» »

Hujšanje z igrami

Hujšanje z igrami

Ars Technica - Večina ljudi, ki dosti časa preždi pred računalniškimi zasloni in se zaradi hitrega življenskega tempa prehranjuje z nezdravo hrano ter premalo giblje, se mora prej ali slej soočiti s problemom prekomerne teže. Ponavadi se tovrstne težave rešujejo s tekom po bližnjem gozdičku in obiskom fitnesa, geeki pa, kot vedno, iščejo pot iz zagat na svojevrsten način.

Ben Kuchera, pisec Ars Technice, je nekega dne spoznal, da ima kar precej kilogramov preveč, ker pa mu fitnes zaradi zasoljenih cen (katerim smo pogosto priča tudi pri nas) in neugodnega občutka ob razkazovanju svojega trebuščka v javnosti ni bil po godu, se je odločil, da bo težo izgubil kar doma. Poleg raznovrstnih orbitrekov in joga kaset je za ta namen na voljo tudi veliko novodobnih rešitev v obliki iger in dodatne opreme za konzole. Sam je izbral tri: vsem dobro znani Dance Dance Revolution, Yourself!Fitness in EyeToy: Kinetic. V začetku je bil do celotne zadeve skeptičen, saj se podobne topshop variante hujšanja, ki naj bi bile bolj zabavne od standardnih diet in vadb, le redko lahko primerjajo s slednjimi, a po dveh mesecih je spremenil mišljenje.

Bi tudi sami radi ob minimalni spremembi prehrambenega režima izgubili deset kilogramov v samo osmih tednih? Preberite zdaj! Vaš klik je brezplačen.

20 komentarjev

Tr0n ::

Eden podoben projekt.

Wii Sports Experiment

Gr0unD Zer0 ::

ceravno ga ni čez jogging od koroškega mosta do mariborskega otoka in nazaj na svezem zraku te po moznosti še z kako postavno deklico 5m pred tabo :D

karafeka ::

Ni boljšega ko s peciklom zagrist v en doolg klanc, poleti pri 35 stopinjah. Naslednji dan pa lopato in kramp v roke :).
Tisti treking je za babe

hyphh ::

Kaj se bojo še spomnli :\ . A je tako težko iti ven in se malo rekreirati?

desperados ::

Se pridružujem, bicikl je najbolša varjanta za hujšanje!!! No ja pozimi pa recimo tek po snegu. Ampak to zimo pač odpade ta opcija :(

No druga možnost je pa malo bol kruta programeraš dokler se ne zgrudiš, ko se ponovno prebudiš, vajo nekajkrat ponoviš. Preverjeno deluje ampak tega nikomur ne priporočam.

Matevžk ::

Tisti treking je za babe

Sej mislm, da je groundzerotu ravno to najbolj všeč ... da ni sam ;).
lp, Matevžk

karafeka ::

No, za hujšanje je najbolje en profesionalen program, ki vključuje prehrano in načrtovane telesne aktivnosti oz. vaje.

Pecikl je kot nek hobi oz. veselje (pa seveda za kondicijo (!= hujšanje)), kramp pa lopata pa šiht :).

Z babo se pa ve kaj se mora delati, pa dvomim, če bo kaj, če greš prej na treking (čeprav tk ko babe lavfajo, je užast - skoz sam neki blebetajo pa lapajo, pa se po 5 metrih obrnejo pa grejo nazaj).

jlpktnst ::

To sploh ni res da so profi programi najboljš za hujšanje. To nas hočejo kapitalisti prepričat da bi lahko več služli. Kakršnokl hujšanje je ql, sploh pa če nimaš velik preveč kil hujšanje nima smisla.

Ponavad je itak največji problem ko žremo preveč šrot hrane. Poleg tega da je za vsakega malo drugač - kaj ti ustreza morš pa sam ugotovit :D Enim očitno čist ustreza DDR... 8-O

edit: rekreacija v zaprtih prostorih je moja nočna mora (večja hala še razumem, samo tiste male fitnes sobice :\ )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

Tr0n ::

Malo ste sfalili idejo teh poskusov.

Med igranjem igre nimas obcutka, da bi se ne vem kako mantral, cas mine veliko hitreje pa se zabavas se. Ce lahko medtem pokuris par kalorij, toliko boljse. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

desperados ::

bicikel je najbolša stvsar za hujšanje 5kg v 4 dneh in niti nisem imel namena hujšati

Lion29 ::

ja, itaq pa je od tega 4,5kg vode :\

driver_x ::

Sam tisti, ki imajo 120+ kil, se bolj težko spravijo na bicikl, da o teku ne govorim.

