, mi ga zopet ni zagnal uporabit pa se moral ze naslednjo crko pogana. Kmalu mi jih bo zmanjkalo.

Verjetno je cas za formatiranje diska.

File system mi kaze pri kljucku: FAT pri hard disku pa: NTFS, je to v redu?

Lp

jeggybl ::

Glede file systema je v redu. Drugače pa imam jaz isti problem, vendar ne uporabljam ključka tako pogosto, da bi šel zaradi tega formatirat disk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8725983 (21103) R1710
»

USB detetection problem

Oddelek: Programska oprema
192660 (2215) krentam
»

Povezava zunanji trdi disk - smart tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
154023 (3803) RejZoR
»

USB ključ ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
114563 (3278) denci
»

USB ključ ... ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
82066 (1770) bojchi74

Več podobnih tem