» »

Remote Deskop

Remote Deskop

primzx ::

Zdravo!

Zanima me kako se lahko povežem na PC, kater je v Mreži(služba). Ali izberem samo ime računalnika?Mreža imam mislm da tudi FW oz. en velk rutr. Katere porte je treba odpret?3389?al še kj drucga?.

hvala za vaš čas,
primzx

dëych ::

Lahko preko imena računalnika, lahko tudi preko IP-ja. Imaš več varjant..Npr. ena je da na mašino instaliras vnc server, na svojo mašino pa vnc viewer. Druga varjanta je da vklopis Remote Desktop (my computer->properties->remote->enable remote desktop). Lahko tud dolocis userje, ki imajo lahko dostop do te postaje.

lp

primzx ::

To sem probal. To deluje če med PCjama ni nobenih omejtive. V tem primeru mamo opravka z zidom:D. Lahko da je to problem. Še kaki drugi predlogi.

lp

mihec87 ::

Ena varjanta je LogMeIn na comp do katerega želiš dostopat namestiš klienta potem pa preko web vmesnika dostopas do kiste..

primzx ::

Bom probal in potem sporočim.

hvala za enkrat,
primzx

primzx ::

Zdravo!

LogMeIn dela super, vendar js rabim nekaj brezplačnega kot je recmo TightVNC. Na gostojočem računalniku sem namestil Server in na PCju iz katerga bom dostopal pa client-odjemalca. Zj me pa zanima kako se lahko povežem na mrežo v kateri je gostojoči računalnik?Probal sem sledeče:
-Povezava preko imena računalnika
-odpru port 3389 na mrežni + na povezavi do PCja ali naprave, kater/a mi omogoča dostop do internata aka server aka ruter.

Ali pa še bolje bi blo da bi uporabljal Remote deskop orodje in kaj je pogoj zato, da se lahko povežem na račanulanik ki je v mreži?
Kaj mi predlagate?

Hvala za vaš trud,
primzx

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: primzx ()

dëych ::

Kako se nastavi Remote Desktop

Si probal ping-at tist računalnik na katerga se hočeš povezat?

A je tist računalnik ločen od tvojega omrežja? Npr. če hočeš dostopat do njega preko javnega IP-ja, tisti drugi računalnik je pa v privatnem omrežju in za požarnim zidom.

primzx ::

Računalnik do katerga hočm dostopat je za požarnim zidom oz. tko kt si ti reku. Bom si ogledov tole nastavitev in potem sporočim.

Hvala,
primzx

jan01 ::

Če se povezuješ na visto, se da nastavit bolj varno povezavo. Glej npr recimo tole(nekaj stvari velja tudi za windws xp!)

Če se povezuješ na windows xp, priporočam da ustvariš varno vpn povezavo(priporočam openvpn(na nekaterih ruterjih, npr linksys wrt54gL, buffalo whr-hp-g54, asus wl500g premium, ... lahko imaš openvpn že kar na njem)), saj se drugače s prestrežbo podatkov da dobit ime in geslo...

TheHijacker ::

LogMeIn je drugače samo za remote desktop brezplačen. Sam sem iz remote desktopa prešaltal nanj in sedaj na enostaven način preko weba dostopam do vseh domačih računalnikov s tem, da mi ni bilo treba odpirati portov.
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddaljen dostop do računalnika (remote desktop)

Oddelek: Omrežja in internet
294644 (3928) lmorgh
»

Knjiženje iz domačega računalnika?!

Oddelek: Omrežja in internet
52091 (1945) dëych
»

Remote Desktop Web Connection - problem

Oddelek: Omrežja in internet
91577 (1311) dba
»

IP po e-posti

Oddelek: Pomoč in nasveti
262302 (1810) detroit
»

Oddaljeno namizje

Oddelek: Pomoč in nasveti
71824 (1686) m.i.h.a.

Več podobnih tem