Markoff ::

5 kg v 4 dneh je res 4,5 kg vode, kot je napisal Levček29. Jaz sem po 1 tednu intenzivnega fitnesiranja shujšal 0,9kg (imam 100kg), vendar zaradi zmanjšanja količine hrane za samo ca. 20% zagotovo ne vode. Jutri se spet vagam po 2 tednih, držite pesti! >:D

Ontopic: če je mogoče rekreacijo vključit v vsakdanje (sicer bolj statične) aktivnosti, je to samo dobro. Le kako se rekreirati medtem, ko klofaš 10-15 strani dolgo ponudbo za sistem poslovne inteligence...hmmm...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Tr0n ::

Sem veliko prekolesaril, pa nisem videl nekega efekta. Potem bi moral ze precej dolge in naporne ture vozit.

Lahko pa vam povem, kaj zares pokuri kalorije in razmiga vsako misico - plavanje.

driver_x ::

Za hujšanje ni dovolj le športna aktivnost, pomembna je tudi ali predvsem pravilna prehrana. Tukaj so izključene razne (v zadnjem času zelo popularne) diete, ki v 90% primerov naredijo več škode kot koristi, ampak je pomembno razumevanje delovanja prebavil in presnove.

Ker pa je pod hujšanjem običajno mišljena izguba telesne teže z manjšanjem deleža maščobe (nekatere diete ali nepravilna kombinacija diete in športnih aktivnosti lahko zmanjšajo delež vode ali celo mišične mase) so dobrodošle tudi take športne aktivnosti, pri katerih se največ kurijo maščobne rezerve. To so dolgotrajne aktivnosti z nižjo (60-70%) intenziteto, npr 3-4 ure dolgo lahkotno kolesarjenje.

Gr0unD Zer0 ::

jaz osebno vsaj malenkost pazim na prehrano in je to dovolj...
čeravno nimam niti najmanjsega namena hujšat.

ma pa tron prav...
če človek uziva ob vadbi, bo vec odnesel od tega, kot če ne bo in sploh ne bo imel volje kaj delat.
vsakemu svoje torej

(ampak jaz še vseeno ostanem pri mojem predlogu):D

Lion29 ::

H,... full nbi bilo zanimivo,da bi naredili en univerzalni simulator...
ali pa vec namenskih,kjer bi mrale misice full elati...

recimo en taksen bi lahko bil en bicikel pred velikim zaslonom in bi v bistvu lahko igral tour de france ali oa giro... tudi kaksne motroristicne igre bi lahk igral... glavno bi bilo, da pedaliras in pri tem kuris mascobe... in se valda pri tem zabavas in si dodatno stimuliran...

ne vem zakaj na fitnesih ne naredijo recimo taksna kolesa, ki so povezana skupaj v mrezo in kolesarji med seboj tekmujejo na giru ali kaj pdoobnega....

lahko bi naredili tudi kaj podobnega za bordanje/smucanje ali pa tek, s kombinacijo nekaj zaslonov, tekočim trakom, bi lahko naredili tudi kak call of duty ali halo

driver_x ::

Zato, ker že imaš vse našteto v naravni obliki, ki je tisočkrat zanimivejša od kolesarjenja ali smučanja pred zaslonom, tudi grafika je boljša, pa ne rabiš najnovejše grafične, zraven pa občutiš še vse G-je in adrenalin. Drugače so pa fitnes naprave (veslanje, kolo, tek, ...) že povezane med sabo in je že mogoče tekmovati.
Kadar jaz treniran na spinnerju si raje zavrtim kakšen film, je bolj zanimivo ...

karafeka ::

Bi blo to mogoče zanimivo ja, vendar kolesarjenje v naravi, po možnosti gorsko, je čist neki drugi občutek, adrenalin; medtem ko na enmu sobnemu peciklu, še z ne vem kakimi eletrkonskimi pomagali, tega ne moreš občutit. Res pa je tudi, da te fitnes pride verjetno cenej, kot pa en tak kvalitetn pecikl za gorsko kolesarjenje, na katermu se poleg vsega ostalega počutiš kolikor toliko varno in ti ne ob vsakem padcu razpade (padci pa vsekakor pridejo - no, pa še en razlog za fitnes (za mehkužce :) ).

Tr0n ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SlySoft razbil novo Blu-ray DRM zaščito?

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
173601 (3601) globoko grlo
»

Družbi SCO zmanjkalo denarja - a ne še za odvetnike.

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
143576 (2675) vejnovic
»

2,5" 64 GB Solid-state diski za prenosnike

Oddelek: Novice / Diski
485993 (4504) jype
»

Glasba po mojem okusu

Oddelek: Sedem umetnosti
231685 (1335) Tic
»

Bo Alan Wake zapregel vsa štiri jedra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
528265 (6474) Aggressor

Več podobnih tem